Bio sam na pecanju...🎣

Započeo Bigash, 10 Oktobar 2008, 08:40:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

STEPA

čestitke na ulovu sad više i nije važno na čega,šnicle su :ok: :clap2:
samo lijen čovijek nemože da upeca ribu

Misur

...hvala na cestitkama... Dosao je na krupaticu velicine upaljaca,dubina 10-tak metara. Ruke nisam osecao kad sam zavrsio borbu sa golosom,ravno 30min. ubio me.... vaga je pokazala 25kg evo jos jedne slicice...

juzba

Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo! Bolje junački pobjeći, nego kukavički poginuti!
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak! Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Bolje živjeti cijeli život bogat nego sedam dana u siromaštvu!

Knez

danas četiri mala somića vraćena i jedan 3 kg-,nemože opd peševa da se živi na vodi a kamoli peca.

dambač

Bolje mješati alkohol nego beton

žex.rašeta

Misur-e   :clap2:  . Bio danas na Dunavu ( 13-19 h ) samo da ne sedim uz komp.  :cheesy:  . Poneo prihranu i picker ( kod Venecije u St. Banovcima )........Peš me ubio , odnos bele i peša je 1: 40........ :takoje: . Podizao crviće , sve pokušavao ali  :no: . Kada je počeo da uzima samo šećerac na udici shvatio sam da je vreme za sunčanje i uživanje pored lepog Dunava koji gura travu ( vanjska krivina ) granje i panjeve. Lepo vreme , popodne pored vode i sve  :thumbup: .    smiley033
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

god-ar

Bio i ja na Dunataju vetceras i ni cvrca! :sad: Vec 10-tak izlazaka ni pipac, tacnije postim vec duze vreme, dodje mi vise da odustanem... :help: :grin:
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

VelikiMaliCovek

Evo sad se vratih sa Save, ali sve u svemu - TUGA! :sad:
Jedan cverglan i dva pesa manja od udice, za 3-4 sata pecanja, smeeeeeesno  :veryangry:

ady

Gdi si bio na Savi, ako nije tajna?

VelikiMaliCovek

Ja sam iz Ostruznice, ne znam da li znas taj deo, bio kod lukoilovog skladista, odma ispod kod njihovog velikog broda. Ne bih ni dolazio tu, nego mi brat prekjuce uhvatio 2 deverike krupnije i 5-6 babuski, sto i nije tako lose kako riba radi ovih dana  :lol:

ady

Slabo znam taj teren. Nego video da si iz BG-a pa pomislio da nisi probavao oko mostova...
Nisam išao par dana pa me interesovalo da li je bik izašao iz obale. (mangupi hranili pa se bavili "sportskim ribolovom" i rasterali i ribu i nas "ostale" ribolovce)

VelikiMaliCovek

Nisam skoro isao kod starog zeleznickog u Ostruznici i novog ostruznickog mosta, ali sumnjam cisto da ista ima, jer mi se komsija nesto bas i ne hvali a tamo je da kazem redovan.
Ne znam da li ti znas sta bi moglo po mrklom mraku da se baca, tj izbacuje iz vode. Po zvuku kad pljasne od vodu zvuci kao nesto malo krupnije, sad ne znam sta je to u pm

ady

Za potes oko od Brankovog do Gazele potpisujem da je tolstolobik u pitanju (gledali drugari sonarom i kažu da je jato veličine preko 100 ,etara i da ima komada kao cepanice - to kad lupi da se uplašiš)
Sad, ako kod tebe nema bikova može biti (ako je bliže obali) smuđ, mada on ne pravi "glasne " raube. NAjviše sumnjam na soma. Znam da hoće noću i šarko da se baca ali on baš iskače iz vode (da se otarasi parazita) i to malo drugačije zvuči. Ako sam raub ima da tako kažem dva dela - kao da dva puta udari po vodi - to je 100% bucov. A jedan, potmuliju (nekako masivniji) udarac- e, to je som!

VelikiMaliCovek

Pa sta znam, nesto bas i nisam obracao specijalnu paznju kako to zvuci, ali me zainteresovalo strasno.. Reko mamicu mu tu se nesto bacaka a na udicu nece  :smiley:

ady

To kad tako lupa poalje od obale - to na udicu neće doći. Sem ako je bucov.
Ali, akoje bliže obali - onda je druga priča, Može biti ili štuka ili smuđ. Zavisi od doba dana, konfiguracije dna, načina "oglašavanja". Po danu, bliže obali, znatno bučnije- to je štuja. U sumrak i malo posle, sitniji raubi, nalik "coktanju" - to je smuđ. Oni tada love i tada možeš da se nadaš ako bacaš varajića. KAda ih ne vidiš i ne čuješ - onda dublje love i tada balerina ili dubinka ili muvanje (ili duboko vođena varalica).
Mada, sitnije raube na površini hoće i brotfiš/protfiš/jaz da pravi, ali znatno ređe. Ipak je on riba dna i dubine.

Teme sličnog naslova (10)