Uzgoj crvića - crvljenje

Započeo smederevac, 20 April 2011, 21:46:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zmaj Strasni

Ovo je komplikovano a i ne vidi se ništa iz prikazanog. Ako hocete brzo da napravite crve treba vam jedna kanta od 20 litara, zenska najlon carapa, krupna piljevina ili malč i sito za prosejavanje. Uzmete jednu drvenu gajbicu, stavite novine dole, poredjate komade mesa i ostavite 1 dan na suncu da muve upljuju. Naravno, zaštitite od mačaka i psa. Sledeći dan kad vidite da ima larvi uzmete to meso i stavite u kantu i pospete krupnom piljevinom ili malčom i navučete preko kante najlon čarapu i ostavite negde pod krov da kiša ne kvasi. Posle 2 dana će trebati nahraniti crve koji brzo rastu. Dodajte im još mesa ili goveđih kostiju. Peti dan nahranite eventualno još jednom ako treba. Znači samo razgrnete piljevinu, izvadite ostatke kostiju i stavite novo meso i prekrijete opet. Šesti dan će crvi već biti toliki da mogu da se koriste. Uzmete drugu kantu, stavite sito preko nje i polako prosejavate sadržaj iz kante. Kosti odstranite, a crvi će propasti dok će piljevina ili malč ostati. Crve ubacite u kukuruzno brašno ili prekrupu i stavite u frižider i koristite. Nema neprijatnog mirisa. Ja ovako radim kad god mi treba crva i ima veoma malo posla oko njih. Ako hoćete više crva-površina na kojoj stavljate meso da ga muve upljuju mora biti što veća.

mladinaucnik

Cale napravio tu skalameriju od 2 flase, stavio ribu i muve upljuvale, kaze ima dosta malih crvica (2 dan nakon "instalacije").
E sad, sledeci zadatak je da se nagoje, da budu upotrebljivi, kako ih nahraniti, i nakon toga ih ocistiti od mesa.

Kad to apsolvira, onda mozda da krenemo sa bojadisanjem crva. Karotin ima, pa mozda da probamo jaje, piljevinu i boju umesto mesa.

Ako ja ne utrosim to na pecanju, nahranice koi sarane u jezeru  :cheesy:

nadal

na koji nacin prave crvice preko zime ovi sto snabdevaju prodavnice?

nije valjda da ih uvoze iz toplijih zemalja?

Aca.M

Za jednu radnju znam da im stižu iz Italije, vakumirani ohlađeni i nepokretni, u kesama od po 5 litara. Kada pogledaš izgledaju kao da su uginuli. Čim se kesa otvori i oni isipaju i stave na toplo, razmrdaju se u roku od 10 minuta.
U prodavnici sadržaj kese isipaju u posudu pa u frižider, i tako se prodaju dugo vremena. Onako u kesi vakumirani i nepokretni mogu stajati dugo dugo u frižideru. Ne znam tačno koliko ali vazdan.
Tako da, da, i crve uvozimo  :cheesy:
Valjda ima ta neka vrsta mušice koja daje extra lepe crviće. Ove naše nije to to

glos

( Hvala, fala ).
Evo pokušavam da od ovoga Akvafor bokala za filtraciju vode napravim nešto korisno.
Sa filterima je 3 000 koštao.

Da li da računam da će se oni okrupnjali penjati na gore, pa da im okrenem filter ( kojemu ću izvaditi sadržaj ( i ostaviti ako šta valja za samočišćenje crva, ali da se mogu provući ( ili dodati nešto )) i proširiti te proreze ) naopako, ili da ipak stavim kako ide i za vodu ali sa kartonom preko pa da se zavlače..

Te tako u donji odjeljak upadnu i tu čisti i debeli završe.

25 Novembar 2022, 08:26:32
Evo nakon što sam odgledao na internetu neka videa na temu uzgajanja crva.
"Black Soldier Fly bin"
Odlučio sam se da im postavim tobogan.


Life is what`s supposed to happen while you`re at work