Udice - jedna ili dve?

Započeo Radza, 21 April 2009, 20:24:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Radza

Koliko je pravilno koristiti dve udice na sistemu ?
Pri tom ne mislim na takmicenja vec na slobodan stil.
Ovo pitam zato sto sam primetio da kolege koje pecaju onako cisto na dubinku i pri tom koriste dve udice (jedna ispod a druga iznad hranilice)imaju vise uspeha,i to im cesce riba dolazi na gornju udicu sto znaci da bolje lovi ona udica iznad dna nego ona na dnu.
<º))))><.·´¯`·.(Radza)¸.·´¯`·.¸><((((º>

Damir

ovko kod nas je zabranjeno imati dvije udice na jednom sistemu.....
Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

Panonski Mornar

VII. Namjena, vrsta i količina ribolovnih alata, opreme i mamaca u športskom ribolovuČlanak 47.

(1) Športski ribolov smije se obavljati s najviše tri ribolovna štapa s po jednom udicom.

(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka umjetni mamac – varalica može imati više od jedne udice, a najviše dvije.

(3) Športski ribolov svih vrsta pastrva te mladice, glavatice i lipljana smije se obavljati samo s jednim ribolovnim štapom i s jednom umjetnom mušicom ili varalicom.

(4) Prilikom ribolova soma u plovilu se smije koristiti jedno bućkalo, ribolovni štap ili ribolovna uzica s jednom udicom.

Ovaj zakon važi kod nas u Hr nadam se da je i kod vas isti zakon jel to je već niz godina tako
Kada sklopim oči nebom naiđu lađe,
zvona, lavež, komšijske svađe, miris svežeg oranja.
Ali kada svane vetri s reke zacvile. Znam, to tuže vodene vile, Dunav sedef odranja. Đ Balašević

pikeman

Ako im je donja udica u mulju sigurno češće hvataju na gornju.


kole


mrky

Ja za babusku stavljam dve udice, jednu iznad jednu ispod hranilice. Bela vise udara na gornju udicu a babuska na donju. Vidjao sam i sisteme sa tzv "brkovima" tako pecaju po kanalima babusku, hranilica na osnovnoj struni i ispod dve kratko vezane udice  (5 cm ) al vezane nekim cudnim cvorom da stoje kao slovo T naopacke tako da nema sanse da se zakace jedna za drugu i jako su blizu hranilice.
U vecini slucajeva dobijam ribu na donju udicu al ima perioda kad radi iskljucivo na gornju tako da ako se peca sa jednom udicom treba menjati sistem u toku dana inace se ima utisak da je riba stala .

Bigash

Ja vazda stavljam dvije kad babushkarim, i ne moz izvesti pravilo na koju bolje radi, nekad gornja nekad donja,nekad podjednako, zavisno od raspolozenja ribe :takoje:

I sam sam imo problema pri pravljenju montaze koja bi obezbedjivala da su udice dovoljno blizu hranilici, a da se ne mrse  :no:

Al zato komsije nadjose resenje  :wink:

Hranilica sa allicama na obje strane, predvez direkt na hranilicu i udri  :thumbup:

Vladimir

I ja koristim uvek dve udice kad pecam babušku na dubinku. Tako prezentujem mamce i na dnu i iznad dna a s obzirom da pecam na dva štapa imam mogućnost da koristim više mamaca dok ne otkrijem na koji najbolje radi. To bih savetovao svim kolegama početnicima, jednom mi se desilo pre nekih 7 - 8 godina na Tamišu da navatam baš dosta babura, drugar i ja pecali ceo dan na glistu od 5 ujutru i navatasmo oko 6 kila, kad oko 3 sata dodjoše dva čoveka, svratili na pecanje posle radnog vremena, na kukuruz šećerac ubiše babuški za dva sata kolko mi za ceo dan.  :eek:
E od tada svaki put kad idem na babušku nosim 4 različita mamca, da mi se ne desi ista stvar.
To je razlog zašto stavljam 2 udice, i nastaviću sa tom praksom osim ako uskoro ne predjem na fider, naložio sam se od kad sam gledao Engleze kako ubijaju belu na fider,samo malo je to skup sport za nas studente što živimo od tuđe milostinje.  :sad:
Zbogom Kikindo...

SeadKs

mnogo ideja i sistema ovde u vezi dve udice sa hranilicom!  moze li neko nacrtati semu odprilike kako to izgleda u vodi...!!! :eek:

Bistro

mrky

evo gledah juce neki dobar film o feeder tehnici, mislim da je Ceski, pokazivali su sigurno 5-6 sistema (po meni univerzalan ne postoji), svi su sa jednom udicom ali zato pecaju sa dva stapa :wink:

misoo83

evo slika bar sam ja ovakav jedan sistem video  :wink:  :cheesy:

mada sistema ima koliko oces  :lol:ja kad pecam pecam iskljucivo na dubinku i cesto sa dve udice a nekad i sa jednom  :thumbup:

Panonski Mornar

Najbolji sistem za dvije udice  :ok:
Kada sklopim oči nebom naiđu lađe,
zvona, lavež, komšijske svađe, miris svežeg oranja.
Ali kada svane vetri s reke zacvile. Znam, to tuže vodene vile, Dunav sedef odranja. Đ Balašević

jugov

iskreno jedino za ovaj sistem i znam. na njega pecam od prvog pecanja na hranilice.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

nesa69

Pa zavisi i od toga gde pecaš, ako ti na takav sistem dođe krupnija babura ili bela, i to na donju udicu, a pri obali uzani pojas trske ili granja onda se u 90% slučajeva gornja udica zakači za nešto i kažeš pa pa ribi.

Bigash


Teme sličnog naslova (10)