Sistemi za pecanje feeder tehnikom

Započeo Radza, 03 Januar 2009, 21:21:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Dragan Nešković

Лаки, ок. Нисам ја ни рекао да нема практичног утицаја, наравно да има.
Рекао сам да нема неке практичне и корисне разлике, у односу на копчу са краћом цевчицом. Има много паметнијих начина да се предвез удаљи од хранилице, и спречи мршење. На крају, ко уопште и користи те копче са дужом цевком? не ко их има. Имам их и ја од како су изашле, баш те са слике, али никад их нисам ставио на систем. 
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

laki22

ne kontam ovu igru reci koje su po meni iste al ok  :rolleyes: covek je pitao da li ima razlike, nije bilo pitanje ko to uopste koristi. ja sam ih koristio dok nisu nabili cenu. sada gde se kida upredem najlon a na kanalu koristim fider link.

Dragan Nešković

Лаки друже, није игра речи. Утицај увек постоји, а он може бити позитиван или не, ти си навео како гледаш на ту тему, и ок. Ја сам свестан тог утицаја, али сматрам да од тога практичне користи нема, јер ако окренеш ту копчу са дужом цевком на горе (као што је окренута прва на слици) тиме добијаш различитост у односу на уобичајену са краћом цевком, када се окачи хранилица, остатак цевке ће удаљити предвез (истина), али ће горе код копче најлон да се превије, а то није ни практично, ни корисно. Ако је окренеш као обичну копчу, па је онда већи део цевке горе према врху штапа, чему онда то служи, и какву корист од тога имамо, ничему и никакву. Бар ја то тако гледам, ма опуштено  :thumbup:

Бем ли га, где ми се баш учестало кида предвез ја углавном пређем на онај хеликоптер, он значајно смањује кидања предвеза, али баш значајно. А фидер линк користим и на реци, скоро па увек.

18 Mart 2023, 18:58:46
А када сам већ код система, ево два корисна видео прилога о њима:


Препоручујем вам да погледате снимке из ове Гарболинове фидер школе, колега Дарен је мајстор фидера  :thumbup:  :takoje:

Дарко и његово виђење ове теме, погледајте  :thumbup:

Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

pikemanhattrick1980

Citat: Dragan Nešković poslato 19 Februar 2023, 00:36:50Па те anti tangl системе, људи углавном користе јер их лако везују, и да им се не мрси предвез са удицом, јер слове за немрсеће ... Ти системи су неки прелаз из шаранског пецања када код нас још није било довољно информација о техникама у фидер риболову, па се та пракса наставила и до данас. Виђам често људе на води који их и даље користе, јесенас ме један колега питао да ли ја то стварно намерно "сучем" (упредам) најлон, па све врти главом како сам још млад и зелен, и даде ми једну такву цевчицу да ме спасе мука   :cheesy: :thumbup: 
Meni protiv mršenja sasvim dobro posao obavlja feeder gum. A totalni sam početnik

Dragan Nešković

Колега hattrick1980, добро дошао на форум  smiley033
Може фидер гума и за те сврхе, а може и свашта нешто друго. Битно је да теби ради посао  :takoje:  :thumbup:
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

DuNo.Zemun

Mali podsetnik !!
Ko je gosp. Feeder ? ..znam da znate ..ali da ponovimo
Dvojica kolega .. R A Maslen and F E Wiles koji su PATENTIRALI svoju tehniku pecanja svojom RF hranilicom krajem četrdesetih godina .. (1948!)
Deda Dušan

štekavac

 :cheesy: ovo je jedina tema ikada koju sam cijelu pročitao, a da sam na kraju manje znao, nego kad sam ju počeo čitati.

Nebo

Ja ti predlažem da pročitaš još jednom celu temu. Čisto da se uveriš da si u pravu :lol:

Kako god, u trenutku prosvetljenja ukapiraćeš da je najjednostavniji sistem i najbolji :bye:
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

štekavac


Sax

Citat: štekavac poslato 08 April 2024, 22:24:05:cheesy: ovo je jedina tema ikada koju sam cijelu pročitao, a da sam na kraju manje znao, nego kad sam ju počeo čitati.

Citat: Nebo poslato 09 April 2024, 14:13:08Ja ti predlažem da pročitaš još jednom celu temu. Čisto da se uveriš da si u pravu :lol:

Kako god, u trenutku prosvetljenja ukapiraćeš da je najjednostavniji sistem i najbolji :bye:

I ja se slazem sa ovim sto ste napisali.Napravite tako da vam se ne mrsi,sto prostije a ribe ako ima i ako malo u znate,ulov nece izostati.Ja ne smem ni da slikam sta sam sve kombinovao u sistemima kad nisam imao dovoljnu gramazu za reku,ubili bi me fiderasi... :lol:  :lol:  :lol:

štekavac

Hvala na savjetu, ma pecam 40 god, samo nisam nikada na feeder i mušičario.  :cheesy: iako sam rodom doline Gacke. Zadnjih dvadesetak godina nisam uzeo drugi štap u ruke osim varaličarskog. Sad se malo zaželio bijele, pa ajd ajd rekoh da malo ponovim gradivo.. Ali jasno je to, malo vidiš, malo se prisjetiš, malo pročitaš, a ostalo samo voda i praksa  smiley033

Teme sličnog naslova (10)

2092

Odgovora: 498
Pregleda: 285284

17210

Odgovora: 300
Pregleda: 179711

4293

Odgovora: 2594
Pregleda: 550527

1226

Odgovora: 6981
Pregleda: 2359330

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1105940

5842

Odgovora: 203
Pregleda: 182045

16035

Odgovora: 156
Pregleda: 99161