RIBOLOV BELE RIBE > Dubinka & feeder

Sistemi za pecanje feeder tehnikom

<< < (165/165)

Necastiva_Sila:
@milan.krstic, probat cu, jer znam i sam da nije kako treba. Cim odradim jos koje pecanje sa ovim promjenama, napisat cu koju iz moje perspektive u Formaxovoj temi, o ovom stapu.

@Grof1204, ok, idem sa dvije duzine stapa. Kombinacije otom potom, da prvo rijesim ovo sa distancom, sve ostalo ce mi biti lako.  :cheesy:

ibanezi:
 Meni nije jasno čemu služi šok lider? 2 dužine štapa je oko 8 m. Čvorić kojim je vezan struže i zapinje kroz brdo karika i usporava izbačaj, zar ne? Tačno je da tok vrši manji pritisak na tanju strunu, ali tok istovremeno dok vrši manji pritisak na tanju strunu, vrši i pritisak na 8m debelog šok lidera i čvor kojim je nastavljen, zar ne? Pa zar onda nije bolje malo podebljati osnovnu strunu kojoj onda ne treba zaštita, eliminisati čvor koji struže kroz karike i usporava izbačaj i omogućiti toku da vrši ujednačeni pritisak preko celog sistema? Ja na štapu gde bi mnogi stavili ..recimo ako pecaju monofilom promer 0.20 - 0.22 i šok lider 0.26 - 0,28 imam osnovni monofil 0.24 bez ikakvih "šokova" i bacam iz sve snage sa glatkim prolaskom kroz karike i nisam primetio da imam više problema da postignem daljinu, niti da mi treba teža hranilica za zadržavanje u mestu nego kolegama sa kojima se desi da pecamo zajedno, a koji se drže pravila - tanja osnova + deblji šok lider. Uz to, u slučaju napada krupne mrene, sigurniji sam u kompletnu liniju 0,24, nego u tanku osnovu sa debelim šok liderom. Biće da grešim, ali mi nije jasno?

Dva vuka:

--- Citat: ibanezi  16 Jun 2021, 21:21:29 --- Meni nije jasno čemu služi šok lider? 2 dužine štapa je oko 8 m. Čvorić kojim je vezan struže i zapinje kroz brdo karika i usporava izbačaj, zar ne? Tačno je da tok vrši manji pritisak na tanju strunu, ali tok istovremeno dok vrši manji pritisak na tanju strunu, vrši i pritisak na 8m debelog šok lidera i čvor kojim je nastavljen, zar ne? Pa zar onda nije bolje malo podebljati osnovnu strunu kojoj onda ne treba zaštita, eliminisati čvor koji struže kroz karike i usporava izbačaj i omogućiti toku da vrši ujednačeni pritisak preko celog sistema? Ja na štapu gde bi mnogi stavili ..recimo ako pecaju monofilom promer 0.20 - 0.22 i šok lider 0.26 - 0,28 imam osnovni monofil 0.24 bez ikakvih "šokova" i bacam iz sve snage sa glatkim prolaskom kroz karike i nisam primetio da imam više problema da postignem daljinu, niti da mi treba teža hranilica za zadržavanje u mestu nego kolegama sa kojima se desi da pecamo zajedno, a koji se drže pravila - tanja osnova + deblji šok lider. Uz to, u slučaju napada krupne mrene, sigurniji sam u kompletnu liniju 0,24, nego u tanku osnovu sa debelim šok liderom. Biće da grešim, ali mi nije jasno?

--- Kraj citata ---
Eto.  :cheesy:

Grof1204:
Uzmes lepo jednog dana, pa navezes i isprobas tih 4-5 kombinacija na 4-5 razlicitih voda,  kao sto su tamo neki nebitni likovi, i onda opet sednes i iskucas razmisljanje, a i licni stav.
A cemu sluzi sok lider, na to pitanje mislim da je bespotrebno i odgovarati, vratis se unazad nekoliko strana, gde se podrobnije pisalo o svemu tome. :cheesy:
A ima i o sok liderima malo u saranskim temama, da ne bude da samo prosipaju neku pamet neki tamo fiderasi.
A ja se iskljucujem iz svake dalje diskusije. :cheesy:
Na ovu tematiku. smiley033

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju