RIBOLOV BELE RIBE > Dubinka & feeder

Ispravimo greške - mala škola feedera

(1/226) > >>

žex.rašeta:
 smiley033 Mnogo je rečeno i napisano o lovu ribe feeder tehnikom ali sam započeo temu kako bi članovi koji žele da podele sa ostalima greške koje su pravili ili uočili kod drugih u ovoj vrsti ribolova !
Jesu li to prevelike udice,dužine predveza,debljina monofila,neadekvatna hranilica za tu poziciju , nepravilna priprema i prezentacija hrane ili nešto treće !
Napišite i neke trikove koji su samo vaši ili improvizacije koje koristite a koje mogu biti zanimljive i korisne i drugim vukovima !
Evo ja mislim da je debljina monofila i veličina udice jedna od glavnih faktora !
Mnogi kada pročitaju da se lovi sa 0,18 ili 0,16 su mnogo skeptični i misle da u kombinaciji sa udicom vel 14 ne može da se uhvati lepa riba ! Mislim da greše !

Imre:

--- Citat: zex.raseta  10 April 2011, 10:17:48 ---Evo ja mislim da je debljina monofila i veličina udice jedna od glavnih faktora !
Mnogi kada pročitaju da se lovi sa 0,18 ili 0,16 su mnogo skeptični i misle da u kombinaciji sa udicom vel 14 ne može da se uhvati lepa riba ! Mislim da greše !

--- Kraj citata ---

Ti to ne misliš ,ti to znaš  ...

žex.rašeta:
Jedna od nezaobilaznih stvari ( bar kod mene ) je ova stvarčica jer sam više puta sipao vodu odokativno i prešao se pa morao dodavati još suve hrane koja mi možda nije ni trebala ! Imate  ovo i kući samo pazite da nije bila neka opasna hemija unutra koja ostavlja šmek koji  :no: valja nikakko !
Odlična je i ako vam se u posudi u kojoj držite zamešanu hranu ista prosuši od sunca i temp !  smiley033                    

Sp1tF1re:
Ako preceras sa vodom ,ubachi prezle one ce pokupiti visak  smiley033

Sax:
Zex odlicna tema pa evo i ja da se prikljucim.Moja NAJVECA greska prosle godine je bila velicina udice i ne kombinovanje mamaca glista+nokla,secerac + crv,1,2, ili 3 crvica itd...
Fajtalica jeste korisna stvar ali ja vec toliko stvari nosim da mi ne pada na pamet i nju jos da nosim a evo kako sam resio da ne preteram sa vodom.Bitno je da uvek iz iste posude sipas vodu i onda ces imati meru.Meni je to prazna kutija od glisti.Na 1kg(naravno zavisi koje hrane ali svakako se ne moze preterati) sipam tu celu posudu i onda jos pola.Dobra stvar je da ne mozes sa tom posudom preterati jer ako bi i drui put celu posudu sipao,uz cesce mesanje se hrana svakako prosusi.
Ono sta mi sad smeta je sto mi nije svaki zabacaj veoma precizan ali sam 90% dobar(za sad ne koristim onaj line clip na spulni).Takodje,teren koji sad sa pocetka proleca obilazim i nije nesto bogat ribom.
Moj savet novim feederasima koji sam licno iskusio je obavezno sitne udice br.14 ,16,a tek posle preci na vece.Mamci su prirodniji a dolazi riba svih velicina.Naravno da i tu ima pravila oko udica al za pocetak ovo sigurno pali.Duzinu predveza jos nisam apsolvirao ali u nekom od narednih pecanja cu i to probati.Antitangl cevcica obavezno ,jer nema problema sa mrsenjem.
Eto ovo je moje skromno iskustvo,i naravno pozdrav uz zeljeda olaksamo jos novijim feederasima....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju