Ispravimo greške - mala škola feedera

Započeo žex.rašeta, 10 April 2011, 10:17:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

БУЏА БАБУШКА

Ok, kapiram. A jel udica sa dlakom?

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Поздрав за Сркија :)

jamal

Jesu ovde obe udice sa dlakom.
Inace duza verzija je po meni bolja za neke standardne mamce bez dlake tipa crvici glista kaster u kombinaciji sa pirincem jer u tom slucaju mamac jako sporo propada na samom pocetku ili kako pirinac polako pije vode spusta se ka dnu. Tako pogotovo ako se peca u travi vas mamac bude uvek na travi a ne povucen odxstrane hranilicu na dno i udica zakacena ne retko u travu. Tako ni riba ne moze uzeti mamac. Bas sam dobro lovio ovako na drop a jos drzim stap u ruke .
A ovoj drugi sa kracim predvezom bolji je na dlaci sa nekim balansiranim podizacem na samom dnu. Tipa dva zrnca secerca i pufi i tako slicni mamci smiley033
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Baited

Hvala puno Jamal na trudu i ulozenom vremenu da pojasnis,probacu za sigurno na sledecem izlasku !  :cheesy:

Axkontra

Имам питање, једноставно зашто сам изузетно неуспешан фидераш?
Погледао сам, горе Јамалов први предвез у суштини тај први користим, али већ годину дана од када и фидеришем немам уопште успеха и никада ми се није десило да упецам више од 5 риба на фидер. Није мени фидер приоритет волим друге ствари, али на пуно фидерисања успех ми је смешан. Јечерашњи дан ме је потакао да овде питам мајсторе.Ја 1 деверику,друг поред мене 4 киле и они исто моји место  25 м десно 17 кила.


Spojene poruke: 07 Septembar 2020, 14:33:37




Veliki89

Ima do mesta, do nacina pecanja, velicine udice, debljine predveza, generalno sistema...to ti isto kao i na takmicenju. Eto, nekih hvatali 125gr, desno 3 pozicije lik uhvatio 8,3kg.

jamal

Kolega veliki je vec rekao o cemu se tu radi a ja cu da dodam.
Ribolov je vestina,osecaj,finoca,raznovrsnost,flexibilnost,umece citanja znakova na vodi odnosno ponajvise iskustvo.

Desava se da se i bez tih stvari peca ali retko.
To je ponajvise ocigledno kad se ide sa nekim ko je iskusan .
Obicno taj neko u vecini situacija uhvati po nekoliko puta vise.Zato najbolje je ici sa nekim ko zna ,najbrze se uci,ali se njegovi saveti ne prihvataju slepo uvek.
Svako mora da proba i ide izvan necijih sablona kako bi stekao i svoje iskustvo i imao svoju neku sliku sta gde kako zasto...
Tako nije bil lose da se pita sta oni rade a vidis  sta si ti radio mozda si iz toga mogao nesto da naucis .
Nije isto kad neko peca 4 puta nedeljno ,jos na nekom odredjenom mestu i onaj koji peca jednom mesecno.Isto ko ima 200 izlazaka godisnje i onaj ko peca 20 puta u toku godine.
Ribolov je trening i svaki nosi iskustvo za sebe ,kao i sve drugo u zivotu  smiley033
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Axkontra

Imam bar 150 izlazaka godisnje, oni pecaju samo vikendom, ja uguram bar Jo's dva Dana nedeljno.Po posvecenosti pecanju oni su za mene amateri. Ipak u fideru su oni za mene pojam, ja jedva pokrijem post sreda petak.

Spojene poruke: 07 Septembar 2020, 17:54:41

Ja inace ne sedim ne gledam u vrh, Ali juce jesam. Nisam bacao varalicu jer nije bilo mesta. Hvala na odgovori a, samo Sam Malo frustriran jer znam da okolo plivaju velike deverike, a na odlicno vrhunske crve njima radi a meni ne, ako vrh zamrda meni onako tek tek isisava crva sta li, a njima grabi.

djmisha77

Gledaj sta oni rade pa isto radi i ti. Negde debelo gresis ako je tako.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

marina1983

Sam je sebi odgovorio. Ja ne sedim i ne gledam u vrh !
Ne moze da se fiderise i baca varalica i jedan pored za smudja drugi za soma.....  nema od tog fiderisanja nista.
Fider trazi koncentraciju,  promenu mamca sistema ....  i pracenje  reakcije  na sve to.
Davnih godina kad sam se odlucio da tog dana pecam samo jednom tehnikom bilo fiderom varalicarcem cekanje soma....  poceli su uspesi da se nizu . Do tad samo neko pilicarenje .
smiley033

mongoose

^
Majstore jel grize nešto?
Ma ništa. Bunar.
Šta pecaš?
Ova dva dubinca levo su na kukuruz, tri plovka pravo su na crva/glistu. Bacio sam i dve štukare tamo desno ako natrči neka, a onaj tamo je na soma, nikad se ne zna...dok ne udari bacam malo varalicu, čisto da mi ne bude dosadno.

Prosečno srpsko pecanje vikendom.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk


БУЏА БАБУШКА

Kakve to veze ima sa školom fidera?

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Поздрав за Сркија :)

mongoose

Ima, tako se NE fideriše.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk


StokaNenormalna

Prateci forum godinama, citajuci postove iskusnijih kolega i slepo primenjivajuci 1000 razlicitih metoda, na razlicitim mestima, sa razlicitim priborom i u razlicitim uslovima, 4-5 godina kasnije, dosao sam do konacnog zakljucka, koji se sastoji iz 2 dela"

1. Daleko vise ribe upecam na mestima gde je ima, nego na mestima gde je nema. <--- Dokazano, kad vam kazem!
2. Razlika u pistupu, tehnici, predvezu, udici, recepturi hrane, osetljivosti vrha, jacini masinice i svemu ostalom o cemu ovde razglabamo 10god., moze da donese najvise do 20% poboljsanja rezultata. Vise desetina puta proverio. Iskusni kolega isprobava milion kombinacija, ja pecam na prekrupu i crva, sa debelom udicom za noc, jer me mrzi da zamenim predvez i udicu po svitanju, i on za 3h upeca 3-4 ribe, a ja 2-3. Ja cirkam kafu 'ladnu rakiju zavaljen u stolicu, a on fizikalise 3 sata. Zbog par riba? Pa ne nosim ih kuci, tako da....gde ribe ima, sve ostalo je manje bitno.

dragan2006


Sax

Upravo tako Marjane.Ne bih nista dodao ni oduzeo.Postujem da se menjaju udice predvezi cuda mu.a i ostalo ali nije pod moranje.Mnogo se filozofija oko svega napravila al ok,nemam nista protiv samo sto ja se vodim isto tako tom filozofijom da hocu i kafu i rakiju... :wink:
E sad,iskusni fiderasi ce na ovu tvoju stavku br.1 dodati da bi oni upecali neuporedivo vise ribe nego sa tvojim pristupom.A opet,znamo da to nije ni 50% tacno. :cool: zato ovo i jeste mala skola fidera jer ima vise opcija i "pravila".

@Kolega Axkontra
Ne odustaj!Svedi sve na minimum za pocetak od pribora (jedna udica(vel.10-12),jedna duzina predveza(10-15 cm),jedna hrana (bilo koja fider 120-180 din + malo secerca u hranu),a mamaca vise(lebdecih tipa pufi,pirinac-CUKK i obicnih sec,crv,nokla,zito)).Trebao si zatim otici tih 25m da vidis sve tacno sta su uradili.zatim,idi neki dan BAS na to mesto jer ima i do toga naravno itd,itd..
Najmanje se cimaj oko hrane i duzine predveza za pocetak.Idi i uzivaj na vodi ali nemoj bas da blinkerises dok na fider pecas,ne ide to bas nikako...  :bye: :bye:

Teme sličnog naslova (10)