Hranilice razne...

Započeo Radza, 11 Oktobar 2008, 19:05:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Grof1204

Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Goachild

Па где њих да прескочи то би било неопростиво.  :cheesy:

Dragan Nešković

Добар дан колеге, ево полако се  smiley328  у сезону, па рекох да поставим два видеа са по мени, корисним предлозима како разне хранилице учинити практичнијима.

У овом видеу:
, минут 21:31, можете видети како се уобичајена метод флет хранилица може прилагодити за пецање на реци, дакле у току. Људи избегавају метод пецање на реци, углавном због тога што класичне метод хранилице не држе дно због тока, па кажу да нема смисла пецати метод на рекама. Ја нешто слабо држим до тих разних "смислова", и волим да сам замарам ово малао вијуга које имам. Годинама користим технику метод фидера на сави, и сигуран сам да и те како има смисла, треба се само прилагодити условима. Пробајте, није то ни скупо ни компликовано, а може вам донети одличног успеха у пецању на рекама, метод техником.

У овом другом видеу:
, минут 4:36, можете видети како обичну кавезну хранилицу можете на исти начин дорадити, и тиме значајно смањити тежине хранилица које уобичајено користите. Треба вам само мало упорности, да прилагодите дужину те везице коју сечете, према тежини хранилице коју желите да користите, и према току где ћете је сурдукнути.

Што се тиче метод хранилица, на овај начин их користим на сави сасвим опуштено, и могу да покријем већину мени занимљивих терена, и ситуација на води. Чак у тој мери да ми полако метод пецање потискује класично фидер пецање са кавезном хранилицом. Немојте да кажете оном Беркуту, али ја понекад натакарим ову везицу и на његову Хит стандард хранилицу, па да виш белаја  :lol:

Што се тиче кавезних хранилица, са коришћењем ових везица значајно се смањи њихово кидање. Пластика те везице што је дужа, то је савитљивија и значајно смањује кидање, треба само пронаћи ону меру која ради посао на терену где се пеца. Иначе, са тим везицама тежину класичне кавезне хранилице успевам да смањим од 30 до скоро 50%, зависно од структуре самог дна и тока воде. Пробајте, надам се да ће вам бити од користи. Морам рећи и да ја нисам нашао овај предлог на форуму (што не значи да га већ нема), па ако је неко пре мене већ окачио ове видео материјале, извињавам се, нека их уредници онда обришу.

Поздрав, и бистро  smiley139

Drill Junkie

Reka, sirok pojam.. Drina, Morava, Sava, Dunav, Tisa..
Kod mene bi ovaj flat metod od 80gr i vezica radili zabice na povrsini  :takoje: 
Sitan sljunak i skoljka pojedu (istruzu) olova na Uni hranilici nakon 10ak pecanja  :wink:
Dobra je ovo prica ali ne bas definisano za reku, mozda tamo gde drzi metod od 50/60gr smanjiti na 40.
Sava, Tisa (blize distance), Tamis.. U svakom slucaja "dobra fora" sto bi rakao Ljubivoje  :thumbup:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Dragan Nešković

Колега Дрил, јес вала, река је широк појам. Није ово свемогућа варијанта за баш сваки могући ток на свакој води, ал је користан за доста токова, и прилично вода  :takoje:
Зашто смањивати тежину метод хранилице на реци у току, ма јок, по мени треба оне најтеже 70-80 гр. мало дорадити овим помоћним средством, па тако успешније користити метод на рекама. Бар ја не бих смањивао тежину метод хранилице за пецање на реци, односно ја га са тих тежина и не смањујем.

Што се тиче смањивања тежине хранилица, написао сам да ја то примењујем на кавезним хранилицама, и то ми за саву ради врхунски. Све хранилице тако могу да смањим за бар 30% тежине, а да се и даље одлично држе у току. А иначе, није једини бенефит то смањење саме тежине кавезне хранилице (иако је то примарни циљ), већ се постиже и знатно боље држање дна за сваку кавезну хранилицу коју користим, дакле, свака боље држи дно са тим пластикама на себи, било да ми треба да јој смањим тежину, било да побољшам само држање дна, знатно их мање кидам и губим (ово важи и за жичане и за пластичне кавезне хр.), врло успешно могу да користим и метод предвез на таквој кавезној хранилици, имам већи избор у самој презентацији мамаца, итд. На овај начин сам и употребу класичне "опен енд", фидер хранилице подигао на знатно већи ниво, одавно са њима пецам и тамо где другима не би ни пало на памет. Треба то пробати на свим хранилицама које човек користи, а за које има потребу да их некако унапреди, побољша, прилагоди, па наћи меру за воду и ток где човек пеца, исплати се.

Што се тиче шљунка и шкољке, па они не једу олово селективно, једу га на свакој хранилици подједнако.