Feeder komplet na koji lovimo

Započeo somborski lala, 14 Septembar 2010, 01:15:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Fortis

Formax rivercraft power feeder za kanal DTD? Ima li neko iskustva sa ovim štapom i da li može da se nosi i sa većim primercima šarana, soma?

hattrick1980

Citat: zemo_fisherman poslato 18 April 2023, 12:21:47Feeder kombinacija:

Daiwa Ninja-X feeder 3.6m 220gr u kombinaciji sa Daiwa Ninja LT 6000ss

Daiwa Ninja-X feeder 3.9m 220gr u kombinaciji sa Formax Method Elegance 5000
Kakav je taj 360 cm, nešto razmišljam da ga kupim, pa me interesuju iskustva drugih ljudi.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk


blaza

Evo mog Dunavskog arsenala
2x Formax Rivercraft 3,9m 180gr
sa Elegance method 5000
1x Daiwa Ninja 3.9 220gr
Sa Okuma Rockaway 6000
Rivercrafti imaju dusu sto bi rekli, i sitna riba pruza zadovoljstvo, dok Ninju uglavnom koristim za pocetna hranjenja i ciljano mrenu kad pecam

peconi

Doslo vreme za update opreme. Uz pomoc foruma odlucio sam se za ova dva kompleta ( za Dunav, Savu, Tisu ):

Formax superchamp 390 130g + Preston magnitude 520
Benzar Concourse method feeder 390 120g + Preston intensity 620

Prvi komplet sa formaxom, pun pogodak za do 100g, savrsen komplet.
Drugi komplet malo jaci (do 150g). Na Benzaru imam zamerku sto se tice duzine drske, malo mi je cudno za zabacivanje ( navikao na LC stapove ). Blank je odlican, ima gomilu rezervne snage.

Preston Intensity odlicna masina, vuce kao traktor, super slaze najlon. U odnosu na ostale LC masine gabaritno manja i boljeg dizajna (lako se cisti). Cudno mi je sto je do sad na forumu niko nije spomenuo.



Dragan Nešković

Колега peconi, ала си га скоцкао, свака ти часат, одлични комплети  :ok: Гледе тог другог комплета, па пре ће бити да је он малкице више јачи  :smiley: Него што се тиче тог Бензара, то је добар штап, па ако ти његова истина, краћа дршка прави какве сметње, прилагоди њену дужину својим потребама. Није то уопште скупо за урадити, а имаћеш знатно веће уживање у коришћењу тог штапа. Одличан је то штап, вреди у њега уложити сваки динар  :takoje:  :thumbup: 
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

laki22

kad sam gledao masinu za dunav, pre nego sto sam uzeo ultegru 5500 xtd, provrteh tu intensity u formaxu. po meni prvo i osnovno, za moje potrebe, masinica je spora za moje dunavske daljine. takodje je i gabaritna. a slag na tortu, sve 3 masine sto su nam dopremili u ns (jer sve prestonovo moramo da narucimo da dopreme iz bg, nema mesta u ns da drze bilo sta) su zujale i cudno radile.  to me je iz momenta odvuklo. i 620 i 720. izabrao si lepe komplete, sa srecom da ih koristis  :ok:

zemo_fisherman

Citat: hattrick1980 poslato 21 Avgust 2023, 22:45:36Kakav je taj 360 cm, nešto razmišljam da ga kupim, pa me interesuju iskustva drugih ljudi.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Odlican je, baca sve sto je potrebno, izvlaci isto tako. Veoma osetljiv stap.

ibanezi

Izmene i dopune.
Netaknut ostao Benzar concourse competeteion 3,6 20 - 60 u kompletu sa Abu orra sx 30, kao i Benzar concourse method 30 - 120 sa Formax rivercraft method 5000.
 Izmenu dobio Benzar concourse competetion 3,9 20 - 60. Na njemu je za male pare zaista odlični Traper gst pro 4000, tako da gerijatrijski Tvin F 4000 neće više silaziti sa nekoliko godina mlađeg novozelandskog Blu rapida.
 Fiderarsenal dopunjen sa Benzar concourse method 4,2 30 - 120. Ne znam tačno da li mi je baš potreban, al' eto, da se upotpuni concourse klolekcija. M'sim, pecaće on u onim čestim izlascioma 1 - 2 x godišnje na dunavsku mrenu. Koliko da i ja tad pecam sa 2 štapa k' ostala ekipa :cheesy:  Na njemu će biti kao i na malo kraćem bratu Formax rivercraft method 5000 za koju me je upravo izradio rumski Cincar Pekson. Izraubovanu mašinicu koju je krljao na najmanje 4 pecanja, a možda i svih 5-6 hraniličetinama od 50 do 80 grama mi je uvalio za 70% blekfrajdejevske cene što je čak oko pola redovne. Kud će mu duša? Pristao sam guckajući knedle, jedva kroz suize izgovorio da ću mu platiti u ratama kad budem im'o, a ne bude mi trebalo. :sad:

Dragan Nešković

Многопоштовани колега ibanezi, како бре "... Ne znam tačno da li mi je baš potreban...", па потребан је јоште како! Ето, сада си намирио онај досадашњи број потребних штапова, па сада ко чоек, можеш да се на миру посветиш тражењу оног следећег +1  :lol:  :cheesy: А томе приде, сада и ти имаш потребну далекометну пракљачу за до сајле, па мож опуштено да нервираш своје побратиме из оне фенси шменси екипе, и да им цедиш мас на ладно  :lol:

Морам да признам да ме је гануо твој преостали део текста, и да сам пустио сузу  :sad: Стварно нема смисла да те тај твој Pekson, тако изради. Па зар тако израубовану машиницу, после толиког крљања тим тешким храниличентинама, да цени толико много новца, и још приде, у том тако кратком року за платити ...  Стварно то нема смисла  :sad:  :lol:  Ди бре иде овај свет  :smiley:
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Dva vuka

 :smiley:
Poštovani kolega Neškoviću,
Meni je samo drago što se Pekson otrgao od "bad influence" svog kapitena ekipe, pa je, za promenu, on krenuo da uvaljuje bofl Ibaneziju.  :lol:

A ovo, za četiri Bezvenzara, šta reći ... on , kad se zaljubi, baš se zaljubi!  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

rogorez

Neki dan kolega sa posla objavi da prodaje svoje štapove...WIND BLADE Feeder 330 do85 grama bacanja...Stari preko 12-13 godina u odličnom stanju.... I naravno nisam mogao da odolim...
Moram da pojasnim da su ovi štapovi tada, pre 12-13 godina, izazvali ogromnu pomamu u Bačkoj Palanci.Doneo ih Bata MAkedonac iz Mađarske i nije mogao da podmiri sve potrebe.Na njih se i dan danas peca smuđ,šaran,mrena, a ima i onih mazohista koji ih koriste za pecanje soma...
Vrhunska stvar koa je tada koštala oko 70 evra po komadu,ja pazario u pola cene 4 komada... :cheesy:  :cheesy:  :cheesy:

pkv-pecaroš

Kod mene novi Cormoran Sportline
330 cm, 120 gr. Za čamac mi odličan

Goachild

Формакс суперчемп 3.9 - 170 гр. и Карп Про 5500 макина.

Dva vuka

Đe si ti Goa? I stavi ti šaransku rolu na fider, napokon?  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

glos

Sačekaj da počmu uzimati surf štapove. ja sam te faze preskočio, naučivši kako ide.
ZOV

Teme sličnog naslova (10)