RIBOLOV BELE RIBE > Dubinka & feeder

Feeder hrana i primama

(1/586) > >>

Sax:
Pozdrav svima.Ove godine prvi put ću pecati feeder tehnikom.Čitajući o primami kao i o hrani koja se koristi za ovu tehniku,često sam pročitao da se ne sme preterati u količini određenih sastojaka da ne bi napravili kontraefekat tako da sam ja sad u nedoumici šta da stavim  od sastojaka u hranu.Svaki savet bi mi dobrodošao a ja ću vam sad napisati šta imam od sastojaka.Imam bungur-prekrupa,prezle,kukuruzno brašno ,kukuruzni griz,konoplju pečenu mlevenu,konoplju barenu u zrnu,koksovo brašno,lan sirov i pečen(kad sam ga kuvao stvorila se neka sluz ),rogač,mlevenu sirovu soju,mlevenu pečenu soju,keks pettit ber,kikiriki pečen i baren,arome jagode i banane i praškaste boje crvenu,ljubičastu i rozu.Šećerac iz konzerve,žito i stari kuvani kukruz se podrazumeva da imam.
Zbog ovoliko sastojaka ne bih želeo da nešto loše iskombinujem.
Sada ću vam napisati dva recepta koja mislim da probam a vi slobodno recite jesam li u nekom sastojku preterao i šta bi možda bilo bolje.

Recept 1 :
350 gr bungura
350 gr prezli od pečenog hleba
100 gr mlevene  sirove soje
100 gr barene konoplje
100 gr šećerca iz konzerve

Recept 2:
300 gr prezle
150 gr soje mlevene sirove
50 gr lana pečenog
100 gr pečene mlevene konoplje
300 gr mlevenog keksa
100 gr kukuruznog brašna

Pozdrav još jednom  i ,ponavljam, svaki savet je dobro došao.
           

Imre:
 Pre svega napiši molim te na koju vrstu ribe želiš da pecaš.( mrenu,deveriku,šarana).Tek onda možemo lakše da ti odgovorimo.  :smiley:

Sax:
Pre svega belu (babušku,bodorku deveriku) a ako se šaran javi,dobrodošao je.

bora63:

I ja bih da se ukljucim. Pecao bih istu ribu ( prvenstveno babuska ) ali ako moze nesto prostije. Najvise pecam od B.Palanke do Kladova . Ima li neko resenje kad pocne trava ? Feeder sam kupio prosle godine ali se nisam proslavio .

Imre:
Bela riba obožava prženo konoplje i prženi kikiriki to jest prihranu koja sadrži dosta biljnog ulja.A što se arome tiče karamela,čokolada a i med isto ,u svakom slučaju probaj da konbinuješ pa koja ti se najbolje pokaže,ako hoćeš da pojačaš prihranu umešaj u njega nešto iseckanih crvenih glista ili iseckanih larvi komaraca ili crviće. A ako krene trava bolje spakuj stvari jer tu ti slabo šta pomaže.{kod klasičnih štapova ja koristim male tegove koje kačim na monofil ali na feeder to ne možeš.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju