Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Little_fisherman

Preporucite neku primamu koja se pokazala dobro na takmicenjima na nasim vodama. Idem 23-eg u Vajsku na moje prvo fider takmicenje pa ću svaku primamu uzeti u obzir...  :cheesy:
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

laki22

Za vajsku ti je bitna tehnika, ne hrana. Tamo se peca keder I sitna bodorka ultra brzim stilom. Znaci dosta lake zemlje, hrana umešana na suvo, fizikalija na 8m daljine, zavisi od trave. Npr zemlja sa iksericom.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


ljuba1970

da li neko koristi ovu Traper giant river prihranu,zanima da li je dovoljna samo ona ili neki dodatak još ,ciljna riba plotica Sava je u pitanju


obradmiki

Ja koristim cistu na Tisi, Pex je koristio cistu cini mi se na Drini, pogledaj Price sa Vode pretproslu epizodu Pex, Vlajko i Misa, mislim samo majstor Pex peca a ovi okolo gledaju u njega :lol:  :lol:  :lol: Traper  :ok:

laki22

Odlična krupna hrana ali ne bi bilo loše da se krsti sa hranom za ciljanu ribu. Od Trapera isto naravno.

Prošle godine sam u 3-4 pecanja testirao Traper i davala je ribu u vrlo teškim uslovima, kad okolo kolege nisu imale ulova.

Kvalitetne komponente, krupne granulacije, intenzivne arome i super vezi na sredstva je generalni utisak.

Pazite samo sa vodom, ne trpi dolivanje vide u par navrata, tako da oprez pri inicijalnom kvasenju

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


trissa

   Little_fisherman,u Vajskoj na takmičenju imaš dve opcije.Prva ako hoćeš da fizikališeš tj.da juriš kedera možeš da uzmeš kao što je Laki preporučio ili neku laganu hranu za kedere ovlaš nakvašenu. Druga opcija ,ako želiš da juriš bonus ribu (šaran.linjak,babuška...) uzmi hranu sa krupnijom granulacijom sa dosta partikli (šećerac,konoplja,žito...).Ja sam tamo od subote 22.04.Ako možeš dođi i ti da se upoznaš sa stazom i vodom,ako ne možeš vidimo se na takmičenju. Pozdrav Triša  smiley033

ljuba1970

ajde još jedno pitanje,vidim da kolega Laki  ima iskustva sa ovom hranom,da li je bolje da je spremam na licu mesta,ili kući ranije sat dva pre polaska.

laki22

ja svaku hranu spremam kuci. i to ujutru pre pecanja. em upije lepo do prvog zabacivanja, em je sveza, ne izlapi preko noci. samo kazem, pazi sa vodom. jako cudno se ponasa, veoma lako se prevlazi

ljuba1970

Tek sam juče odgledao treći deo Milanove prezentacije Traper proizvoda, on kaže da se uveče na vlaži, da treba vremena da se ti dehidrirani sastojci dovoljno nalvaže pa ujutru dovlažiti ili dokvasiti, kako se već pravilno kaže.
  U svakom slučaju, hvala na savetima, hrana je kupljena,za vikend idem da probam, jedino što moje omiljeno mesto nije dostupno.

laki22

ja sam rekao kako ja radim, a milan zna znanje :) imas 3.5 kile hrane, mozes probati obe varijante :)

ljuba1970

Pa vas dvojica ste mi glavni  instruktor za fider pecanje, probaću obe kombinacije. Uglavnom, nije preporuka da spremam neposredno pre početka pecanja.
 Uzeo 6 kg hrane, to su dva različita rivera, onaj što piše leszcz je deverika river i za nijansu je sitnija granulac ija čini mi se, nisam otvarao kesu.
Hvala u svakom slučaju.

Dragan Nešković

Citat: obradmiki poslato 10 April 2023, 15:06:55Ja koristim cistu na Tisi, Pex je koristio cistu cini mi se na Drini, pogledaj Price sa Vode pretproslu epizodu Pex, Vlajko i Misa, mislim samo majstor Pex peca a ovi okolo gledaju u njega :lol:  :lol:  :lol: Traper  :ok:

Немој тако колега, па они су тако мајсторски гледали, да им човек ништа ту не мож замерити. И не само то, мајсторски доносе и мередов, и купају се, па мало ли је? Онај Пех у ствари и нема појма, прав за прав, он је само вадио рибу ...  :lol:  smiley136
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

laki22

Citat: laki22 poslato 08 April 2023, 18:54:39Za vajsku ti je bitna tehnika, ne hrana. Tamo se peca keder I sitna bodorka ultra brzim stilom. Znaci dosta lake zemlje, hrana umešana na suvo, fizikalija na 8m daljine, zavisi od trave. Npr zemlja sa iksericom.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Kao što rekoh. Preko 3kg sitnurije (bodorke) za 1. mesto



Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

NemanjaK93

Pozdrav kolege.
Probao bih pecanje morske pastrmke na fider... Uz koristenje pop-up-ova sa aromom halibut, oktopus, shellfish , pa me zanima, koju bi mi praskastu primamu sa slicnim aromama kao gore navedeni pop-up-ovi preporucili?
Na kojoj je bazi ,,Gicina" primama za oradu? Mozda bas ona...

vradojicic

Najbolje je uvece vlaziti...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)