Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Mizge88

Da ne bi otvarao novu temu posto ne mogu da nadjem istu pitacu ovde kolege koje praktikuju vracanje vece kolicine hrane posle pecanja u zamrzivac da kazem izmedju  1 i 3kg odprilike nek bude prosek :D , kapiram da neko razmislja ako je to neka hrana od 100 din po kesi da mu je lakse istu da baci u vodu i kupi drugu  a da 2 kese npr Sensas ili VDE ne bi bacio nego poneo, pitam generalno, nevezano koja je cenovno u pitanju:

1. Da li tu hranu koriste kasnije kao neku bazu dodajuci joj neku sveziju sa jacom aromom?
2. Da li tu istu hranu zbog nekog boljeg kvaliteta prelijete nekim tecnim aditivom, liquidom  ili aromama?
3. Koliko ta hrana izgubi i da li izgubi na nekom kvalitetu kasnije u nekom sledecem pecanju ako je klot bez dodataka?
4. Da li je ista upotrebljiva za zamrzivac sutradan ako se istog dana po povratku sa pecanja zaboravi staviti u zamrzivac? Desavalo mi se da nekad zaboravim da je stavim kad se vratim pa sutradan kad je pomirisem, zavisko koja je u pitanju, neka ima isti miris, dok druga neka ima miris mente neke kao da krene da se kvari, mada tu ulogu igraju verovatno i sastavi tih hrana, aroma,vlaznost itd  al generalno svaku nakon pakovanja zamotam u kesu.

I da odma odgovorim na odgovor koji ce verovatno uslediti  koji ce neko napisati, da napravim kolicinu hrane koju cu potrositi tada na pecanju, uglavnom ne idem sam, tako da obicno ljudi koji idu samnom ne zele da vracaju hranu pa ja pokupim od njih i ponesem pa iskoristim za neko kasnije pecanje za pocetno hranjenje ili nesto uradim  iz prva 2 navedena pitanja gore..

Izvinjavam se na predugackom pitanju i unapred hvala svima na savetima i odgovorima kakvi god oni bili :D  :bye: :tongue:
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

Sax

Samo je koristi bez ikakve bojazni.Svakako ce ti za novo pecanje trebati nova hrana jer ce ova zamrznuta biti malo rastresitija pa je mozes ili dokvasiti ili pomesati sa svezom.U svakom slucaju,mozes je koristiti.

mihabg

1. DA i NE i oba ...
Pa kad uzmes dzak ili napravis dzak neke primame, u jednom trenutku dodjes na tvoje  pitanje posle 6 meseci .
Nego, koristimo nekad  i samo zemlju koja nama nema nista interesantno, a ribi svasta ponesto, pa sto ne bi ostatke hrane ili neke koja stoji dugo ...Zemlja moze da sadrzi i aminokiseline i razne minerale koje mi ni na miris ni na ukus ne provalimo. Plus efekat koji mozes da dobijes , tipa zamucivanja mikro lokacije, boju itd.
Tako da ostatak hrane nista nije losiji izbor i tom kontekstu.
2. Uvek moze aditiv , ali aditiv moze biti u pravcu arome ili ukusa  ... Miris kod ribe brze reaguje nego ukus u signalu, tako da ....Moze i ne mora. Volimo nekad da obogatimo svi , al' u principu ako nadjes gde se krece riba koja te zanima,  to nije od presudnog znacaja na zivoj vodi... Shvatice ona da je tu nesto interesantmo i pronaci ce sta joj treba. A ti si tu da joj ponudis i mamac.

3. Pa ko to moze da izmeri ?  Pecaj bre opusteno sa ostacima... Ne zaboravi riba se skupi i na trulez u vodi, i deterdzent iz kanalizacije, tako da ono sto tebi mirise na mentu njoj je mozda Belgijska cokolada .
Cula ribi i Tebi... veze nema. 

4. Ovo pitanje verovatno se odnosi na "malo mi cviknula 'rana" . Nekad je ta fermentacija signal bolji nego tek umesana....

Opusteno , trazi gde je, a ona ce da reauguje kako treba u vecini situacija. 

andricbranislav

E za vikend sam popajao na selu par krtičnjaka i prosejao 15 kg lepe zemlje... Ma fantazija... Em uštedeo pare, em je mnogo bolja od one smrdljive gicine, a i ubio dosadu...


Sent from my iPhone using Tapatalk

glos

Zemlja sadrži prvenstveno asocijaciju, na proljetno izlivanje i živuljki kupljenje.
ZOV

dragan2006

Ja, lično, često zamrzavam hranu.
Upravo se zbog toga trudim da neke dodatke(osim zemlje), ne stavljam u celu količinu. Neki peleti ne smetaju u hrani ali žitarice izbegavam da mešam u ceo mix već parcijalno. Nije mi se pokazalo kao dobro ako zamrznem izvrištalu pšenicu, šećerac, konoplju... Ja svakako sve to spremam na više pa odledim pred pecanje i to uvek pobacam u vodu. Sama logika je da se nešto ne zamrzava više puta (osim boila možda) a tu već nisam stručan...

ibanezi

Imam tu sreću da živim pored - tik uz Savu. I za samostalno fiderisanje bez društva uvek i pecam tu negde blizu, nikada ceo dan, uglavnom kasni popodnevni ili rani večernji sati. jer su tereni sasvim solidni. U stvari u nekim periodima savršeni. Zato nikad ne zamrzavam. Ako mi je ostalo hrane gledam da sutra izađem na koliko mogu. A pošto zbog pandemije ne sviram, tako reći uvek mogu večernjih nekoliko sati provesti na vodi. Čak i ako nisam imao neki uspeh prethodni dan, izlazim na isto mesto i to je znalo da bude dobitna kombinacija jer se jučerašnji neuspeh pretvori u "taktičku pripremu mesta" za danas. A kad se to desi, nastavljam pecanje još koji dan, dok mi "napecavanje" stvarno ne dosadi.

Nebo

Može prihrana slobodno da se zamrzne. Hoće malo da povuče miris zamrzivača kada duže stoji, bude više rastresita posle odmrzavanja, ali to se rešava dodavanjem nove prihrane pre pecanja. Ribi to ne smeta.
Često sam ranije praktikovao zamrzavanje ostataka, znajući da ću za koji dan opet na vodu, i tada se to brzo potroši.
U poslednje vreme to ne radim, uglavnom ako ostane nešto od prihrane, završi u vodi posle pecanja.
Uglavnom je to zato što mnogo manje  fiderišem nego ranije, a bio je i fajt sa ženom jedared.
Elem, zove ona mene na poslu da mi kaže kako je izvadila mleveno meso da se odmrzne iz zamrzivača, pa ja ako dođem ranije da izvadim kupus iz kace, pa da savije sarme. Dobro rekoh, mada mi nešto prođe kroz glavu da se ne sećam da je bilo mlevenog u frizu. I tako ja dođem kući, a ono moja primama odleđena, čeka da bude spakovana u sarme, samo još ja da izvadim kupus.
Posle je bilo veselo  smiley080 smiley080
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

Sax

Moguce zato sto si zamrzao mesnu aromu... :rolleyes: :rolleyes:

bugi89

Koja Milo hrana od 1kg odgovara za mesanje za specijal breme 2.5kg? Pecam vec neko vreme na Milo specijal breme 2.5kg ali ne mogu da provalim koja je aroma u pitanju. Malo sam guglao ali nisam nasao preporuke u vezi mesanja Milo hrana.
Pozdrav

mihabg

Stocna 'rana , malo vise renfuzna  sto se kaze ('leba koliko hoces u raznim oblicima) , ofarbana interesantno i sadrzi i mesanu strukturu u vecim mrvicama kad je nakvasis. Ono sto bih uvek dodao u nju je malo kvalitenog ribljeg brasna ili  nekog samlevenog peleta halibuta, ili neke druge samlevene visokoproteinske peletice .
Ako izuzmes crve i gliste u njoj u primami koju guras verovatno u raznim oblicima sporadicno ,  uz malo zemljice nekad  , partiklica sa strane ili mec peleta do 2mm  , ili proso , taranu (ono nesto na talonu i da ostane pomalo krupnije) nista ne smeta. Radna 'rana prvereno i nije napucana sem coveku na miris.
Odlicna kombinacija za reke je :
- Sensas Gross G/ Milo SB za vecinu voda... riblje b. moze i ne mora uvek
- VDE Secret  / Milo SB / riblje brasno
-zemlja-krticnjak, Milo SB, r. brasno... itd.

Ma igraj se sam , nema tu pravila ... i sama solo donosi ribu.
Ako pecas samo devu, koja mrvica crvenog keksa ili krupne crvene prezle nije los izbor nikad  na iole bistriju vodu na one vec postojece  zute i zelene mrvice... pogotovo ako pecas ispod 4m negde u sezoni nece ti smetati .
Tako da , ne mora Milo uz Milo ...
Evo i bata Colombo sta ima da kaze na slicnu temu.

bugi89

Ma i sama hrana je odlicna. Ja dodam saku kuvane konoplje i secerca i nikada deveriku nisam promasio. Bude i po neki sarancic. Hteo sam da pokusam malo da je poboljsam, da je doradim. Hvala Miho na savetima. VDA dosta dobro poznajem pa cu poslusati savet da malo kombinujem razlicite proizvodjace.
Pozdrav

Beloribolovac

Može li neki savet šta koristiti kao prihranu na Tamišu u narednom periodu (sledeće 3-4 nedelje)?

Ono što ja obično uzimam i na jezeru i na reci je neka gica (WCS Karamela/Jagoda/Sir) ili BlackLine 100% Catch (Jagoda/Med), a u to obično dodam Pelete od 2.5mm (Med/Sir) i/ili laku zemlju u zavisnosti od primame. Nije da nisam imao sreće do sada, okej su se pokazale - možda zbog hrane a možda i zbog mamca (razne boile, pop-up, crvići, hleb, šećerac, stari kukuruz).

Ja bih sve od navedenih mamaca poneo svakako, a eto voleo bih da čujem ako neko fideriše na Tamišu, šta bi mi preporučio kao prihranu?  :cheesy:
Ciljana riba je ni jedna ni druga, neg' beeele boje.  :tongue:

Jesam iščitao ovu (i mnoge druge) teme ali nisam baš našao nešto ovako specifično.
Bistro!

dragan2006

Izbaci taj sir obavezno...

Beloribolovac

Hvala na informacijama, i jeste mi delovao sumnjivo kad sam ga probao na nekoj komercijali skoro pa sam imao manje pipanja nego obično.  :smiley:

I dalje stoji pitanje šta koristiti onda, u ovom periodu.

Teme sličnog naslova (10)