Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragan2006

U Al karponeu imaju možda sve tri...zovi i pitaj ih :takoje:

premiski

Imaju!hvala!

Sent from my MI 6 using Tapatalk


DuleSrb

Malo pre mi je stiglo, ovaj Method mix izgleda stvarno zanimljivo Videcemo kako ce se pokazati na vodi.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka


Troll808

Da li je neko probao da peca mrenu sa mesnim hranama?Na nasim prostorima se najvise forsira aroma sira,nisam video da je neko peca sa hranama sa ribljim brasnom.Pre par dana kada sam bio na V.Moravi pecao sam na hranu za deveriku (ostala u zamrzivacu) prosarana sa mrtvim a i zivim crvima i konopljom.Dobijao sam bas sitnu mrenu i belu a u rancu sam imao gicine method halibut pelete u aromi Frankfurtska kobasica i cim sam njih ukljucio u hranu poceo sam da dobijam malo krupniju mrenu a bela je skroz prestala da se javlja.Razmisljam da za sledece pecanje takodje koristim te pelete,kuvanu konoplju i SBS primamu Frankfurtska kobasica,pa me zanima sa kojom hranom bi mogao da je mesam da bih dobio na kolicini a da zadrzim kvalitet i aromu hrane.River ace mi prvi pada na pamet...

dragan2006

Pa imaš i Vde fišmil ako baš hoćeš meso.

Troll808

Mogao bih i sa njom da mesam,ali plasim se da ne bude preterano jaka.Nisam je pre pecao na mesne hrane,pa sam mislio samo da joj dam ,,notu" mesa.

jamal

Ne sekiraj se nece da bude jaka.Samo ti udri na meso i nista ne brini.Nadji da kupis fishmeal metod mix ako mozes.Kod nas se jako tesko nalaze ili imas cantavir pravi riblje brasno u pakovanju od 3 kila.I ono moze da ti posluzi.Imas i one salame za kucice od ribe i to dodaj ako mozes.Sto smrdljivije to bolje.Kupi mikro pelete za hranu a pelet halibut cepaj na udicu.
Probaj metodke mnogo lakse se odlucuje da uzme pelet sa nje nego na klasicnom fider sistemu.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Troll808

Zaboravih za te salame,citao sam u jednom vasem postu o njima.Propusticu jednu kroz sito,hrane toliko da je poveze lepo,konoplja pa cemo videti.
Prosli put sam bio ne pripremljen,ali i iznenadjen sto je reagovala na halibut.I pre sam probao par puta na njega ali ni cvrk

jamal

Halibut pelet najbolje rezultate daje ako imas mikropelete u hrani.I cudna stvar da ga bolje uzima na kratkom predvezu nego na duzem.I ne menjaj ga sve dok se ne istopi.On je ribama sladji kad se napije vode i nabubri. Ispusta vise mirisa .Robin red pelete isto probaj .Ove godine sam dosta riba ulovio na njega,Doduse sitnih ali ga napada i klen i krupan sljivar.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

djmisha77

Nabavi boile M1 pa ces videti kako izvrce stapove. Bar je tako na Dunavu...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Troll808

Bio sam juce na istom mestu,pecao sam na sbs frankfurt,konoplja i halibut mikro peletima od 2mm.Na udicu pelet 14mm i imao jedan dobar udarac ali bez kacenja,verovatno klen.Nisam stigao da kupim crvice ni gliste,radnje su bile zatvorene pa sam samo na pelet pecao.Vetar je duvao bas jako,tako da sam ostao nekih 2 sata...
Tu gde pecam 150gr kavezna hranilica jedva stoji,a za glavni tok cu morati da probam sa 200gr...Ne volim bas takvo pecanje,sva sreca pa ne bacam daleko nekih 30-tak m..Tako da mi metod i kratak predvez ne vrse posao...

jamal

Zabaci u samu maticu otvori preklopnik i pusti najlon da izadje u mirniji deo.Ako treba pusti i 30/40 metara najlona niz vodu.Koristi sto laksu hranilicu taman da stoji u mestu.
Isto ti je i sa metod i kratkim ili dugim predvezom ne menja stvari uopste.
Najbolje bi ti bila metod hranilica sa lepljivijom hranom.Znaci ne prehranjujes njom nesto mnogo vec ona sluzi samo da navede ribu.A rukom ili prackom nabacaj kugle hrane u liniji gde pecas.
Peca se na osecaj.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Troll808

Mislio sam da ce metod da kotrlja mnogo,zato ga nisam ni probao ali videcu vec..

dragan2006

Većinu metod hranilica tok neće lako da kotrlja, samo je problem sa njima spustiti hranu na željenu dubinu kroz jači tok!
Kavez je napravljen da se to odradi a da se ne gubi na svojstvima/rastresitosti hrane, kao i Hit. :wink:
Metodom je to moguće jedino ako se hrana previše navlaži - ulepi, pitanje je tada, da li imamo željeni efekat fider pecanja ili smo se vratili na kulju :question:

Ali nismo takmičari, pa nam je dozvoljeno sve što daje rezultat.Kao što reče Jamal, obavezno dodatno prihranjuj.

Ad fines

da se neko ne uvredi ali posle nekoliko godina pecanja mrene u raznim uslovima  (i kada oće i kada neće), raznim dubinama i vodama došao sam do zaključka da aroma same primame u većini slučajeva ne igra nikakvu ulogu. Koristio sam i sir, i bosiljak i korijander i jagodu i karamelu i krv. Sve oće. Jedino što volim da pustim primamu da malo "vri". Pa imam posle problem kada idem sa nekim na pecanje istim kolima  :rolleyes: :lol:.   A oće kada joj se servira puno konkretnih zalogaja,  konkretno u mom slučaju crva, šećerca, ribnjačkih peleta, konoplje kuvane... i kada je tu naravno.  Od golog praška slaba vajda....   Što veće hranilice i što više konkretnog. Ja sa nutritivno bogatijom hranom na metodu i "jačim" mamcem nisam imao neki uspeh....  E sad, zavisi od vode do vode. Idem ove godine sa obe verzije, sa 2 štapa pa će da vidimo šta će biti na kraju.


Teme sličnog naslova (10)