Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

vlada1978.

Jeste.
Mi smo bili u avgustu prošle godine. Ono je katastrofa koliko ga je bilo.
Odosmo sa teme.
Strpljenje je umetnost nadanja.

Milan Veličković

Kolege,

Nije bilo cverglana uopšte, kako reče PREMISKI, verovatno je još hladna voda da bi se aktivirao.
Imali smo krupatice, deverike i bodorke, prosek veličine šake. Sve smo vraćali u vodu odmah jer pecamo sportski.
Bilo je udaraca konstantno, bar na svakih 5 minuta.
Nije bila aktivna bela kao što ume ali za ono vreme max 5 stepeni u plusu, vetar duvao na sve strane, dinamika udaraca po meni sasvim korektna.
Drugar na meč bi verovatno imao boljih rezultata ali nije lako gledati u plovak koji je u talasima.
Vetar je nosio pribor i poklopce od kanti po obali  :smiley:
Što se cverglana tiče ja jedino što protiv njega imam je cuk med, pa kad krene da udara cverglan, zakačim pola zrna cuk med.
Primetio sam da je tada mnogo više druge ribe na udici nego cverglana. U primamu ne stavljam kastere, crve i gliste kad je cverglan aktivan.

Ovo nije tema o cverglanima pa da ne odlutamo od teme.
Meni je bio cilj da predstavim efekat primame koju sam koristio jer sam bio iznenađen da na mestu sa 0 skeniranih riba nakon primame dođe celo jato i bude tu ceo dan. Zato sam sa vam podelio to iskustvo pa neka neko od vas proba na svojim mestima ovu primamu koju sam dao.
Narano mi smo eksperimentisali i hteli da pecamo i pri dnu i u srednjem sloju.

Da smo hteli samo pri dnu da pecamo onda bi iz primame izbacili mlevenu sirovu konoplju i primamu bi ovlažili kako treba da se ne rasipa u propadanju, pa tako da sve što plasiramo bude na dnu. Ovo je tema o fider primama, al ja malo ubacih elemente meča jer pecam i jedno i drugo.

Imam jedan predlog za kolegu VLADU1978 što se tiče pecanja na boilu, kako reče cverglan od 20ice pravi 10ku. :smiley:
Ja kad pecam šarana na boilu a ima cverglana, obavezno umotam boilu u čarapu koja ide na dlaku i onda cverglan apsolutno ne može ništa.
Tako umotana boila je bezbedna od grickanja sitne ribe i cverglana a ujedno daje još jednu prednost... to je sledeće.
Kada je boila u čarapi, čarapa je drži na okupu, svi atraktori iz boile se oslobađaju nesmetano ali ako želim da pojačam oslobađanje tih atraktora, ja onda boilu koja je u čarapi stisnem prstima da ona pukne na pola. Tako raspukla boila oslobađa više atraktora jer voda ispira boilu i kroz sredinu boile gde ima najviše atraktanata koji su sačuvani i prilikom kuvanja...

Kolege opet odoh možda široko ali verujem da ne škodi...

alehandro

Da nije neko od kolega koristio melegove pelete pod nazivom,,  four seasons "? Ako neko jeste,  ne bi bilo lose da nam prenese iskustva.

Sent from my E2003 using Tapatalk


Tolstolobik

Pozdrav,jel koristio neko ove primame i kako su se pokazale?



Sent from my iPhone using Tapatalk

vradojicic

River 2500 ja koristim poslednjih skoro godinu dana. Meni se pokazala odlicno. S tim da je unapredjujem dodatkom zitarica u boji, crva, aromu pojacam nekim tecnim aditivom pre pravljenja hrane i tako. Generalno jako korektna hrana, bar se meni tako pokazalo.
Posto i sam znas da tekuca voda pojede dosta hrane, Drina pogotovo uz njen tok i promene vodostaja, onda i ne furam skupe hrane, u neku ruku i necu a s druge strane ne bih da se toliko trosim.
Pre kada sam isao na jezera i pecao s proleca na feeder, babusku i deveriku, uvek sam kupovao skuplje i bolje hrane. One su meni tu pravile rezultat, neke VDE uglavnom, Carassio ili Catch, Gold Pro Bream uz dodatak krupnog TTX-a, kuvane psenice, seckanih glista, crva...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Tolstolobik

Pa meni bi obe sluzile kao baza i bile bi pojacane nekom bas kvalitetnom prihranom a naravno crvi,konoplja itd. se podrazumevaju...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Milan Veličković

Pozdrav drugari,

Bio u subotu na Garaškom jezeru kod Aranđelovca, lepo se pecala bela dok nije vetar počeo da duva, ali svakako je dan bio lepo iskorišćen.
Evo snimka o primami koju sam koristio:




Spojene poruke: 23 April 2018, 23:06:16

Pozdrav drugari,

Evo jednog video snimka sa detaljnom pipremom primame za belu ribu.
Destinacija jezero Ćelije u blizini Kruševca.




Spojene poruke: 12 Maj 2018, 19:08:41

Pozdrav drugari,

Evo video klipa sa detaljnom pripremom kombinovane primame za babušku i deveriku:



dragan2006

Sasvim pristojan miks za babušku, danas pecao na ovo sa slike + melasa sa aromom vanile :ok: smiley033
P.S. Fleke na žitu su arome čokolade, jagode i vanile, tu dodao i ovu konzervu šećerca pa punio u Hit master koji sam zatvarao primamom.


obradmiki

Bogami pristojan miks :thumbup:.Reci mi to je nova carp serija magic bait? Kako ti se pokazala i gde se moze nabaviti? smiley033

dragan2006

Korektna hrana, u Bg-u je ima u Profishing šopu na Čukaričkoj padini a ti možeš da je naručiš i od proizvođača direktno.
Sportfisher-Jagodina smiley033

obradmiki


Djolepn

Pozdrav nov sam na ovom forumu i unapred se izvinjavam ako smaram ili gresim temu. Interesuje me neki savet za hranu i primamu za Veliku Moravu za Mrenu i Skobalja ako nrko ima savet koju hranu koristiti?

laki22

pogledaj 86. stranicu, pisano je o tome

Djolepn

Neka preporuka river 2500 ili xl? Za mrenu,skobalja na moravi?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока


vradojicic

Obe su veoma solidne hrane, cenom pristupacne. Vise koristim River 2500 jer je vece pakovanje pa mi zgodnije. Dobre su kao neka vrsta bazne hrane, moja preporuka je da ih upotpunis crvima, prezlom u boji, eksrudiranim zitaricama u aromi parmezana i praskastom ili tecnom aromom sira, u maloj kolicini. Obavezno postepeno vlazenje i prosejavanje jer tek tada postaje prava stvar.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)