Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

Stvarno su čudo ove naše vode...pa ko će njima i ribi u njima ugoditi a da ne poludi!!! smiley105

premiski

Neko ko ne peca da vidi sta mi ovde pisemo mislio bi da se salimo

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk


Popovic

Sta je najbolje za krupne plotice? Probao svasta, dolazila razna bela al plot jok! Vidjao kolege hvataju i po desetak za izlazak, al nece da otkriju sta koriste?

dragan2006

Aroma sira uglavnom za nju,hrana mora biti rastresitija,suvlja,da ostavlja trag dok tone i što manji mamac. :bye:

Popovic

Uglavnom sam koristio snop crvica ili glista, mahom koristim hranu na bazi sira. Jedino ako trazi manji mamac ciljano jurim ribe preko kilo?

dragan2006

Hrana treba da se rasipa i manji mamac na što manjoj i lakšoj udici, plotica nije riba dna već je u međusloju, uzima u propadanju pa joj tako daješ vremena...Nije bitno da li je krupna ili sitna,princip je isti!

Ad fines

Svaka cast Popovicu tvojim kolegama koji hvataju po 10aj kruonih plotica, i to na feeder. Ja sam ove godine uhvatio jednu od oko 2kg na Drini i to je bila jedna jedina riba u jednom viru. Cini mi se kao te i ne mogu da se uhvate u vecim kolicinama, iskreno ne znam ni da li se krecu u jatu kao manje.  S druge strane, 0.8 - 1.4kg se mogu hvatati uspesno, i to sam radio na Savi, i to najbolje ako uspes da ih spustis na dno, na secerac.  Krenes ovako kao sto ti je predlozip Dragan ali ubacujes i secerac u hranilicu, povremeno promenis montazi i probas na kratak predvez i secerac. Kada dobijes prvu na secerac, moze posle svasta da bude. MOj rekord je 11 u seriji, a bilo ih je jos dosta sto nisu bile u seriji, sve oko kilo. Naravno, moraju tu da obitavaju plotice, tj treba malo isksutva poznavanja kretanja jata po odredjenim vodostajima i mesta gde se zadrzavaju.  Jos je bolje ako mozes dan ranije da nahranis mesto raskuvanim kukuruzom, mladim kukuruzom ili secercem iz kese-konzerve.  Ovo ti pricam za letnji lov, jun-septembar.  Inace, lov u medjusloju je tezak i zahtevan, moze dati ribu, ali trazi da se pomucis. Evo, ove godine ga nisam ni probao, nije mi se mililo da probam

Inace, na mnogim terenima je efikasnije puno da se lovi na plovak (fiksni ili klizeci u zaviosnosti od dubine) jer cesto uzima iznad i iskljucivo mamac kojeg lagano nosi voda. Narocito se to odnosi na terene sa dnom pogubnim po hranilice  na kojima ne moze nikakva improvizacija da se probe i animira mamac.  To su neka moja iskustva sa Save

Popovic

Pecam na Moravi i do skoro je bilo jako malo,a od pre dve godine se pojavile u velikom broju i to samo krupne. Jedan kolega Nislija provalio taktiku i kad radi razbija ih po 5,10 komada sve od 1.5 do 2.5kg ne znam dal moze vece da narastu. Na jednom hranjenom saranskom mestu su se izbacivale ko lude, siguran da su one i to sve kapitalke, probao nekoliko pecanja i nijedna neudari.

Ad fines

Popovicu,  posto je ovo ipak tema o primami, a ja pominjem pecanje plotice na kukuruz, odgovorio sam ti u temi "Lov plotice feederom....  ", ali posto je moja poruka bila poslednja pre ove nove, ostala je tema tamo negde na 4-5 strani

БУЏА БАБУШКА

Kolege, imate li neki savet za fider primamu, isao bih na Toplu Mlavu. Moja ideja je da mi baza bude Magic Bait Cheesy, a da dodam malo keksa u boji, beli luk u prahu i da u sve to dodam jedno 0,2 l ulja od tunjevine, tj. da primamu ovlazim uljem umesto vodom Sta mislite?

I na sve to, ima li smisla da mamc bude crv, ili bi nesto drugo moglo da da bolji rezultat. Cisto da znam da bih poneo. Naravno i crvi u primami.

Послато са SM-A300F уз помоћ Тапатока

Поздрав за Сркија :)

alehandro

Budzo, ako mozes ubaci u primamu kuvani kukuruz i zito. To se dosta koristi na Toploj Mlavi, tako da je riba navikla na to. Stari hleb takodje ( ne prezla) od pre neki dan i crvice u primamu, kolko moze. Mamac crvic, glista, mozes i kukuruz, saran jos radi. Voda je nadosla, riba u zadnje vreme bolje radi popodne i predvece.

Sent from my E2003 using Tapatalk


vlada1978.

Zanima me moje drage kolege i prijatelji jer koristio neko od Vas a verovatno da jeste ovaj VDE-kukuruz u konzervama(M-VDE Swettcorn ) ima ga u Auto-sportu. Prvenstveno za udicu kao mamac a i u primami? Loše ne verujem da je nego čisto me zanima jer ga ko koristio i kako je zadovoljan sa njim. Ja sam koristio Melegov(nije reklama) u ovakvoj sličnoj ambalaži dok je se proizvodio i imao sam lepih rezultata na njega. Ovaj nisam pa me zanima. A i cena je malo popularnija. 290 din-konzerva od 400ml. :huh:
Strpljenje je umetnost nadanja.

vladimir022

Vukovi koliko zemlje stavljate u hranu u ovom zimskom periodu?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


dragan2006

Zavisi od hrane...od 2 šake do 2 kg na kesu primame. :takoje:

bolenbgd

Evo mog iskustva,6 decembarskih i januarskih pecanja.4 puta stavljao zemlju u odnosu 3:1 za hranu,a dva puta bez zemlje.Nisam primetio razliku,sto se tice broja ulovljenih riba.Osim sto je dodavanje zemlje nesto ekonomicnije.

Teme sličnog naslova (10)