Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

NikolaNS

To je novitet od Black Line-a, 135 dinara kosta, prave za deveriku, sarana, tolstolobika. Verovatno najsiromasnija primama sto se tice komponenti od te firme.
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

mihabg

Iz moje laboratorije idem samo ja. Ostalo su sirovine, polusirovine i gotovi proizvodi.
Domaca mi je samo rakija, a ni nju nisam pravio...Tako da ko sta voli nek koristi, nemam ja taj problem da mi smeta tudji pristup i tudja 'rana. Sve je bolje na vodi od prepiske sta je bolje.
Ko sta moze i zeli, koristice i bez saveta , a treba probati svasta da se stekne neka rutina i procena iz sop. iskustva. Ako i to nedostaje , onda je to prvi korak na koji bi se odlucio ....

Dva vuka

Tjah ... pošto znam koliko ne znam ... reko sebi ajde da izguglam malo te naučnike-proizvođače ribljih mamaca i primame ...
SBS baits  osnovan 1981
SBS Laboratory (Society for Biomolecular Sciences )
Dve različite firme , sa dva različita loga i različitim zanimanjima
Nutra baits
Nutra Laboratory
Takođe ... Nutra Laboratory je poznata svetska firma koja se bavi proizvodnjom suplemenata u humanoj medicini i niđe slova o ribi , vodi i satima provedenim na njoj ... ili ja možda dovoljno ne znam engleski
Solar tackle
Solar Laboratory
Bez komentara  :cheesy:
Mainline Baits
Main line Clinical Laboratories  - grupacija labaratorija za kliničku dijagnostiku u humanoj medicini
Rezime di analitik :
Svi proizvođači mamaca za šarane , lukavo povezuju svoje skraćenice u logu sa čuvenim svetskim labaratorijama za humanu medicinu , ne bi li dobili na "naučnom" značaju  :cool:
Ko je sad tu šaran?  :wink:
Što rekoše Goran Radović i Goachild
" Riba uvek jede , tvoje je da otkriješ šta i gde ."  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

no names

Nutramino i multimino PPC su stvari iz medicine tj tečna hrana za bolesnike koji imaju problema sa varenjem. To se već zna 30 godina tako da to googlanje treba povezati. Svaki tim od nabrojanih uzima vodu na analizu, zemljište, temperaturu vode mere po vertikali i na osnovu tih obradjenih podataka se pripremaju mamci i odredjuje taktika za ribolov, a te analize ipak rade laboratorije u sklopu firmi koje su pomenute. Pokušavajte i dalje ima podataka za googlanje još dosta, a ja sam rad da odgovorim svakom  smiley033
Ne moramo znati Engleski....dovoljno je i ovaj naš pa poslušati nekad Melega njega razumemo mahom svi, a ima svoju laboratoriju i istraživački centar u Kaću pa se može čovek i sam uveriti u neke tvrdnje i neka istraživanja.  :bye:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

nslemi

Ne moze se reci da gica nema pojma ne zna sta radi itd..covek je bio svetski sampion.Ali on jako dobro zna da hranu koja kosta kao vde ili jos skuplji sensas on pod svojim imenom u Srbiji ne moze da proda zbog naseg mentaliteta.Sve njegove hrane sto sam probao su po meni lose..Vec sam rekao za univerzal da je po meni najbolja jeftina hrana .Nekada sam koristio cukk hranu koja je strasno mirisala na med a bila je u formi plastelina.Odlomis parce uguras u hranilicu i pecas sat vremena dok ne ispadne napolje :lol:.meleze smo rasturali na tu hranu..sad je nema po radnjama.Jel neko probao energoteam hranu sto gebi pravi po receptu energoteam ekipe

DuleSrb

Ne znam zasto, ali Meleg Baits prihrane su poprilicno zapostavljene na nasim forumima. Njihovu hemiju sam koristio i mogu reci da daje fine rezultate, praskastu primamu nisam imao prilike da probam do sad, sta kazu ostali  :lol: :rolleyes:

nslemi

Praskasta je odlicna hrana sa jakom vocnom aromom..krupne granulacije sa nekakvim ljuspicama koje liftuju u vodi.Mana joj je cena za nase uslove i nije toliko lepljiva ,jedva se drzi u metod hranilici.Za kaveznu je ok

dragan2006

Slažem se za Melega, ranije je bilo njegovih hrana u Formaxu i rado sam ih kupovao.Cene im je,koliko se sećam, bila kao VDE ali kvalitet nije izostajao.Deverika,šaran i karaš,ne znam koja mu je bolja za kavez,na metod nisam ni pokušavao.
Ima puno tih ljuspica koje zapuše sito ako rešiš da je proseješ pa posle nisam ni prosejavao a nije ni bilo potrebe,dobra primama!

Spojene poruke: 25 Septembar 2017, 20:22:41

Evo danas se koristila nova primama, veoma krupne granulacije,sa dosta zrnevlja,ljuspica,aktivnih komponenata,pije jako puno vode pa sam morao 2 puta da je dobro dovlažim.
Ima veoma prijatan miris,preovladavaju komorač (kojeg ima jako puno samlevenog u njoj),keks i vanila.Babuška dobro reaguje na nju još uvek ali se plašim da je zbog ove svetlo žute boje malko zakasnila na naše tržište jer mi deluje idealno za letnje pecanje i topliju vodu.Sve u svemu, od mene ima prelaznu ocenu! smiley033





Spojene poruke: 05 Oktobar 2017, 14:56:00

Upravo se spremam za reku, Maroš Dever specijal-1 kg, keks u boji 1/2 kg, konoplja čim se oladi ide u mix da se još jednom dovlaži pa na kraju 2 kg prosejane zemlje od vredne nam krtice :wink:
Na licu mesta dodajem:crviće,pelete,šećerac... pa procenjujem šta danas ima prođu :takoje:



velemajstor ribolova

Citat: perakojot poslato 08 Februar 2014, 18:28:47
Sta mislite o ovome? da od ovoga napravim mix?
kukuruzno brasno 250 gr
sojino brasno 250 gr
kukuruzni griz 150 gr
psenicni griz 150 gr
vanil secer
aroma-jagoda
zasladjivac
ulje-bojnog porekla 10 ml
i voda iz secerca?
Da ne pametujem.. Sve hrane se prave na 100 posto , odnosno u tvom slučaju na 1000 grama , pa vam  fali još nekih 200 grma.  Pozz..

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока


Mrkela

kako cuvate neiskoriscenu spremljenu hranu, ako znate da narednih nedelju dana necete ici na pecanje?

nikolas

Ja je zamrznem i noc pred pecanje izvadim da se odmrzne...

dragan2006

Najjednostavnije je zamrzneš, nije loše posolliti je posle nekim praškastim aditivom jer ne miriše kao kad je sveža :wink:

Mrkela

vazno da ne probadne, a posle cemo da je zamirisemo svim i svacim  :lol:

nikolas

Nemam neko iskustvo sa Vde primamom,koristio sam samo supercarp(jagoda),preko leta... Ima li ko predlog sta uzeti za ovaj period za dtd?!

dragan2006

Zavisi šta bi pecao...ja bih koristio Catch za babaje,Gold pro za devu ali bi verovatno u ovu prvu dodao i Active feeder.
Ove su ti neka klasika od Endea,može naravno i Carassio, Big fish,Turbo...

Teme sličnog naslova (10)