Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Milan berkut

Pa pitaj No nejmsa ( :cheesy:) da ti pošalje svoj mix . . . on koliko vidim ''ubi'' šarana gde god se pojavi na komercijalama . . .

A što se tiče maka . . . hhmmm opasno je igrati se s njim, lako kvarljiva roba.

precisionFEEDER

A ne milane,co'ek sam pravi svoj mix,to se ne pita... :-D

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


sanjar

Kod mene sve nešto oko maka i konoplje, da mi ne izađe na nos nokla i feeder.

Milan berkut

Jbg druže, tražio si savet za dobar mix . . . ja ti reče dje ima  :smiley: :cool:

precisionFEEDER

Hahaha znam,prosli put kad smo pecali bas taj mix je bio br1. :-D

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


Milan berkut

Citat: sanjar poslato 26 Jul 2017, 23:15:10
Kod mene sve nešto oko maka i konoplje, da mi ne izađe na nos nokla i feeder.

He he he, ma nisam na ''to'' mislio  :lol:
Mak je mnogo sladji od konoplje i kad ga samelješ mora odmah u vodu inače 'oće da fermentiše, posebno sad na ove vrućine. Konoplju možeš da ''zezneš'' samo ako je prepržiš a inače može mnogo duže da stoji samlevena (sveža/pečena) pre nego počne da ''grkne'' . . .
Već kad smo kod toga, možda je bolje da razmisliš o lagano proprženom susamu  :takoje: :takoje:

sanjar

Ni to nisam probao. Dok sve probam, ode ljeto u zimu. Sad, konoplju u zrnu,sirovu imam oko godinu dana i dobra je. Probacu susam i mak, pa da vidimo.

no names

PrecisionFEEDER@
VDE Fishmeal i SBS Strawberry jam  :smiley:

Milan Berkut@
Slučajno Milane...slučajno.... :wink:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Ad fines

Sanjar, koristi slobodno mak. Koristio sam ga vise puta ali nisam ga nikada koristio kada je voda toplija od 20 stepena. Volim da ga ubacim kada idem na skobalja, mrenu i ploticu preko dana dok se jos voda ne ugreje (jun, ali ne ove godine  ), ili na jesen.  Nocu i leti ga nisam koristio.  Interesantan sastojak u cenovnom rangu kikirikija i susama, jedino je lan  jeftiniji. Pokazao mi se dobro u kombinaciji sa kikirikijem i lanom, ali i solo. Procenat? 20% je najvise sto sam stavljao u odnosu na miks zitaricarsko-keksne osnove, cistog maka. I 30% semenki u kombinaciji lan-kikiriki-mak po 10%. Probaj, eksperimentisi pa objavi rezultate. Zanimljivo je da sam svaki put prosao dobro kada sam koristio mak, mada nije bilo to presudno, ali pokazuje da ga se riba ne gadi.

sanjar

Hvala na odgovoru. Znači rana jesen, kad počinju zacinske boile. Ima smisla.Tada mi se i cimet dobro pokazao.

Spojene poruke: 05 Avgust 2017, 01:39:48

Prije 7 dana na noklu (boila bez jaja)s rogačem i makom, dobro sam prošao na linjaka. Na toj bari,skoro svoj obrasloj trskom, ima i dosta šarana i krupne babe U junu ove godine, na istom mjestu sam dobio šarana oko 6 kg i krupne babuške na takvu noklu samo bez maka. Znam da šaran ne radi na pregrijanoj vodi, ali mi nije jasno kako na istoj radi linjak umjesto babuške.

Baustelac

Hteo bih da pohvalim ovu hranu, iako sad u ovom periodu pretpostavljam da svaka radi posao... Koristim je poslednjih 5 pecanja i u kombinaciji sa starim kuvanim kukuruzom i zitom davala je odlicne rezultate. Uzimao sam feeder verziju. Znaci, jeftina a vrlo pouzdana hrana.  :thumbup:


laki22

uzmi kod colaka vde pa pecaj par puta pa vidi da li ima razlike... mada mislim da si u pravu, sad i nije nesto bitno.

vladimir022

 ja nisam verovao da tu ima neke velike razlike, hrana ko hrana , al pre par pecanja uzeo neku Vde.. juju kad je nisam pojeo koliko mirise, a kako se lepo umesa , a ostalo ne treba ni pominjati.. Ove jeftine sve sama prezla u boji...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Baustelac

Citat: laki22 poslato 09 Avgust 2017, 15:51:09
uzmi kod colaka vde pa pecaj par puta pa vidi da li ima razlike... mada mislim da si u pravu, sad i nije nesto bitno.

Je l' mi verujes da sam razmisljao o nekoj VDE hrani, ali nisam mogao da odlucim koju cu jer su poprilicno skupe ako uzimas dve ili vise kila za jedno pecanje. Kolega je forsirao skoljku a meni se nije bas dalo pokusavati s njom pa smo iz kompromisa uzeli ovu. Sta ja znam, nije se lose pokazala u poslednjih 4-5 pecanja. Koju bi ti VDE preporucio za Begej?  smiley033

laki22

koliko se ja secam onaj strawebery carp crveni ima kod njega, i mozes da ga krstis sa 100$ catch, ili sa carp food sourse.

Teme sličnog naslova (10)