Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Troll808

@No names
Nema tih cukovih hrana kod mene u okolini a nazalost nisam pre razmisljao da ih narucim preko neta,sad je kasno vec..Mada imam cukovu aromu skoljke pa mogu nesto da iskombinujem sa njom.

@ribolovacnis
Ne znam ni ja taj potez bas,drugar me vodi.Ali znajuci Dunav,spremio sam teze hranilice mada imam i lakse tako da to nije problem.
U Golupcu sam uglavnom pecao babusku za koju kad tamo radi i nije toliko bitna hrana ali posto cu sarana ciljano da pecam mislio sam da se malo bolje opremim i hranama i znanjem.Mislio sam i kuvanu prekrupu da pomesam sa Maros mix extra jagoda i da dodam malo spoda cisto da ima po neko zrno u njoj i da ih polako voda i/ili riba skida sa hranilice.Kontam da ce samo praskasta previse brzo da se rastopi sa hranilice mada opet...Iskreno se nadam da ce biti nesto za galeriju ulova  :smiley:

ribolovacnis

Dunav tamo nije brz i priobalje je plitko.
Nemoj da te brine ispadanje hrane iz hranilice, ionako ces loviti feederom, znaci i cesca zabacivanja.
Jedan savet ako pocne da ti se javlja babuska tokom pecanja gledaj da ne zatezes mnogo da nije prenapregnut sistem. Znaci samo da blago bas blago savije vrh.
Iz nekog razloga meni nepoznatog kad sam je tamo lovio imao sam pipanja ali ne i pecanja sve dok nisam slucajno otkrio to. Onda su udarci bili odsecni i bukvalno se sama kacila.
Prosao sam pre 10ak dana tuda, nisam imao vremena za pecanje ali trave je mnogo. Nadam se da drug zna mesta bez nje.
Nemoj da zaboravis da napises kako je bilo :D

Troll808

Koristicu dlaku za mamcenje kukuruza,bas zato da me ne bi babuska ometala.Ali ako bude ona radila,mozda i raspakujem drugi fider stap iz torbe.U 98% slucajeva pecam samo na jedan stap,taj drugi je obicno zabacen za soma kad pecam nocu ali je u zabrani pa ga necu ni nositi.Posto nije brza mogu i spombom da hranim,olaksava posao oko pocetnog hranjenja  :smiley:
Znaci moracu sutra da skoknem do radnje po hranu definitvno.

Neshina123

Dobar dan ljudi, imam par pitanja ako mozete savet da mi date :)
hocu da pocnem da pecam sarana na fider sistem, kupio sam skoro sve potrebno sem primame boile i to sto ide sve, pa me zanima pecam na dunavcu muljevito dno gde voda kruzi mesto je poprilicno dobro za sarana i znam da ga ima tu, pa me interesuje arome i to sve koje idu u junu i julu.. hvala u napred pozdrav :)

ribolovacnis

Neshina123 druze prvenstveno bi ti rekao da odes jedan dan i sondiras malo teren, da probas da nadjes neko parce tvrdog dna tj po mogucstvu izbegnes mulj. Pogotovo ako ces loviti boilama iz razloga jer nije jeftino hraniti njima. Ja bi pre izabrao kukuruz. Mozda nije bolji ali je svakako jeftinija varijanta. Probaj jagodu, vanilu, med, skoljku.
Sarana u nasim ojadjenim vodama danas nije bas lako uloviti pa mi feeder ne izgleda kao najsrecnija opcija gde ces celog dana sedeti i gledati u vrhove. Mislim da ce ti brzo dosaditi i da ces brzo odustati.
U svakom slucaju probaj, ali se vise imaj u glavi mesto gde pecas nego mamce.

Neshina123

Ja sam kupio svu opremu za to pecanje,rod pod signalizator i ostalo sto ide nije mi problem da dam koliko treba para za primamu jer sam gledao pecanje sarana i bas mi se svidelo ..do skoro sam pecao samo fider tehnikom babuske i to mi je omiljeni metod pecanja tako da cu se potruditi da ne odustanem, pricao sam sa jednim covekom kaze za ovo mesto gde hocu da pecam da je bogato ribom posto je na izlazu iz dunavca i kruzi voda a imao sam i prilike da vidim da ljudi svasta tu upecaju, a tu je pre bila peskara i vadili su pesak i ima puno rupa.. tako da cu pokusati i hvala puno na savetima ako imate jos koji slobodno rado cu poslusati :)

marina1983

Rot pod i signalizatori se malo ne uklapaju u fider pecanje . Uzmi neku od kupovnih hrana namenjenu šaranu i trpaj unutra brdo šećerca granula , žita ......obilno hrani, jače i kvalitetnije udice, sisteme  i pecaj . Javljaće ti se babuška, deverika....... ako ima i šarana doćiće on i na crva glistu šećerac .... kakvi boili, kakvi bakrači  :lol: smiley033

Neshina123

Hvala vam puno probacu sve pa cemo videti, da upecam i od kilu nekog bio bih zadovoljan jer mi je to prvo pecanje hvala jos jednom na savetima ako ima jos neko da podeli nesto javite se :)

mihabg

Krecemo !  Dosta smo se igrali po osecaju.. 
Kolenica spremna da udje u camac, a stara poslovica kaze : "ko tebe kamenjem,  ti njega hlebom ...mekanim" 
Citavih 70 dindzi za prvu setvu, samo na talonu je sir na kamenju mekani... 'lebac je bajat .

Drill Junkie

Znaci tako izgledaju ti kamencici mudrosti
Moram Miha probati tvoj recept sto pre
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

bolero1984

Probaj da narendas i malo nareska u sir, kontam da bi to bilo :ok:

sanjar

Postovani forumasi, dugo pratim vas forum, a odnedavno sam i član. Na Savi sam imao solidan uspjeh na noklu na dlaci s dodatkom mljevene konoplje, rogaca, sojinog brašna i mlijeka u prahu. Također sam kavezne hranilice punio istom mješavinom, nekuvanom, naravno. Pao mi je na pamet mljeveni  mak. Zanima me vaše mišljenje u vezi maka u feeder primami.

no names

To je više boila nego nokla i to zanimljiva boila  :smiley:
Mak ako nije svež je gorak...pitanje je kako bi to riba prihvatila. Ja ga nisam nikad koristio iskreno. Probaj pa napiši utiske i mene zanima.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

sanjar

Ima jaku aromu, masna komponenta, dobro bi lijepio smjesu. Probacu, pa javljam.

precisionFEEDER

Savet za komercijale,method hrana,mesna i vocna,koje su vam se najbolje pokazale? Pecao sam vde marine green,dobra je ali bi mozda probao nesto drugo...u napred hvala!

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


Teme sličnog naslova (10)