Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

no names

Kad budes hteo javi mi se. Ima kod mene njihova prodavnica pa ti mogu poslati poštom praškastu koju god hoćeš, a što se tiče peleta jedino za koi šarane može na manju količinu pošto za ribljačke moraš veliku količinu da naručiš pošto ne prave stalno već po narudžbini.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

БУЏА БАБУШКА

Треба ових дана да одем на прво фидер пецање, па ће ми требати помоћ око избора примаме. Стајаћа је вода, дубине до два метра, најзаступљенија је бабушка, има крупне црвенперке и бодерке, а и шарана. Међутим, има и цверглана кол`ко нећеш. Колеге, шта ми саветујете од хране за моје фидерашко крштење?
Поздрав за Сркија :)

žex.rašeta

Ja ti predlažem da prelistaš ovu temu i jos neke o hranama i kaž'će ti se samo. Bistro  smiley033
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

alehandro

Ljudi, kupih pre neki dan VDE turbo classic, bez nekog baš razmišljanja kako i gde da je upotrebim. Neće da se baci fala bogu, ali dajte neki savet ako znate za koje ribe je najbolje da se upotrebi, sa čime da je mešam, vaša neka iskustva. Sve što napišete je dobrodošlo.

laki22

turbo ti je bazna, univerzalna hrana, namenjena za sporu i sporotekucu vodu. Mozes da je krstis sa bilo kojom namenskom hranom.

alehandro

Kratko i jasno! Hvala Laki.

ribolovacnis

Vukovi, negde procitah al sad ne mogu da nadjem. Sa kojom jos Vde prihranom mesate Vde karasio za babusku?
Listam vec neko vreme i nikako da nadjem.

mihabg

TTX, Big fish, ... mogu i sve saranske na slatkoj osnovi..


laki22

ima lepo na sajtu objasnjeno, samo 2 klika do tamo  :wink:

Possible combinations: Superzoet, Record zilver, Record goud, Natuur, Kastaar, Expo, Supercup red, Beet, Secret, Vijver geel 1kg, Expanda gold (200gram), Goldpro red, Catch, River ace, Hi pro carp, Rotaugen 200gram, Chocolat 250gram, Silver fish, Marine green

ribolovacnis

Hvala Miho i Laki.   :tongue: Uzeo sam vde catch.
Uz to prekrupu, mleveni keks i prezlu. Tu je i secerac, psenica da se malo obogati. Videcemo sta ce baba da kaze na to.

vlada1978.

Poštovane kolege,ujutru krećem u ime Boga.Pošto se približavaju praznici počinju da dolaze i takozvani "roštilj-šljivovica ribolovci"ali pošto oni ne smeju da dolaze ovamo gde su ribočuvari ja ću da se baziram tu gde oni patroliraju.Tako da se i nadam nečemu.Kolubara-Tamnava 2,dva feedera-štapa.Predveze ću da korigujem po potrebi i debljinu i dužinu.Pošto ću da isključivo ganjam babušku loviću na ružu od hleba,šećerac i pšenicu belu sa malo cimeta ili vanile(neki začin).Gliste nema šanse zbog krkuše i peša.Tako da ću videti šta će se desiti.Primamu vde clasic,top-mix(feeder),prezle,pelet 3mm pastrmski mleveni(vanila,rum,cimet),pšenica sa malo đinđi-rinđi takođe ali odvojeno,prekrupa sitna tj.prosejana,crvi,pirinač pa ću videti.Znam moguće da dođe i šarko ali bez obzira sve ide nazad.Videćemo pa ću javiti .Pozdrav i bistro na vodi.
Strpljenje je umetnost nadanja.

RobinEM

Mozda je neko experimentisao sa promjenom arome i proizvodjaca primame u toko ribolova. Recim koristite VDE active sa dodatkom arome vanilije i nakon dva sata pecanja mijesate novu primamu Gica sir koja vam dadne bolje rezultate nakon 15min. Zanima me koliko praktikujete takav vid ribolova i kakva su vam iskustva. Neke stvari nikada ne mijenjamo ( Secerax i konoplju u hranilici) ali arome se daju brzo izmijniti.

Ps gdje ima da se kupi paleta za pastrmku i ribljeg brasna (  dodatak za primamu).

Troll808

Kolege,potrebna pomoc..
Posto prolazi zabrana na sarana,planiram da idem kroz dan-dva na Dunav ispod Golupca,tacnije Dobra da probam da prevarim nekog na feeder.Ali sam u nedoumici oko izbora hrane...Sistem koji cu koristiti je jaci nego inace,tacnije 0.30 osnovni,metod hranilice od 100-110 gr polu-fiksne,udice 4-6 i naravno upredenica za predvez..Idem rano na vodu i hranicu mesto kukuruzom,psenicom i konopljom koje cu da pomesam sa zemljom.Mozda cu cak moci i iz camca da bacam hranu ali ne znam sta u hranilicu.Znacila bi mi svaka pomoc... :smiley:

no names

Cukk praškastu sa mirisom meda ili školjke.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

ribolovacnis

Ne znam tacno potez na kome pecas ali su ti tereni 90% sada veoma zatravljeni. Jedino ako uspes da izadjes na neka mesta koja malo izlaze u Dunav, ali su tu uglavnom kuce.
Relativno dobro znam te terene i mislim da nema potrebe da ides na 100g. Moze to dosta lakse.
Sto se tice hrane ja sam kombinovao vde catch i vde carp pola kg jedne pola kg druge, 600g krupne prekrupe, i 400g prezle da poveze malo to sve. Ja sam je pravio dan ranije jer prekrupa ova krupna mnogo sporo pije vodu.
I da u sve to kad se zamesa i kad je gotova dve tri sake spoda pa ponovo promesas.
Eto nadam se da sam bar malo pomogao.
Bistro i javi rezultate

Teme sličnog naslova (10)