Daiwa Saltiga 2020

Započeo glos, 08 Januar 2020, 06:30:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vradojicic

Da je vise para, da se uzme ova jedna zverka. :cheesy:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

glos

Ja bi je uzeo, uz Sportex Black Arrow, da ima šta da se peca.

Jedino mi smeta taj magseal, ali sve ostalo je čini mi se skroz pogođeno, pa čak i detalj u konstrukciji oboda špulne sa kojim u situaciji kada je popunjenost špulne minimalna usljed ogromne dubine na koju se spušta džig, od pola kile, ne dozvoljava trzaje, pri otpuštanju.
Life is what`s supposed to happen while you`re at work

Saša

Što ti smeta Mag Seal? :D To da ne piše na mašinici veruj da ne bi ni znao da imaš. Evo, ja ga na 16 Certate 2500 i Existu LT 3000 imam u rotoru, vođici strune i u ležajevima sa obe strane pogonskog zupčanika. Mašinica ima 240 grama (Exist 185g). To radi svoj posao i "ćuti" tamo, ne povećava težinu mašinice a sigurno pomaže. Nama slatkovodnim ribolovcima itekako godi što ga imamo u vođici pa nam čuva ležaj od "prosviravanja", a morskim ribolovcima na svim ostalim pozicijama. :)
Bass mi je opsesija...

glos

Ma ne valja, šminka. Čak je štetan ovim morskim pecarošima.
Vidićeš vremenom, izbaciće ga. BG MQ ga sa razlogom nema.

Alan ga ne podnosi. I njegovom zaslugom ga BG MQ nema, ubjeđen sam, jer su u stalnom kontaktu, on i daivini ljudi.
Ovaj drugi, što je popizdio na mene, jer sam sve pogodio, šta valja a šta ne, Scoobido nick.
Koristeći Exist, primjetio da se javlja rđa ispod magseal-a
I taj Scoob sada kontaktira sa daivinim ljudima..
Life is what`s supposed to happen while you`re at work

vradojicic

Primetio sam ja rdju ispod Mag Seal-a na nekim Daiwinim superstoperima ili caurama superstopera koje sam do sada servisirao.
Ne kazem da je lose, mada nama slatkovodnim pecarosima te zaptivenosti i ostale kerefeke od Shimana i Daiwe ne znace puno, nismo merodavni. A nismo ni interesna grupa...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Saša

Mislim da to nije korozija već je ulje takve boje (a uvek ga bude i malo okolo). Ili ja bar tako nešto do sada nisam video. Inače famozni Mag Saled je tanak film ulja između dva metalna listića i oko produžene čaure super-stopera, dakle ništa specijalno niti komplikovano da može na bilo koji način smetati mašinici odnosno negativno uticati na njen rad ili trajnost (može samo pozitivno).

Što se tiče BG Monocoque - pa ni prva BG nije imala Mag Sealed pa je kasnije izašla verzija koja ga ima. Polako, biće dakle verovatno 2022. i BG Monocoque Mag Sealed, sve to ide tako, prodaje se na kašičicu... :D
Bass mi je opsesija...

glos

Citat(21 November 2020) Readers have informed me that the official account of Daiwa New Zealand linked my 2020 Saltiga review (CLICK). This makes me happy, not because I'm looking for nods but rather because it's a brave step that goes against the industry norms; as a rule, brands never embrace the work of people whom they don't control/sponsor because today it's a positive review tomorrow it might be a negative one, and actually my site contains old articles where I quarrelled with Daiwa's representatives or criticised certain policies of the company, etc. Good job Daiwa and hope Kiwi fishos enjoy it!
Alan dočekao što niko nije, da ga Daiva zvanično pominje.
Life is what`s supposed to happen while you`re at work

slob

Ili se neki tamo Novozelanđanin neoprezno istrčao, ili Daiwa ipak menja politiku uvažavanjem recenzija ,,tamo nekog Alana Hawka". Ili su se dogovorili, za izvesnu sumicu dolara, da piše samo pozitivne recenzije. Videćemo.
Ali mene lično i to baš briga jer ja uvažavam i uvažavaću i Alanove, a i svačije recenzije, ukoliko u njima ima jasno plasiranih korisnih tehničkih podataka, a na osnovu kojih uvek formiram sopstveno mišljenje.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

glos

Ima on para. Sada je nedavno , nakon žalbi zbog Kovilja 19, dobio toliko donacija da je morao zamoliti ljude da ukoliko žele navedu podatke i sume pa da im vrati, ili da donira u dobrotvorne svrhe.
Što ne podržavam, ta dobrotvorna doniranja.
Bolje da je sačuvao pa u korisne svrhe potrošio, kad god.
A da im podilazi ne bih rekao, jer je zbog tog magnetnog ulja Daive sa liste najboljih odstranio.
Jedino je sada sa ovom zadnjom revizijom  tu nesretnu novinu prešutio.

https://www.alanhawk.com/reviews/lists.html


Life is what`s supposed to happen while you`re at work