Daiwa BG

Započeo orka, 18 Oktobar 2016, 19:32:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Saša

Jel vi pecate ili osluškujete mašinice? :D

Da li je nekom ta mašinica blokirala, teško se okretala, loše slagala... itd. ? Odnosno pravila zaista realne probleme?

Svaka pa i najskuplja mašinica promeni finoću rada posle nekog vremena. Meni se to desilo recimo i sa veoma skupim mašinicama poput Stelle FD, 16 Certate a jeftinije da i ne pominjem. Trenutno jedino Exist LT i dalje "puteriše" ali videćemo dokle, još uvek ima (relativno) malo izlazaka. :)
Bass mi je opsesija...

milanstosic

Pecamo i osluškujemo  :cheesy:
Nekad brum odvlači pažnju...  :cheesy:

Saša

Manje osluškujte a više zamarajte ribe. :D

I ja bolesno pazim na pribor ali u žaru borbe sve zaboravim i samo "krljam" napolje. :D

Mi smo ipak kupili njega, a ne on nas. :)
Bass mi je opsesija...

Sokan

Saša mala promena u radu uopste nije problem, imao sam daiwe entoh koje su imale "tvrd" rad :cheesy: pa mi nije smetalo, ovo je bas bilo mlevenje koje covek ne moze da podnese. Znaci ocigledno je bila neka greska, a ne promena u radu i sve to bi bilo dopistivo da me jeftinije masinice nisu tako zeznule, a ova od 144€ zaje**va. Kad krene tako onda vise nemam ni sigurnost jbg okle ja znam kad moze macan 2m+ da zakuca a masina upitna...nisam bas tolika picajzla da ne sme sum da se ispusti al ova ga daiwa pretera  :lol:

Saša

Ne brinite, vrlo su to robusne mašinice, ne biste verovali šta sve izdržavaju i nastavljaju da rade. Evo recimo jedne koja nam je došla na "reklamaciju" :D :Očišćena, odstranjena so, zamenjeni svi ležajevi i služi i dalje vlasnika. Naravno, ovakva reklamacija je u suštini odbijena ali smo kupcu ipak izašli u susret i osposobili mu je. :)
Bass mi je opsesija...

milanstosic


slob

Citat: Saša poslato 30 Novembar 2021, 09:47:14
Manje osluškujte a više zamarajte ribe. :D
..........


Hvala na lepim željama! :cheesy:

Ali različiti smo i neko jednostavno ne može a da ne osluškuje zvukove iz mašina kojima rukuje.
Drastičan primer je automobil. Verujem da veliki broj vozača voli da mu motor ,,prede" ili ,,rže", već prema afinitetima, pa je tako i sa mašinicama za pecanje. Većini prija kada ona ,,puteriše".
Osluškivanje po meni nije uopšte loše jer se kvarovi ili potencijalni kvarovi mogu nagovestiti preko neuobičajenih zvukova. Ali, naravno da u tome ne treba baš preterivati.

I kako reče Saša, nek mašinica  i rže, samo neka zamara - driluje!  :cheesy:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Sokan

Citat: Saša poslato 30 Novembar 2021, 10:28:34
Ne brinite, vrlo su to robusne mašinice, ne biste verovali šta sve izdržavaju i nastavljaju da rade. Evo recimo jedne koja nam je došla na "reklamaciju" :D :Očišćena, odstranjena so, zamenjeni svi ležajevi i služi i dalje vlasnika. Naravno, ovakva reklamacija je u suštini odbijena ali smo kupcu ipak izašli u susret i osposobili mu je. :)
hahahahahahhahaa gle ovo samo jos da das praziluka i da umacem i jedem  :cheesy:

vradojicic

Upala u more...
Masinica ako je uradjena dobro treba da puterise uz manju promenu rada veoma dugo.
Ja ih radim i aktivno pecam, pa po zvuku otprilike nagovestim sta je. Prva stvar koja proizvodi los zvuk je vodjica i mnogi na to ne obracaju paznju, pa donesu i kazu, popravi, sece strunu. Ja pogledam a ona usecena. Sad je ti popravi...
To odrzavajte sami i redovno, znacice i vama i masinici.
Druga stvar je relativno cesto popustanje iscilatora sa osovine, sto ako se ne sanira i ne osigura pravi velike probleme. Itd, itd...
Daiwe imaju huk koji dobiju kada se razrade i na kvalitetnijim ostaje vecan. To nije mlevenje...
Kada masina promelje, ostecen je pogonski sto ne zbaci da ne moze da radi i da melje. Radi dokle god ima uzubljenje ali ce biti sve bucnija i bucnija.

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

DDj

Upala u more...ali mozda 1002 puta, vidjao sam ovo i ranije. Ovolika kolicina soli govori da je jako dugo bezobzirno koriscena na moru bez ikakvog ciscenja ili podmazivanja. Pecao sam ja na moru, ostajao i po 2-3 meseca, pecao skoro svaki dan. (Srecna okolnost je da mogu da ponesem kompjuter i telefon i radim bilo gde).
Posle pecanja ispiranje masine vodom, povremeno podmazivanje i premazivanje spolja jako tankim slojem ulja i kao i da nisam. Iznutra bez ikakvih posledica.

slob

Citat: vradojicic poslato 30 Novembar 2021, 12:25:23
....... odrzavajte sami i redovno, znacice i vama i masinici.
........Preporuka potpuno na mestu! Osim za one koji imaju dve leve ruke.  :cheesy:
Na sreću, takvi su u manjini.
Međutim, više je onih što su lenčuge.  :cheesy:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

mi-ne

Delom smo lencuge jer ih redovno ne odrzavamo, a drugim delom smo hiper aktivni jer ih nepotrebno redovno odrzavamao. Osim vodjice na koju struna transportuje prljavstinu iz vode.
Ali sam i sam primetio kako je pravo zadovoljstvo rasiriti oko sebe sav potreban i nepotreban alat i kao ja sada tu obavljam nekakve neophodne/preko potrebne poslove. :cool:
A kada masinicu ponovo sklopim vrtim je na prazno i razmisljam da li je bolja sada ili pre nego sto sam je ja uredio/uneredio. :lol:

Tetreb

 "The various sizes of the reel should cover most freshwater applications except for the heaviest jobs such as large Wels Catfish or Nile Perch, and on the saltwater side they should cover most medium to medium-heavy inshore work, most dry shore fishing, if you want to catch Halibut and Cod in Scandinavia, or like myself enjoy tossing a rigged Ladyfish to Blacktip sharks at night. Generally, as long as your target fish will not regularly exceed ~30kg (~65lbs) you should find a size that serves you well. The BG SW also has become the cheapest good quality high-speed reel available."

BG nije big game masina za varalicarenje kao sto i sam Hawk kaze...a i sama priroda jeftinih masina (slabija kontrola kvalitete, masovna proizvodnja) nejde u prilog teskom varalicarenju, bar Slammer 3 ili Saragosa za ozbiljan ribolov, a treba i uzeti u obzir da je velicina koju je on testirao 8000, znaci 20000 po shimanu...


culy

Izasla je nova BG SWZa tezi jig na Dunavu zanimljiv model 6000P, prenos 4.9 teska 385g.
Cena na Digitaki 135 eura.

https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/spin_rl/bg_sw/index.html
https://reelcatalog.com/brands/daiwa/23-bg-sw

Medved

Pozdrav...imam Daiwu BG 3000,trebao bih servis da joj radim,pocela je da se cuje,melje...
Neki savet ko bi mogao da je sredi? Unapred hvala

Teme sličnog naslova (10)

2675

Odgovora: 286
Pregleda: 190709

22866

Odgovora: 5
Pregleda: 5664

5084

Započeo shpiner


Odgovora: 11
Pregleda: 11593

26669

Odgovora: 3
Pregleda: 6934

33846

Odgovora: 2
Pregleda: 4014

26578

Odgovora: 8
Pregleda: 5577

21907

Odgovora: 0
Pregleda: 1700