Vozne performanse čamaca predlozi-pitanja-rasprave

Započeo dushann, 15 Februar 2009, 21:48:25

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Sale66

'ne pije vodu' je isto sto i nije tacno,ne vidim zasto je to omalovazavanje....pre bih rekao da su se neki clanovi foruma prema meni kao novom i 'neiskusnom' clanu koji 'ne voli da cita' i koji je 'trebao prvo da procita pa da kupi camac' (ja vozim Yamahu XT 600,ali nisam citao o njoj nista pre nego sto sam je kupio,takodje i Ford iako ni o njemu nisam citao nista pre nego sto sam ga kupio,pa nisam nasao za shodno ni da citam o Titelu pre nego sto sam ga kupio) obracali s nepostovnjem i omalovazavanjem.
Ali,nemojte zaboraviti sustinu stvari,a to je da sam se ja uverio da Titel 80 Specijal ide fantasticno sa 8 ks,tako da vasi postovi ne piju vodu.


Sax

Dobro druže,rekao si šta si imao,u zdravlju ga sluzio,uživaj i to je to da ne gušimo temu.....Pozdrav...

Sale66

Hvala sax,trudicu se da uzivam
Ali se nadam da ce on sluziti mene,a ne ja njega :)



Spojene poruke: 28 Jun 2016, 22:00:57

Imam jos jedno pitanje.Recimo da stavim na Titel 80 Specijal Motor sa dugom cizmom.Da li ce vise dizati pramac zbog duge cizme ili manje?
Razlika imedju kratke i duge je nekih 12 cm,pretpostavljam da ce duza cizma manje da kupi grane s povrsine.

madjionicar

Hajde malo da osvezimo temu. Iako je vec sve ispisano i napisano a ja nisam neko ko ce sve detaljno citati moram da potražim pomoc direktnim molbama. Trenutno imam metalni apatainac 5m x 1 m u patosu. Sa Hondom 15 ks na Savi mogu maksimalno da dostignem brzinu od oko 20-ak km/h. Neki kažu da je to malo neki kazu trebalo bi da moze brze ali to je to. Plan mi je da do jeseni promenim camac izbor se sveo na dva camca, pa meiteresuje da li neko ima iskustva sa ovim kombinacijama

Tajmen + Honda 15 ks i Liman (Alu nautika) + Honda 15 ks.

Za sada me ovaj aluminijumski više privlači. Interesuju me plovne karakteristike u pomenutim kombinacijam sa jednim covekom (pecarošem) + oprema.

Unapred zahvalan.

damjan

Sa "Apatincem" nisi mogao brže jer pretpostavljam da ti je korito  švansovano ?  Da je ravno sa motorom 15ks bi trebao da ideš oko 30km/h. 1m širina u dipu sa težinom metalnog čamca znači samo jedno= veliki gaz.

Što se tiče pomenute kombinacije: ja vozim Tajmena već dugo u kombinaciji sa Hondom 15ks. Bez algi na koritu i sam u čamcu idem oko 40km/h nizvodno,pun gas. Sa još jednom osobom i nešto opreme,a kod mene u čamcu je uvek puno opreme bar 40-50kg krećem se nizvodno oko 36km/h. Naglašavam bez algi na koritu.
Uz neku optimalnu vožnju na 30km/h potrošnja motora je veoma prihvatljiva.

Sa ovom kombinacijom motora dve osobe u čamcu su plafon za neku finu vožnju. Lično da sam u situaciji nabacio bih i 25ks motor.
Inače o Tajmenu ne treba trošiti previše reči,dobra kombinacija uloženo-dobijeno.  smiley033

pkv-pecaroš

 Vidim i dva nova kod mene u blizini,motori 15 konja i idu ko curice

marina1983

Lepi su to i povozni  čamci ali je plastika sve tanja i tanja , zvone koliko su šuplji  malo jače spštanje sidra ili udarac i eto problema .
Aluminijum je ipak aluminijum  smiley033

DuleN

Madjonicaru, ako si pravi madjonicar - dileme nema  :cheesy:
Sve sto je do sada napravio Sale je odlicno.

IV

Bio sam u sličnoj dilemi, Tajmen ili Alunautika, pogledao Švabin čamac u Zemunu i odlučio se za aluminijum.
Mislim da brzina ne treba da bude odlučujući faktor i da su oba dovoljno brza i dobra čamca.

madjionicar

Hvala Vam. Nije meni brzina prevashodna, već rezervna snaga, mada cesto izađem na pecanje na Dunav pa sa ovim limenim camcem bas mi treba vremena da se vratim do marine.  Verovatno cu da posetim Saleta i naručim aluminijum.

nemanjazemun

Pozdrav svim vukovima.imam jedno pitanje planiram da uzmem camac ili brodic a potpuno sam lajk .koristio bi ga za dzigovanje smudja varalicarenje ali pecao bi i na dubinska.procitao sam da brod nije bas praktičan za tu vrstu ribolova.da naglasim da bi uzeo ali camac ili plastični kolko sam cuo laksi su za održavanje .unapred hvala na odgovoru

Bobiska

Ovako: za odrzavanje naj jednostavniji je metalni camac. U koliko ste laik kao sto kazete za pocetak uvek preporucujem metalnu siklju. Prvo naucite da veslate, pristajete, sidrite se, vozite po vetru i jos mnogo stvari pa za godinu dve vidite sta vam treba, sami bez mnogo nejasnoca. Ovo shvatite kao prijateljski savet. Dunav je naj opasnija Evropska reka za plovudbu. Koliko god je lep i velicanstven jos je sto puta opasniji kada odluci to da bude, verujte. Kako vidim da ste iz Zemuna prosetajte se do neke marine (4. Jula, ili bilo koje) i porazgovarajte sa ljudima direktno, to je jednostavnije a ovde bi oduzelo bas puno prostora. U koliko u Zemunu nenedjete nekog da sa vama porazgovara javite mi se pa cemo se videti na primer u mojoj marini, jedino sto ja nisam iz Zemuna vec iz onog veceg grada sa druge strane reke,  naravno ovo je mala sala, pozdrav.

mknezevic

Posle polaganja za UMČ, ja sam kao laik uzeo sebi na samom pocetku gumeni čamac ViaMare 390 i Mercury 5ks.. Praksu sam sticao prvenstveno na Savi, dok sam Dunav prelazio i vozikao se po njemu isključivo po lepom vremenu. Sad već merkam Tajmena, ali bi to značilo da i motor moram pojačati, pa ću se verovatno zadovoljiti sa ovim gumenjakom još jednu sezomu...

svaba zemun

Citat: nemanjazemun poslato 11 Novembar 2017, 11:32:18
Pozdrav svim vukovima.imam jedno pitanje planiram da uzmem camac ili brodic a potpuno sam lajk .koristio bi ga za dzigovanje smudja varalicarenje ali pecao bi i na dubinska.procitao sam da brod nije bas praktičan za tu vrstu ribolova.da naglasim da bi uzeo ali camac ili plastični kolko sam cuo laksi su za održavanje .unapred hvala na odgovoru

Nemanja, za probu alu camca ti stojim na raspolaganju. Pusti poruku na PP, pa cemo se dogovoriti.
Ima istine u ovome sto ti je napisao kolega mknezevic. Najbolja varijanta ukoliko si laik (a tako si napisao), uzeti nesto jeftino, vozati godinu-dve i na osnovu licnog iskustva odabrati ono sto ti stvarno odgovara.  smiley033

vukatrot

Evo i ja da ponudim probu plasticnog Aqualux-a ako je interesantan nekome. Ja sam prezadovoljan njime pa ko zeli moze da proba ako je neodlucan u kupovini. Camac mi je u Cukarickom rukavcu. Srecna kupovina!

Teme sličnog naslova (10)

8710

Odgovora: 132
Pregleda: 179727

33587

Odgovora: 0
Pregleda: 3259

3780

Odgovora: 230
Pregleda: 141143

15331

Odgovora: 24
Pregleda: 13273

4576

Odgovora: 38
Pregleda: 20794

3321

Odgovora: 91
Pregleda: 59415

4352

Započeo slawisa


Odgovora: 16
Pregleda: 19323