Nosači štapova za čamac

Započeo maverick, 19 Januar 2009, 23:18:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DakiNS

Davno sam pravio tako nešto , ali mi se na kraju najbolje pokazao talasasti nosač od armaturne žice presvučen bužirom ,  i to dva nosača kao tačke oslonca, istina ja sam skoro isključivo varaličar pa sam najviše nosio dva štapa. Ili u poslednje vreme samo po dve kuke na svakoj strani čamca isto presvučene bužirom , niti lupa niti se guli niti zveči , tebi je joć lakše jer su stranice čamca ravne. Na mestu gde je prišrafljena kuka koja će biti bliže mašinici ispod sam uđtafio komad itisona da se ne guli mašinica.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.


marina1983

Ha, ha , da, da predivno  sve je to lepo al samo na slici .
Od nacina kacenja ugla postavljanja presirokih  cevi preblizu postavljenih masinicu bi odralo za par min ........ i tako u nedogled

simpson_H

Sve to resava pojedinacna cev-nosac pa rasporedjuj gde pozelis? A kakve veze ima sto je presiroka cev? Nema ni teoretske sanse da ispadne stap, pogotovo ne sa masinom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Odosmo opet u drugu koncepciju . A jel znas koliko u toj cevki labdara i leti  masinica 40 i koliki je proseceni deo te iste.  Na kojoj bocnoj stranici camca bi to usrafio . Pod kojim uglom su prvo stranice camca  pa onda ostalo. Znaci sve mora da se doradjuje steluje i prepravlja. Te varijante mogu eventualno na centralnu konzolu camc. Sve sam to video probao i gledao pa znam sta pricam.drsku od eve i plute cbog siriine cevi i ugla pojede cev na njenom izlazu . Ako te sve to nezanima  onda sigurno da moze

simpson_H

Masinica ne mrda jer stopica upadne duboko u onaj zljeb. Ali ne mrda... I sto bih uopste srafio u bocnu stranicu, srafio bih za box prednji ili zadnji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Jedino ako ti je camac sirok 2 metra pa ti nesmeta da vozis zavisi i od visine komora dal moze ili ne  je ce onda drska udarati u pod . A odlicno da su napred pogotovo kad pristajes u obalu u neko granje i da se pridrzis za njih kad izlazis , bacas sidro ..... Jos ne videh  nekog da su mu tako namontirani sto bi znacilo da ima neki valjani razlog.

DakiNS

https://vukovisadunava.com/camci/elan-camci/msg440482/#msg440482  Ovde se vide te kuke gde turim štap i pokazalo mi se najptraktičnije  . Nedostaje jedino komad itisona, da mašinica ne udara i grebe po čamcu . Jeste mizerno ali i praktično.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

marina1983

Vrse posao . Kad nestoje u drzacu za brze kontre okrenem drzac kontra stap oslonim na ( u-v) drzaca a zadnji deo na stelujucu klupu.  Konac ne zvizdi niti stapovi kad stoje u bocnim vertikalnim drzacima . A i da zvizde znas kad bi ih cuo od zvuka motora - nikad . Neskacu ne ljuljaju se ne dodiruju ne lupaju .


Spojene poruke: 15 Jul 2019, 10:39:01
Zoran

Kad si sve tako lepo napravio, što nisi okrenuo te zadnje oslonce za dršku štapa za 180, da ti opterećenje na držaču bude u osi sa šrafom za zatezanje? Ovako se posle nekog vremena iskezeče na tu stranu gde je drška štapa i teško se onda podešavaju.
Ja sam to obavezno radio ranije kad sam ih kupovao tako nesretno napravljene pa sam ih prepravljao. Sad ih pravim sam i lepo napravim da oslonci budu u osi sa šrafom i lukovi se ne deformišu više.

marina1983

Nisam te bas najbolje razumeo ali su drzaci tj zica od koje su napravljeni  toliko jaka da uz sve napore rukama ne mogu da ih mrdnem. Trazio sam takve jake dugo

Spojene poruke: 15 Jul 2019, 19:15:59

Aha, vozim citam kucam , jaki su brutalno nema krivljenja potpisujem , hvala na sugestiji podrazumeva se smiley033

Bobiska

Zorane ako moze malo jasnije oko tih drzaca ili neka fotografija.

DuNo.Zemun

Da li neko zna, gde nabaviti krupnije stege za držače za štapove za "betonsku klupu" širinu 10 cm i više ..reč je o keju u Pančevu !! ??
Deda Dušan

NSBucov

Ovde su za čamce, otvori temu za držače za klupu.
Bucov Bolen Asp