Moja ladja

Započeo dushann, 12 Avgust 2008, 08:59:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Vale



Nije lađa već kanu...

jovicabor30

 smiley033 Odlican, ja moj kanu veslam sa kajakaskim veslom, duplo brze plovim i manje se umaram.



Vale


micko.tegi

Moj brodic je dobio sasvim drugu dimenziju.:) Posto volim visednevni boravak na vodi, pecanje i prirodu, potrudio sam se dà prilagodim brod mojim potrebama, kako bih imao pun konfor. Sa prvobitnih 7.8 m, produzen je za skoro citav metar, tacnije nadogradjena je platforma, koja je sad ukupne duzine 1.4 m,sasvim dovoljno za komotno pecanje. Umesto tomos 18, sad je na brodu Suzuki 25 ks,4t. Par stranica nazad, moze se videti kako je brod izgledao pre dve godine, a ovo su najsvezije slike. Ja sam u dilemi i voleo bih da cujem misljenje kolega sa foruma. Da li sam pogresio sto sam ofarbao brod u plavu boju? Dve stranice u nazad su slike kako je izgledao beo.






alexdja

Uf...

Pa ne znam...

Bio je jako lep, meni bar...

Mislim i sad je...

Možda neka "bordura" belo-crvena sa strane napravi da bude lepši od obe varijante...

Mada je lep i sad...

Al' sam pomogao...
       Nema više divljeg bučka. :no:

djmisha77

Samo ti na kabini rotacija fali i nece biti ni jedne mreze u okolini. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

jovicabor30

 :ok: meni je tvoj brodic jako lep i komforan, samo mislim da bi mu teretna jamaha 9.9 vise pasala, zbog tezine brodica, lakseg manevriranja i sl. zbog veceg precnika elise. Zasto nisi napravio prozore na ceradi da imas pregled kad vozis po kisi, kad je cerada spustena. Neznam sta ce ti tolika platforma pozadi, valjda mislis stavit fotelju pa pecati  :lol: , mislim nije to sve lose, bolje plovne osobine ali onda na toj platformi opet te tuce sunce a neznam, oboji okvire oko prozora u plavo kao korito broda lepse ce izgledati, ja sam svoje obojio i fino dolazi do izrazaja.



Spojene poruke: 25 Februar 2017, 08:57:35

Zaboravio sam da imas gumu oko prozora-kedere, onda nije dobro farbati. Sretno u plovidbi.

micko.tegi

Uh... Dilema ogromna. Misljenja su podeljena. Ja sam verovatno navikao da je beo, pa nikako da prihvatim ovako naglu promenu. Jos uvek je kod majstora, jos uvek ima vremena da se pokajem. Svakako je u pkanu da tu plavu boju presecem belom. Jer brod jos uvek nema ime, pa ce to donekle razbiti to plavetnilo. Platforma je taman koliko treba, jer sam imao problem. Kad pecam sa terase, krov mi je pravio probleme prilikom zabacivanja i izvlacenja. Zatim, uvek mi je ispadala prihrana po terasi i uvek je bio nered. Sad lepo imam prostora da se smeste dva coveka, jer uglavnom ide kum sa mnom. :thumbup: :smiley: Videcu, ako po.....m ,valjak u ruke i za dva sata je stari :)

pkv-pecaroš

 Ma boja je ok,bitno je da je on zaštićen od hrđe neko vrijeme. Koliko tebi treba anti-algina za tu brodicu? Ima tu kvadrata za bojanje

micko.tegi

Potrosio sam tri kutije od 750 ml , uradjene dve ruke Hempel antialgin. Generalno, njemu je korito bilo odlicno, nigde ni traga od korozije, jer je pre tri god ispeskaren i zasticen kvalitetnim programom. Jedino sto me je nerviralo je sto se bokovi jako isprljaju od guma u marini, a to nikako ne mogu oprati,zato sam se i odlucio da ga farbam, ali nikako da se naviknem, vec pet dana gledam slike, up9redjujem, s drustvom glasam, radim anketu :) Lomim se, svako nadje opravdanje i za ovu i onu boju i bacaju me u razmisljanje.

pkv-pecaroš

 Još jedan razlog da ostane ova boja,na bjeloj se svaki vrag vidi,od boje gumenih bokobrana do masnoće koju voda nanese pa ostane na brodici u visini gaza,tamnija boja je ipak zahvalnija,moje mišljenje

alexdja

Citat: micko.tegi poslato 26 Februar 2017, 08:20:56
Uh... Dilema ogromna. Misljenja su podeljena. Ja sam verovatno navikao da je beo, pa nikako da prihvatim ovako naglu promenu. Jos uvek je kod majstora, jos uvek ima vremena da se pokajem. Svakako je u pkanu da tu plavu boju presecem belom. Jer brod jos uvek nema ime, pa ce to donekle razbiti to plavetnilo. Platforma je taman koliko treba, jer sam imao problem. Kad pecam sa terase, krov mi je pravio probleme prilikom zabacivanja i izvlacenja. Zatim, uvek mi je ispadala prihrana po terasi i uvek je bio nered. Sad lepo imam prostora da se smeste dva coveka, jer uglavnom ide kum sa mnom. :smiley: Videcu, ako po.....m ,valjak u ruke i za dva sata je stari :)
Tvoj je brod, ofarbaj ga kako je tebi najlepši...

Ako te beli više greje, farbaj ili menjaj odbojnike u marini...
       Nema više divljeg bučka. :no:

marina1983

Micko , taj algin se nanosi od 3 do 5 ruku po specifikaciji .
Da bi delovao odmah posle mazanja mora u vodu čini mi se max 2 dana inače neće imati nikakvo dejstvo  smiley033

nidzabgd

svakako ofarbaj i bokobrane ili gume u marini u istu boju, za koju god da se odlucis...

micko.tegi

Blizi se kraj radovima, jos par dana i plovimo. Ima jos par sitnica, koje cemo uraditi i to bi bilo to.  :lol:






Teme sličnog naslova (6)