Aluminijumski čamac

Započeo white, 11 Decembar 2008, 18:00:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DuNo.Zemun

Uvod:
Neka svakog vlasnika čamca, taj čamac ČUVA kao boga, i neka mu pruži sva njemu draga zadovoljstva na najsigurniji način !!

Elem, kao mlad čovek, kao i hiljade drugih, sa vode (Dorćol) krenuo sam u priču "moj BROD ..haha"
Početak je bio jasan,logičan, šiklja (crvena vrba) polovna sa dobrim veslom! Potom idu serijski ...metalni "dunavci", iz NS, Titela, Smedereva (najkvalitetniji ..zanatska fabrika DES - gluvonemi majstori!) .. Tu je priča sa Tomosovim pentama (haha), ..sa Volvo "dizajnom" itd itd
Vreme ide zarade napreduju, .. ĐAVOLJI APETIR raste ..prođoše mnoge godine

***
1999a,.. Počinje Bombardovanje
Zemun ..ispred servisa pok. "Vlade Prće" je parkiran na keju (dva meseca) čelični brod tipa holandske KOBRE, dužine 12m i nešto jače, u fazi ReDizajna (dodavanje paluba, WC i sl. ), ..ojačavanje VeDrajv korita ..Zrcalnog dela za DVE Z noge, i dva Merkruzera po 260 KS !! (jedan rezervni Krajsler 90KS) ... Rezervoari za pitku vodu 450 l, ...itd itd (uz "svu navigaciju sa "avionike" ..
Brod je trebao da krene put Cr. Mora i prvog pecanja u delti Dunava, ..potom dalje  ..itd itd .. Brod je nekim čudnim događajima "političke" prirode tragično završio !! (druga priča)
U međuvremenu ..vozikam se i gumenim i jednim aluminijumskim (dvodelnim) RUSKIM čamcem, ..boravim i pecam iz NAJKVLITETNIJEG - na planeti - Ruskog gumenog čamca (šatora).. i zato imam pravo da kažem ..
ČUVAJTE SEBE, i decu bez obzira u kojem ste čamcu .. ČAMAC je veliko zadovoljstvo - ali zapamtite , ĐAVO boravi u sitnim zadovoljstvima !!!
Statistika ŽRTAVA brodoloma kaže - ALUMINIJUM je užas - i jeste .. Najsigurniji su gumeni spasilački prsluci ... i najjeftiniji/iNAJSKUPLJI ..zapamtite .. PS: i najvažniji ! Pozdrav svim čamdžijama ...uz, MIRAN i pitom Dunav !!
PSS Zemunci koji me znaju ..jako dobro znaju O ČEMU ja ovde tolkujem i zašto !

2 kom ...



Korak elise se prilagođavao ..koje za Dunav koje za more ..sve Srednjevozno ! ))
 
Deda Dušan

Marko1961

Saletovi camci i Djenini nemogu prici Americkom Bass Tracker-u Sale mi je radio Tajfun imao sam 2 godine prodao.

DakiNS

Kolega pa ti upoređuješ zanatsku radionicu i fabriku.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

Batica

Naravno da ne mogu Saletovi camci da pridju bilo kom stranom proizvidjacu.
Ali cena je ta koja odlucuje kod naseg kupca.
Pogledaj samo Ukrajnici kakve camce rade Finval 475 i 490, sto je jako bitno extra plovni, 3mm aluminijum 5083. Ali cena pocetna 12000€.
Isto sto bih pohvalio su prikolice za cmace. Ove kod nas su uzas. Jesu jeftine ali uzas. Neke koje sam video posle 1god pocele da korodiraju. Instalcija, uzas.

Marko1961

nemam iskustva sa prikolicama u Srbiji Saletov camac je bio ok za taj novac mogu uvesti iz USA trebao bi  realizovati  do  2023 , Bass Tracker " Aluminiumski camac  19-20 ft 90-150 ks cetvorotaktni+ prikolica full unutra kozna sedista konzola , mislim da ce me izaci  sa transportom do Bg 6000 eur + carina ? Sada je Saletov samo camac bez konzole 6000 eur .Ima camaca u USa i za  mnogo manje para na aukcijama trenutno gledam nezurim.

Najbolje Imas pogledaj Aluminium Boat- China, dosta su jeftini ima sta hoces organizovani sto se tice transporta ,zvao sam lika prodaje Djenin nov camac General mislim da je 6 m 5600 eur trazi ravno dno u oglasima Kupujem prodajem.

Batica

Otislo sve u tri lepe....
Ja sam zato odustao od menjanja camca. Svoj Aqva Lux odnecu kod lika, da reparira camac. Pre svega dno. Skine stari sloj, nanese nov sloj i miran si 10-15god. Pljacka stanovnistab, pod izgovorom rasta cena. A aluminijum pojeftinio odavno.

Drill Junkie

Culi ste za trigano prikolice ? Knott ?
Znate li da se najpoznatije evropske prikolice prave u Srbiji po Francuskoj licenci, u Beceju?

Ovde ih mozete naci pod nazivom Vesta trailers Kumane, sve to isto samo za nase trziste,
znatno povoljnije a kvalitet isti :takoje:

First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Marko1961

Hteo sam u jednom momentu plasticni kupiti odustao ,vraticu se opet na aluminijumski ,metalni su preteski sve ispod 25 ks za njih je smesno

b.jovica

Mota mi se po glavi ideja da na Saletov Liman napravim tendu (kao kabinu bez vrata) na prednjem kraju čamca, za fiderisanje. Da me štiti od sunca i vetra odozgo ali i bočno. Potrebno bi bilo da je na rasklapanje da ne smeta kad vozim ili varaličam. Da li je neko radio nešto slično na Saletovim čamcima? Nešto poput ovog sa slike


Čamac je zakon.. :-)

komša015

Citat: Marko1961 poslato 02 Mart 2023, 03:58:25nemam iskustva sa prikolicama u Srbiji Saletov camac je bio ok za taj novac mogu uvesti iz USA trebao bi  realizovati  do  2023 , Bass Tracker " Aluminiumski camac  19-20 ft 90-150 ks cetvorotaktni+ prikolica full unutra kozna sedista konzola , mislim da ce me izaci  sa transportom do Bg 6000 eur + carina ? Sada je Saletov samo camac bez konzole 6000 eur .Ima camaca u USa i za  mnogo manje para na aukcijama trenutno gledam nezurim.

Najbolje Imas pogledaj Aluminium Boat- China, dosta su jeftini ima sta hoces organizovani sto se tice transporta ,zvao sam lika prodaje Djenin nov camac General mislim da je 6 m 5600 eur trazi ravno dno u oglasima Kupujem prodajem.
Zabole me glava..

lule4774

Pozdrav, kakav je prosječan domet vanjskog motora za čamac i mijenja li se ako ide uzvodno ili nizvodno, također me zanima preporučujete li električni motor za Dunav/Dravu


dragan026

Zna li neko mozda koliko sada kosta osnovna verzija limana,ako je neko mozda skoro pitao ili kupio

DakiNS

Citat: lule4774 poslato 30 Decembar 2023, 16:01:10Pozdrav, kakav je prosječan domet vanjskog motora za čamac i mijenja li se ako ide uzvodno ili nizvodno, također me zanima preporučujete li električni motor za Dunav/Dravu


Kolega malo ti je nejasno pitanje , domet je koliko imaš goriva koliko je ispravan motor i koliko imaš vremena.Uzvodno je sporiji za brzinu reke i da li se vozi uz obalu ili maticom , tako je i nizvodno brži. El motor je za mirnije reke , jezera bare i kanale , ali najčešće kao pomoćni.Veličina plovila , jačina motora i kapacitet baterije su faktori koji utiču na odluku.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

Teme sličnog naslova (10)

3099

Odgovora: 288
Pregleda: 226299

9035

Odgovora: 216
Pregleda: 151506

8710

Odgovora: 132
Pregleda: 179713

3722

Odgovora: 52
Pregleda: 35837

3321

Odgovora: 91
Pregleda: 59412

606

Odgovora: 14
Pregleda: 8312

18548

Odgovora: 73
Pregleda: 23355