Aluminijumski čamac

Započeo white, 11 Decembar 2008, 18:00:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Goachild

Прве паре које зарадим знам где ћу да их потрошим.

vukola

Sređivanje se privodi kraju, motor sledece nedelje.



Sent from my LYA-L29 using Tapatalk


marina1983

Da me pogresno ne shvatis pricam licno misljenje. Nikada u zivotu ne bih ofarbao alu camac . Jednom kad ga ofarbas ceo zivot mora da ga farbas pa ja se jedva plastike resih upravo zbog toga . Pa dogodine jos jedna ruka da se osvezi pa ruka preko ruke a slojevi se samo gomilaju  a povratka nazad nema. Sve je to tako na suvom lepo al u vodi na kraju sezone jos bela boja , leleee.
Ako ikada budem farbao moze biti samo neka maskirna nista drugo. Ona najbolje pokriva ogrebotine deformacije ....

god-ar

Heheheh, pa nece camac na izlozbu.   :cheesy:
Ako ti ne smetaju ogrebotine i deformacije na sirovom aluminijumu, nece ti smetati ni na farbanom.  :wink:
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

marina1983

Nek uslika camac na kraju sezone pod uslovom da ga koristi. Ne vidim ni jedan jedini razlog farbanja uopste. Samo sam sebi pravis posao .
Upropasti onakav camac . Opet kazem moje licno misljenje.

aksurok

Baš si smešan "marina1983", po tvojoj logici novom automobilu je najbolje u salonu, "izgrebaće se na ulici, parkingu, ......" :grin:

marina1983

Moj je toliko patinirao da je skoro siv kad se zavuce djubre u te perforacije on bude crn a to da operes ima da places e sad ti zamisli kako to na belom izgleda . Usput spremi svake godine 4-5 kg farbe odvoj par dana da to izmazes kad se bude natovario farbom pocece da puca i da se ljusti od gazenja po poklopcims ima farba da se skine i oguli od par voznji lupace se nogama u stranice pa ce od obuce i one biti crne od prve kise ce se napraviti linija sa strane iznutra kad okacis motor otelices se da ga nagnes kako bi ga odozdo ofarbao  spolja ce da bude ubrzo sve samo ne beo . Imas nov camac koji ce izgledati kao da je prosao solunski front.
Ako ti je to sve super i volis tako onda si pobedio pravi izbor za tebe .

kostelli

Nisam za farbanje aluminijuma zbog neelastičnosti, svaki čvok će da se vidi, ali mu odlično stoji boja. Na kraju krajeva, ako farba počne da puca, opeskari se, ofarba i kao nov.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока


simpson_H

Ja sam za farbanje iznutra i to u sto svetliju boju pa i belu. Mnogo bre goris u alu camcu ne samo sto se on usijava vec reflektuje kao lud pa ti jedno 3C toplije u njemu. A spolja me ne zanima, ne vozim se spolja. Istini za volju uopste me ne zanima kako mi izgleda camac, tj kako ga vide drugi. Da sam to hteo ne bih ni uzimao ovakav tip camca vec neki Merry Fisher :cheesy:
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

DakiNS

Neko voli popa , neko popadiju. Moj čamac je prirodno siv Ili svetlocrn , ispljuskam vodom iznutra da nema blata i peska i dovoljno pa nije šerpa da iz njega jedem. Na sreću imam mogućnost da ga na par nedelja operem pod visokim pritiskom spolja od algi i dovoljno.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

marina1983

Pa samo sam te cekao da se javis   tacno sam znao  :lol:  od 500 aluminijumskih camaca imamo na vodi i dva ofarbana u belo . Sta bre isijava , koliko dugo par meseci dok patinu ne dobije. Aluminijum je sam po sebi veliki provodnik  toplote i nece ga spasti nijedna boja usput se zapitajte zasto po pustinjama nose crnu garderobu . Ti bese tvoj 3 dana farbao pa 15 dana plakao  traku da skines . Ma idi uzivancija ziva.
Ni mene ne zanima kako ga vide drugi ali znam kako ga vidim ja.
Kad izgrebes auto oceses vrata krilo nemora da farbas bas te briga ali ipak to uradis jel je ruzno da je nakaradno a mozda i nije neznam.
Daki, sto ga neofarbas al obavezno u belo  :cheesy:
Ako sivo pljuskas belo ima da ribas prljavstina na farbi i prljavstina na cistom aluminijumu su dva totalno druga sveta.
Sasvim drugo je fabricka bela plastika u odnosu na valjak cetku ili kompresor, nebitno.

simpson_H

Citat: marina1983 poslato 28 April 2021, 23:30:37
Aluminijum je sam po sebi veliki provodnik  toplote i nece ga spasti nijedna boja usput se zapitajte zasto po pustinjama nose crnu garderobu . Ti bese tvoj 3 dana farbao pa 15 dana plakao  traku da skines . Ma idi uzivancija ziva.


Aluminijum jeste veliki provodnik toplote ali samo neofarbani. Moj camac je na 40C HLADAN, nisam bre ja izmislio da ga farbam :cheesy:
Camac sam ofarbao za 3 sata bukvalno a sa trakom sam se drkao jer sam uzeo pogresnu i jos je ostavio da prenoci. Realno nisam ni trebao da je korstim a vise i necu.

I koliko god da ti go aluminijum matira na stolici u camcu ti je toplije nego napolju :cheesy:

Crnu garderobu nosi Alibaba i njegovih 40 razbojnjika i to u filmovima a ja ne videh ni jednog seika u crnom samo suprotno :cheesy:

https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2017/08/02/merenje-temperature-crnog-i-belog-automobila-sokiracete-se-kolika-je-razlika

Pa nas ti ubedi zasto u pustinji nose crnu garderobu? Zapitali smo se...
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

marina1983

Na 40 c ti camac hladan . Sigurno je tako ako je 40 al ispod nule . Znaci kod tebe obavezne vunene carape i leti.
10 put. MOJE MISLJELJE na koje imam pravo i nema potrebe da me u suprotno ubedjujete . Nevolim beli camac pogotovo ne ofarbani i oskrnavljeni aluminijumski iz silnih razloga gore sam naveo,  Protiv same boje i izgleda nemam nista lep je beo ali na osnovu iskustva oko odrzavanja kazem da je potresan.A vi mi navedite prednosti belog , evo ziv nisam da cujem.
Pa dovoljno mozga imate pa pogledajte po marinama koliko ima metalnih i aluminijumskih camaca ofarbanih u belo iznutra i spolja . Pametnom dosta.  Pa nadjite mi bre auto sa belim presvlakama i enterijerom .
Na kom jos to aluminijumskom camcu sedis na limu valjda imas tapacir ili jastuce i sigurno neses go po njemu leti da se valjas . Prospes kofu vode i on leden .
https://www.google.rs/amp/s/www.kurir.rs/amp/2893233/najbolja-odeca-za-vrucine-je-bele-boje-zasto-onda-beduini-nose-crno

DuleN

Jedna od naj bitnijih prednosti pri kupovini  alu. camaca u odnosu na ostale je JEDNOSTAVNOST ODRZAVANJA.
Vlasnik sam vec 8 godina jednog od prvih camaca koje je Sale napravio. Naravno camac nije farban i ja sam se mnogo puta ubedio da ga je zaista jednostavno odrzavati. Camac je vec odavno dobio patinu pa aluminijum vise ne sija niti reflektuje sunce.
Farbanjem camca jednostavnost odrzavanja prestaje da funkcionise, u sta sam se ubedio gledajuci camce koje je Sale pravio, a koji su nakon toga ofarbani ili oblepljeni folijom. I farba i folija se jako brzo izgrebu i uprljaju, te plovilo izgleda ruzno, pa ga je potrebno skoro svake sezone  smirglati, farbati, sredjivati ...
Licno nisam pristalica farbanja alu. plovila, ali ne smeta mi da svaki vlasnik odluci sta mu je i kako raditi ...

marina1983

Upravo tako . Potpisujem svaku rec.
Duki , ako ti je bas patinirao i zelis da mu vratis malo zivota da sitne neke piknice ogrebotinice sklonis i vratis mu lepotu  uzmes skoc brajt krpu najfinije granulacije moze masinski a moze i rucno . Malo pretrljas i bude kao nov . Istom se lako skidaju skorele alge .Krpu mozes i da kvasis pa bude kao da si izvodenisao .
Naslanjao sam se na druge camce bokovima pa sam imao cesanja koja sam krpom sva anulirao . Pretrcao i rukohvate , delove gde mi lezala voda , curele gliste, skoljke  .....  zivnulo progledalo ocas posla . smiley033

Teme sličnog naslova (10)

8710

Odgovora: 132
Pregleda: 181120

3099

Odgovora: 288
Pregleda: 228917

9035

Odgovora: 216
Pregleda: 153502

4266

Odgovora: 18
Pregleda: 30993

24473

Započeo Proka


Odgovora: 115
Pregleda: 51386

2660

Odgovora: 603
Pregleda: 250732

33587

Odgovora: 0
Pregleda: 3363