Aluminijumski čamac

Započeo white, 11 Decembar 2008, 18:00:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marina1983

Neko je spominjao neke katance , uzeh ove kao neki aluminijum sta li je vec  vidim ne rdjaju bar za sad.



Batica

Kada se ostave u komoru, koja nema ventilaciju, kao camac koji sam uslikao, 7 dana i krece rdja. Kljucevi isto poceli da rdjaju.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka


petar_kozic

Citat: Batica poslato 05 Maj 2019, 08:18:22
Forum sluzi da se iznesu misljenja.
Nema tu ljubomore.
Ja imam svoj camac i dobar motor.
Tako da ako nesto ne mozes da svaris obavezno lekic i kod doce.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ako ti ovaj smajli na kraju nije bio jasan, onda nemam šta da objašnjavam. Bistro.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk


IV

Stara izreka kaže: Konja koga nisi jahao nemoj da kudiš. Katanci rđaju zbog kiše, ja dve godine nisam vadio čamac iz vode, a katanci još uvek normalno funkcionišu (kupljeni kod Saleta u Tehnonautici Zemun). Nikakva peckanja nisam za dve godine osetio, a bio sam na Dunavu i po najvećem kijametu.  Lomio sam se između pastike ( Tajmen, kao jeftinija varijanta, Big fut ili Komander) I na kraju odlučio se za aluminijumski čamac, Alunautika (Saša iz Ugrinovaca). Samo mogu da kažem: PREZADOVOLJNI KORISNIK.........

slob

Citat: IV poslato 06 Maj 2019, 13:47:04
............ Katanci rđaju zbog kiše, .................

U Woby Hausu, ima raznih veličina i boja, vodootporni:



Ja sam nedavno kupio kod njih jedan sličan. Presvučen plastikom, uzengija prolazi kroz gume koje dihtuju da voda ne može da uđe, ulaz za ključ je prekriven zaštitnom kapicom koja se skine pri otključavanju...
Deluje zaštićeno, mada ga još nisam isprobao.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

joshica

Pa napisao je kolega Batica da je koristio camac vise dana cak je i slike prilozio, pitao za savet zasto je to osetio sta je osetio. A vi ga kao sakali napali kao da Sasa placa botove  :lol: :lol: :lol:
Koliko ja vidim niko nije osporio kvalitet camaca, izmedju ostalog ja znam dvoje koji koriste i zato sam ga i kupio, za Sasu sve najbolje a za camac i kvalitet moram sacekati neku godinu koriscenja.
Ono sto sam dobio sa camacem sam zadovoljan to je ono sto sam trazio, majstor fino uradio i to je to.

I slazem se da treba da se ostave lufteri za komore ali i verujem da sam rekao majstoru da bi ostavio, to je bio moj predvid i zahvaljujem Batici sto mi je skrenuo paznju da mi se prvo strune, stapovi, masinice, stvari nisu usmrdeli raspali sto dovodi do dodatnog bacanja para. Ali isto tako je to jako lako napraviti sto ce biti i ucinjeno zajedno sa osvetljenjem i jos nekim sitnicama sto planiram.

A sada se nadam da cete ovo shvatiti kao normalan glas razuma koji poziva da se smire strasti i rasprava.

Pozdrav svima
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

IV

Po želji može puno toga da se doda, ali to nije osnovna oprema. Nemam otvore za ventilaciju i svakako su poželjni. Nemam ni centralnu konzolu, a voleo bih. U jesen, kao i u proleće, ima kondenzacije, ali mi NIŠTA  nije istrulilo. Kada sam na čamcu, obrišem, (ako se setim), jednostavno se ne opterećujem sa time. Nisam osetio da je to neki problem, osim u početku, kada sam više teoretisao i filozofirao nego uživao na vodi.  Nemojmo preterivati, u teoriji mnoge stvari su bolje, ali u praksi i nisu toliko bitne. Mnogo više mi smeta veličina, ali moj novčanik nije mogao više da se produži. A što se tiče elektriciteta, ja sam čovek koji na mnogim mestima ima taj problem, mislim da nema veze sa čamcem (moje subjektivno mišljenje). To je često povezano sa garderobom koju nosimo (sintetika). Kvalitet Sašinih proizvoda plaća BOTOVE.

Pozdrav.

joshica

Slazem se da dosta toga u praksi u stvari ne treba, ali po meni ventilacija nije od tih stvari (mada ce i sa njom ima kodenzacije), po meni centralna bi mi samo smetala zato nisam stavio, a ne vidim zasto uporno pises da nismo probali camac i ovaj ili neki drugi ti kao da se dopisujes sa nekim ko prvi put seda u camac pa ima bezbroj pitanja :). Za botove sam se salio ali cim je Batica napisao za stuju nismo dobili odgovor kakav smo sada dobili od tebe nego odmah napad na coveka kako kalja ime/rad majstora (a to nikako nije uradio niti ja niti bilo ko drugi), a sto priznaces podseca na nekoga nama svima poznatog  :rolleyes: :lol: :lol: :rolleyes: smiley033.
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

DuleN

Ne bih da ulazim u prepucavanje, cisto bih izneo nekih svoih par iskustava, vezanih za alu camce i boksove na njiima, a vlasnik sam istog skoro 6 ipo godina:
- Na mom camcu imam ogromni pramcani box, koji je dugacak skoro 2,2 m. U njemu ni sam ne znam sta drzim, ali ne stavljam mokre stvari. Nikada nije bilo budji niti vlage iako je hermeticki zatvoren.
- U desnom boxu pozadi mi jerezervoar sa benzinom, koji zauzima pola boxa, a u drugoj polovini drzim sidra i kanape, koji su vrlo cesto spakovani mokri. Problem sa budjom i kondenzom od susenaj kanapa sam resio, tako sto u tom boxu drzim jednu svoju staru carapu, napunjenu posipom za macke, koji promenim jedamput ili dvaput za sezonu. Nemam budje niti neprijatnih mirisa.
- U levom boxu polovinu zauzima prostor sa kaljuznom pumpom iznad koje stoje kofe pune sundjera, krpa,.... Druga polovina je rezervisana za akumulator i alat, koji drzim u plasticnim kutijama koje se hermeticki zatvaraju. Razume se da tamo ima i vlage i budji, ali to je i razumnjivo...
Sto se tice elektriciteta na camcu, ja ga nikada nisam osetio. Anode o kojima pisete sluze za nesto drugo, al o tome neki drugi put

joshica

Bravo i veliko hvala na odgovoru.

Slicno sam i ja namenio boxove
Prvi mali na pramcu je za sidro i kanape.
Drugi veliki za sve i svasta, garderoba, rezerva goriva itd...
Treci stapovi za pecanje
Cetvrti box nazad, za rezervoar, pumpa, aku, alat itd...

Prvi za sidro koji ima rupu da se ne zadrzava voda


Drugi i treci


I cetvrti iz dva dela
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

DuleN

joshica,
Nema potrebe da se zahvaljujes... Valjda smo tu da se pomazemo savetima i iskustvima...
Meni su se mnogi smejali zbog ovog macijeg posipa, ali on je super hidroskopan i vrsi posao samo tako...
Kao sto sam vec napisao, u velikom boxu drzim i cumur za rostilj, i zacine za rostiljanje, i .... jao ni sam ne znam sta ima... Nikada nije bilo problema, jer namerno nisam hteo da busim luftere, zbog osa, smrdibuba, ... koje bi jedva docekale novo staniste...

marina1983

Imaju da se kupe lufteri po zelji. Okrugli, kockasti, sa mrezicom, bez, inoks, plastika .... ako je pod moranje da se ima .
Ne kudim samo kazem . Svi ti poklopci bez obzira na ojacanja odozdo vremenom se od gazenja sedenja ... saviju po bokovima da licno mislim da za lufterima nema potrebe osim nekog esteckog momenta npr .
Ima cak i solarni lufter  ventilator . Samo parice u dzep , sve ima .
Cemu ovaj zadnji nosac u boksu gde kaljuzna , i zasta su alu sipke u prednjem boksu?
Nekako mi taj boks za kaljuznu povelik.

svaba zemun

Nije lose imati luftere, makar dok se poklopci ne razgaze... :cheesy:

Ovo kod Joshice je, pretpostavljam nosac za akumulator, s'tim sto ima jos jedan L profil koji se ne vidi na fotki....

marina1983

Batice, nisi ti lud evo ga jos jedan sto ce sigurno da ga pecka   sa struju u vodu :lol:
Pretpostavio sam pa ko velim kud struju u vodu.
Joshice , mora malo i da kudimo nemoz samo da hvalimo . Ne mi se svidja ta kombinacija  :wink:

joshica

Hahahah, ma to aku + invertor + zice i eto peckanja :D ako vidite camac kako pluta nizvodno od bg-a bez coveka unutra to sam ja crnih tabana lezim i nije mi dobro :D
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

Teme sličnog naslova (10)

3099

Odgovora: 288
Pregleda: 228687

8710

Odgovora: 132
Pregleda: 181047

9035

Odgovora: 216
Pregleda: 153210

7540

Odgovora: 59
Pregleda: 42044

2009

Odgovora: 15
Pregleda: 31855

15503

Odgovora: 19
Pregleda: 8546

5257

Započeo muschoki


Odgovora: 29
Pregleda: 11189