Najveći ulovljen bucov

Započeo acasim75, 25 April 2011, 14:36:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

baca68

prosle godine u orasju kod velike plane na moravi je ludacki radio bucov nekoliko dana,licno sam video bar 10ak ulovljenih preko petarde.bila je malo neprijatna scena posto lokalne seljacke djukele ni jednog nisu htele da vrate uvodu ali sam od ribocuvara posle cuo da je naj veci toga dana bio oko 6...pa morava je potok naspram dunava....
dragan uragan

Acika

Nisam rekao da nema bucova preko 5 kg :ok:Samo kazem da ih nema puno. Pa i ja sam gledao na Dunavu grdosije od po mojoj proceni 10 kg teske,ali to su retke situacije.Al zato kad zaraubuje ...auuuu obozavam tu ribu.

baca68

..dace Bog dragi jednog takvog da stavimo slag na ovu "tortu"(temu)...
dragan uragan

ibanezi

Moj najveci je 2011 ulovljen na Drini 6KG,na rapalla-original 7cm gfr,pri klenolovu,na ul pribor-nije mi vise do takve vrste zabave.Komadi izmedju 3 i 5kg nisu nikakva retkost na Savi.U rano prolece,kada jedino idem ciljno na njega,dobijem 5-6 takvih komada svake godine.

brica

Nikad ga nisam ciljano lovio, a najvećeg sam dobio plovkareći belu na telemeč i bila je to zabava samo takva na najlon 0,16. Ne znam koliko je imao kg, jer ga redovno vraćam u Dunav. Ali ... ako neko može da proceni, imao je oko kao tacnica za kafenu šoljicu. Moje je bilo još veće, kada sam ga izvukao na suvo.

ibanezi

Uff neka Ava-shima do 10gr,kupljena za jednokratnu upotrebu-da posluzi dok smo 4-5dana u Banji Koviljaci, na vikendici kod prijatelja da se zezam preko dana dok se brckam i cekam vece za pravi lov.Platio sam je oko1500din i po zavrsenom izletu,poklonio prijatelju.Najlon 0,18 na SPROpassion710.

rj

moj najveći bucov 7kg  a bio sam prisutan ulovu od 9 kg na meso ...

ibanezi

Najveceg sto sam video ulovljenog,jmao je 8,5kg,polovinpm 90ih ispod pavlovica mosta.

NSBucov

Ogromni komadi nikada ne raubuju grupno. Osrednji da, ogromni - nikada.


Poslato sa mog čardaka using tapaslanina2
Bucov Bolen Asp

ibanezi

Desava se kod nas pogotovo tu kod ravnja i na uscu bosuta grupni lov.3-4kom lepo vidis kako sa svih strana opkole jato kedera i k'o cobanski psi sateruju i sabijaju jato.kad ga sabiju u nekoliko kv.metara,kao po komandi krenu svi zajedno,odraubuju,jato se rasprsi,pa igranka iz pocetka.Intervali izmedju rauba su skoro jednaki i uvek na istom mestu i tako dok se ne zasite.komadi budu 4-5kg.

zeclipikEvo ovo je dosta staro ali je dokaz da ih ima i prko 5 kg na nekakvoj poteznoj ribickoj vagi je pokazao oko 5,5 kg, e sad koliko je ta kineska vaga tocna neznam, na x-rapa je dosao

Drivee

Imao sam jednog od 9kg pre 10 ak dana ali kako sliku da postavim..