Kačenje bucova za rep

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 19:41:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

ivanpreda

retko kada bucov udara varalicu,mozda mi se par puta to desilo,i taco znam samo dvaput da ga zakacim za rep,nevazno koja je varalica,pucov udara repom po povrsini tamo gde je jato kedera, i ne udara kedera,nego udarcem repom stvara pritisak koji osamuti nekoliko kedera,i onda se okrene da ih pokupi.ne radi to po neki bucov nego svaki veci a ponekad i manji to pokusavaju,ali sa manje uspeha,jer im je to instiktivan nacin lova.a varalice ide sama i bezi tako da on nema vremena da lupa repom pored nje nego je pojuri i pojede.
rodjen da peca nateran da radi

sica996

Imam i ja jednu zanimljivu priču.Vukao sam brzo varku,taman je podignem nešto malo iznad vode i bucov iskoči i pokupi je,ja sam držao štap i zabezeknuto gledao,nije bio veliki,oko 300 grama.

nemanjazemun

Meni se bas juce desilo motam vobler salmo trill brzo i udarac kad je dosao do.obale.vidim mali bucov mozda pola kile zakacen .za ledja.

Drill Junkie

Trebalo bi da posmatrate lov bucova na sporo tekucim ili stajacim vodama... Gde se sve lepo vidi...
Na kanalu DTD (rumenka) cesto sa mosta gledam njihove raube i kako love u grupi..
Kada udju u jato sabljara (beovice) ovi iskacu poprilicno visoko od udarca repom.. To su uglavnom komadi oko kilograma koji love u jatu, dok veci komadi love sami i izlaze iz dubine  i veoma ih je tesko prevariti..
Ciljano vrtim na bucova, uglavnom pre mresta... Za nekih 15ak godina varanja samo sam ga jednom zakacio za rep ali voblere mi je tukao i izbacivao iz vode veoma cesto...
Ako ugrabim vremena moza i snimim sve ovo posto ih na tom mestu ima jako puno i cesto su aktivni...
Trenutno na tom delu kanala ima poprilicno plivajuce trave pa to moze da predstavlja problem pri snimanju..
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Teme sličnog naslova (10)