Varalice za bucova - vaši favoriti...

Započeo pikeman, 27 Februar 2009, 19:50:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

realistik

Hvala kolege na pomoći, probaću te čvorove, nadam se da ću uspeti da ih vežem..... markob_rock, kolega nisam do sada koristio fluorokarbon, na šta da obratim pažnju?

Bozha

Kad se bas jako povuce, ume da pukne, pricam o toj omcici, to kad se povuce ume da pukne.
Stolica, il' cast - that is the question

realistik

 Misliš hoće da pukne omča pri formiranju, tj.zatezanju ili pri napadu krupnije ribe?

Bozha

Kad vuces krajnju varalicu i glavni najnon ne puca nista, ali ako vezes npr musicu na bocnu omcu, i onda za nju vuces, fluorokarbon ume da se pojede.

Obavezno to istestiraj na suvom.

Najbolje 3-4 okreta samo. Monofil radi perfektno, ali fc je nevidljiv, pa time malo bolji.
Stolica, il' cast - that is the question

realistik

Obratuću pažnju na to :ok:, hvala na iscrpnom odgovoru kolega!

Bozha

Stolica, il' cast - that is the question

Beshla

Kod mene se na Savi izdvojile dve: Orbit 80 i domaća Snake Tongue...(na Salmo trila nikad ništa)

x-flite

Kod mene  dominantan broj ulova na SALMO Thrill 7, mada mi se
Owner Bugeye pokazao dobro...pricam o Dunavu.
Tek kad poseče i poslednje drvo, uhvati poslednju ribu i zatruje poslednju reku, beli čovek će shvatiti da ne može da jede novac.  Crveni Oblak ( poglavica Sijuksa)

pkv-pecaroš

 Kćerka prvi put uzela štap prošli tjedan i na salmo trila 5 dobila bajina oko kilograma. Meni također varalica koja daje najviše ulova. Salmo tril 7 dobije istu minutažu kao i manji brat ali nikad ništa. Slučajnost ili nešto drugo ne bih znao reći.

Pedja1987

Pozdrav pre svega. Oprobah se danas u ribolovu bucova, na reci Drini. Za sada od varalica imam ujku, spinkaster, kastmastera, pilkera i DAM effzet - Kicks Gold. Voleo bih da dobijem jos nekoliko predloga za varke, koje su obavezne u kolekciji lova na bucova. Unapred zahvalan :)

orka

Ove dve su kod mene uvek u prvoj postavi, i skoro uvek su prvi izbor za upotrebu. Ćira vobleri - multimedia, stickbait , i Savage gear pilkeri ..

Pilkeri u zavisnosti od težine mogu da se zabace i na oko 100m daljine.. Izuzetni letači, odličan rad, može se voditi na razne načine, dokazano lovan ..
Kada se zaustavi, propada lagano u stranu i vrti se oko svoje ose kao leptir.
Multimedia takođe izuzetan veštački mamac za protivu bucova..Takođe se može voditi na razne načine, različitim brzinama. Dalekometan i u najtežim uslovima.
Na rekama je tok izbacuje brzo na površinu, ali i tako hoće da je  bucko pokupi, a takođe hoće i kada se zabacuje kontra toku .


Pedja1987

Hvala

Sent from my SM-G996B using Tapatalk


vrobec

Za bucova Rigge70 i Orbit80 u Bearking izvedbi.  :thumbup: Uzeo sam i Lasta silikonce 7cm i Vida Classic 5 i 6cm glavinjare ali ih jos nisam probao.

zecos

trill 5 cm majka....a kad upiće ljetnje vrućine i kad se digne na površinu na prelaze ...poper je pravo uživanje  smiley033