Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:18:47
Ovo jelo vec oko 7 godina služim za slavu i gosti su uvek zadovoljni.
Spremanje je u zemljanom loncu red kiselog kupusa, red dimljenog šarana, (ja preferiram uz osnovne zacine i red tucane ljute crvene paprike) i tako do kraja, na laganoj vatri da se krchka (po mogucstvu sto duze... u mom slucaju 48h).
Kiselina iz kupusa i temperatura pojedu sve sitne kosti ostanu samo one najkrupnije a meso se raSpadne u manje komade i pomesa se sa kupusom.
Pice po izboru...
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: kico Date: 11 Jun 2010, 15:21:41
to nikad nisam probo,al kako si opiso vec mi je zamirisalo :tongue: :tongue:
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:24:32
Kico veruj mi da je fantasticna kombinacija samo da saran bude onako dobro dimljen da malo ucvrsti meso(ne na 2 dima) kazem ti 7 godina sluzim ovo i uvek me pitaju ljudi hoce da bude kupus...
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: kico Date: 11 Jun 2010, 15:27:21
Mozda me jednom posluzi sreca pa probam smiley111 smiley114
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:28:32
a nikad se ne zna...
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: kico Date: 11 Jun 2010, 15:35:29
kolko je Grocka udaljena od BG smiley033
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:37:15
30-tak kilometara. ako dolazis u taj kraj posalji poruku pa da spremamo ovo jelo ali u zimskom periodu naravno...
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: kico Date: 11 Jun 2010, 15:39:35
Dogovoreno,necu dolazit za sad u zimskom vec u 8mj,al cemo se svejedno cut pa mozda imas neki drugi recept za  to doba vrucine smiley033
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:41:32
recepata za druzenje ima uvek... smiley033 smiley033 smiley033
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 15:42:23
perhanche ...
ako to kuhas 48 sati,ako sam dobro vidio ..onda sigurno na tihoj vatri ..
dali dodajes soli ?..jeli moze malo detalja ?..cega koliko ?
cuo sam za taj specijalitet ali niko mi neznade reci cega sta i koliko ..
kako dimis Sarana i na koliko dimova ?... :help:
jeli to za Nikoljdan (sv. Nikola)?
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: perhanche Date: 11 Jun 2010, 15:50:56
sarana mi dimi jedam prijatelj koji zna za sta mi treba a sto se tice zacina dodajem malo soli jer je kupus sam po sebi slan,biber,ulje i kao sto rekoh tucanu ljutu papriku.samo znas kako kazu dobri kuvari od svih zacina dok jelo spremas dodajes samo polovinu na pocetku a u toku rada po ukusu jer zavisi i od samo kupusa ima manje slanog a ima i onog muski slanog pa se po tome i vodim u zacinjavanju jela.na skroz tihoj vatri tek da cujes onako jedva da se u loncu nesto krchka jer izgore jelo ako je jaka vatra a moze i posuda da pukne...naravno i malo vode se dodaje u toku krchkanja...sto duze kuvas to je lepse... smiley033
Slava mi je Sv. Ignjatije Bogonosac 02.Januar
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: voja Date: 11 Jun 2010, 16:07:15
Ja probao kod perhanche-ta,za desetku klopa.
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 16:17:16
vidim ja da je to neka zimska slava ..kad ima kiselog kupusa.. :wink:
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: voja Date: 11 Jun 2010, 16:27:55
Moze kiseli kupus u glavicama da obitava i u frizu bez problema,provereno.
Odg: Svadbarski kupus sa dimljenim šaranom By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 17:01:03
znam to.. :thumbup:.. ali nije vise onaj kao sto bi trebao da bude ..
omeksa previse i lomi se dok se mota za sarmu ..ili bude kao truli .. :sad: