Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Kotlovina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 01 Novembar 2009, 13:08:45
U ove hladnije dane svi vi kao i ja nadam se prelazite na malo začinjenija jela kao i na kotlovinu koju sam spremam.
Za kotlovinu uvjek koristim:
meso juneće,
piletinu,
svinjetinu,
šampinjone,
krompir,
crveni luk,
peršinov list,
vegeta, biber ,slatka paprika, lovor,
senf,
svinjska mast.



Naribani luk stavim u posebnu tanjiraču, jednu kašiku masti pa poslažem već začinjeno meso u posudu sve premažem senfom i prekrijem šampinjonima krompir poslažem na kraju još malo slatke crvene paprike i sve zalijem vodom da pliva to sve se krčka na vatri jedno sat i pol stim da se dodaje voda i okreće meso kad meso bude vrlo mekano i na kraju ostane samo saft bez vode kotlovina je gotova tko voli može meso zapeći na rubu tanjirače.

A uz dobro jelo mora i dobro vino




Odg: Kotlovina By: Damir Date: 01 Novembar 2009, 17:29:21
e panonac ljepo a i dobro baš me potsjeti šta nisam dugo pravijo
Odg: Kotlovina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 01 Novembar 2009, 18:58:33
Jel bio problem nekad ako treba će da ju Dunajom pošiljemo  :takoje:
Odg: Kotlovina By: KOSAVA Date: 01 Novembar 2009, 23:22:46
Au sunce ti hebem Panonac kad sam video ovu sliku ogladnio sam u momentu  :thumbup: smiley033
Odg: Kotlovina By: pikeman Date: 29 Avgust 2012, 21:50:01
Ukusno jelo... :ok:


Odg: Kotlovina By: dus Date: 29 Avgust 2012, 21:52:34
uh kako dobro izgleda  smiley114
Odg: Kotlovina By: ellesar Date: 30 Avgust 2012, 23:32:28
Aiiiiii brale :eek: .......ako treba da se mre....ja bik se utopio u ovome :lol:
Odg: Kotlovina By: paradizo Date: 03 Septembar 2012, 17:15:52
Ma,jel vi to kuvate u talandari(tanjiraci) ili je neki poseban sud u pitanju?
Odg: Kotlovina By: Sax Date: 08 Septembar 2012, 15:49:32
I mene to interesuje Paradizo.Jel treba dublja tanjiraca ili klasicna kao kupovne?
Odg: Kotlovina By: ellesar Date: 08 Septembar 2012, 17:14:22
Eno vidite na prvoj slici je radjeno u klasika tanjiraci :takoje:
A na drugoj je bilo vise vukova na kazanu,pa je morala dublja serpa da se vadi :rlol: :rlol: :rlol:
Odg: Kotlovina By: Sax Date: 08 Septembar 2012, 18:19:05
Meni i prva slika izgleda kao da je dublji tanjir,kao ivice da ima. :huh:
Odg: Kotlovina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 09 Septembar 2012, 17:39:31
Ta prva je od aluminija ima poklopac i nogice original iz trgovine stara je oko tridesetak godina nema više da se kupi i nije predviđena za vatru i žar  :takoje: stane u nju do dvije kg mesa nije mala kao što izgleda
a ova druga je ostatak od pivskog bureta kad se napravi kotlić ostane jedan dio na koji sam ja navario inox ručke i zavario rupu koju je imala praktično i vrlo pouzdano za sve prilike  :takoje: :takoje: :thumbup:
Odg: Kotlovina By: KOSAVA Date: 22 Maj 2013, 12:05:40
Nedavno je doslo do razrade kotlovine. :lol: Sebastijan,  cepa samo tako. :takoje: smiley033 smiley033


Odg: Kotlovina By: Harry_59 Date: 22 Maj 2013, 12:32:35
Lepo mirise :ok:
Odg: Kotlovina By: Izzy Date: 04 Jun 2015, 23:41:11
Od danas, za redovan ručak.