Govedina By: Hauba Date: 30 Maj 2009, 17:28:34
Stvar je prosta ali vrlo ukusna. Probajte braco, nece vam biti zao
Uzmes meso sa ledja govedi-rostbif ali sas kostiju. To kod nas zovemo "šimbas".
Odrezak mora bit minimalno tezak 0,5 do 1 kg tezak. U tom primjeru je 0,6 kg.
Treba nam znaci: -jedan komad "šimbasa"
-malko soli i bibera-crnog
-mladi luk
-beli luk-cesnjak
-maslo
Luk i cesnjak rasjecemo na grubo............
Meso posolimo, pobiberimo i malko premazemo uljem.
Opecemo ga na jakoj varti sa svake strane jedo minut i po do dva............
Skinemo sa vatre i stavimo na toplo.
Odrezemo jedan bogat komad butera-masla i dodamo luk........
Kad luk pocne menjati boju, dodamo cesnjak i poprzimo dok cesnjak ne zamirise........
Napravimo "posteljicu" od alu folije, gore puknemo meso i prelijemo sas povrcem......
Meso pokrijemo i na maloj vatri pecemo jedno 10-15 minuta.........
Posle 15 minuta izgleda ovako.........
Okrenemo i pecemo jos koji minut.
Ako je nestalo soka, mozemo malko da zalijemo belim vinom i dodamo jos malo butera........
Kad je ovako peceno, meso stavimo na tanjir, isjecemo i prelijemo povrcem i sokom.
Odg: Govedina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 30 Maj 2009, 18:03:16
Jednostavno brzo i vrlo kvalitetno svaka čast Haubice
i samo još koji mladi krumpirić uz to
Odg: Govedina By: pikeman Date: 30 Maj 2009, 18:52:41
Odmah sam ogladneo gledajući ovo.
Odg: Govedina By: dushann Date: 30 Maj 2009, 19:25:11
Ovako ja pečem svinjeću krmenadlu
ali moraću da probam na ovaj način govedinu baš da malo vezbam zube
Odg: Govedina By: smuki Date: 30 Maj 2009, 21:40:05
Ma bolje oprobaj mladu teletinu,kod nas se jos moze
naci a kod Haubice
ona do 120-30 kila,a beli
se ko belo meso
Odg: Govedina By: dovla Date: 30 Maj 2009, 21:43:13
Hauba, odličan recept, odmah sutra ima da ga spremim, mljacccccc...
Odg: Govedina By: dushann Date: 30 Maj 2009, 21:43:15
EEeee teletinu ispod sača
volem
al nećemo ovde o tome ima tema otvorena već
Odg: Govedina By: igor Date: 30 Maj 2009, 22:32:58
Joooooj crce gladan!
Odg: Govedina By: kico Date: 30 Maj 2009, 22:38:01
u ovo stvarno covjeka potera jest
Odg: Govedina By: Hauba Date: 31 Maj 2009, 11:12:46
Drugovi moji, teletina jest krasna stvar, ali pravo govedje meso ima izvanredan ukus i telece
mu ne stigne do koljena. Ako ga spremite tako ko sto sam napisao, onda ga moze jest i baka sas "vestacki" zubi
Fora je u tome, da mora bit govedje meso jos malko "pederske" boje unutra. Nikad ga ne obradi do kraja. Sas svakom minutom
duze termicke obrade, dobivas sve vishe i vishe
ZVAKU Nije na odbac, da vam kazem jos jedan vrlo dobar i prost recept za isti komad mesa.
Ovo je jace i vise pikantno, ali legne u boziju mater
-govedje meso
-sol i biber
-sampinjoni
-maslo
-malko ulja-malinovog
-senf
-kapre
-crno vino
Isto ko kod prvog recepta meso posolis, pobiberis i malko ga namazes uljem.
Popeces ga na brzinu na jakoj vatri, skines i stavis na toplo.
U posudi sam istopio maslo i poprzio gljive, kad su pustile vodu sam dodao jedno 2 dcl crnog vina.
Pokuvao, tolko da alkokol ispari, dodao meso, po jednoj strani namazao sas senfom i dodao kasiku kapri.
Poklopio i na laganoj vatri denstao 10 minuta.
Posle 10 minuta sam meso okrenuo i poklopio jos za 5 minuta.........
Na kraju sam dodao jos jednu kasiku kapri i ostavio da odstoji koji minut ili dva.
Meso se isjece na daski, na tanke komade, stavi na tanjir i prelije umakom.
Vrlo dobro pikantno jelo, kombinacija vina, senfa i kapri daje bogat ukus :hi: :hi: :hi:
Odg: Govedina By: Bigash Date: 01 Jun 2009, 10:09:02
Uh jes, ja govedinu bez senfa ne jedem
Odg: Govedina By: Damir Date: 01 Jun 2009, 21:40:17
ja danas probo ovaj drugi recept
Odg: Govedina By: smuki Date: 01 Jun 2009, 21:49:17
Sad cu nekog gricnem,odo u frizider,bas ste mufljuzi sa hranu
a HAUBICA ako dojde opet ima da zakuvava od saca do paprasa
Odg: Govedina By: Hauba Date: 02 Jun 2009, 08:41:42
Citat: Damir poslato 01 Jun 2009, 21:40:17
ja danas probo ovaj drugi recept
Care, nadam se da nisi prekuvao meso, jel bilo jos malo "pederluk" boje unutra.
Oko kosti mora bit obavezno "pederluk"
Smuki, ako safatam smudgerona pravog, ja ga spremam ispod saca.
Nek se deca malko raduju, dobri su u skoli, pa zasluzuju
Odg: Govedina By: Damir Date: 02 Jun 2009, 11:50:11
@Hauba meso nije bilo raskuhano