Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Govedina By: Hauba Date: 30 Maj 2009, 17:28:34
Stvar je prosta ali vrlo ukusna. Probajte braco, nece vam biti zao :ok:
Uzmes meso sa ledja govedi-rostbif ali sas kostiju. To kod nas zovemo "šimbas".
Odrezak mora bit minimalno tezak 0,5 do 1 kg tezak. U tom primjeru je 0,6 kg.

Treba nam znaci: -jedan komad "šimbasa"
                       -malko soli i bibera-crnog
                       -mladi luk
                       -beli luk-cesnjak
                       -maslo



Luk i cesnjak rasjecemo na grubo............



Meso posolimo, pobiberimo i malko premazemo uljem.
Opecemo ga na jakoj varti sa svake strane jedo minut i po do dva............



Skinemo sa vatre i stavimo na toplo.
Odrezemo jedan bogat komad butera-masla i dodamo luk........



Kad luk pocne menjati boju, dodamo cesnjak i poprzimo dok cesnjak ne zamirise........



Napravimo "posteljicu" od alu folije, gore puknemo meso i prelijemo sas povrcem......



Meso pokrijemo i na maloj vatri pecemo jedno 10-15 minuta.........

Posle 15 minuta izgleda ovako.........



Okrenemo i pecemo jos koji minut.
Ako je nestalo soka, mozemo malko da zalijemo belim vinom i dodamo jos malo butera........



Kad je ovako peceno, meso stavimo na tanjir, isjecemo i prelijemo povrcem i sokom.

Odg: Govedina By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 30 Maj 2009, 18:03:16
Jednostavno brzo i vrlo kvalitetno svaka čast Haubice  :ok: i samo još koji mladi krumpirić uz to
Odg: Govedina By: pikeman Date: 30 Maj 2009, 18:52:41
Odmah sam ogladneo gledajući ovo.  smiley114
Odg: Govedina By: dushann Date: 30 Maj 2009, 19:25:11
Ovako ja pečem svinjeću krmenadlu :takoje: :thumbup: ali moraću da probam na ovaj način govedinu baš da malo vezbam zube  :cheesy:
Odg: Govedina By: smuki Date: 30 Maj 2009, 21:40:05
Ma bolje oprobaj mladu teletinu,kod nas se jos moze
naci a kod Haubice  :no: ona do 120-30 kila,a beli
se ko belo meso  smiley116
Odg: Govedina By: dovla Date: 30 Maj 2009, 21:43:13
Hauba, odličan recept, odmah sutra ima da ga spremim, mljacccccc... smiley114 smiley111
Odg: Govedina By: dushann Date: 30 Maj 2009, 21:43:15
EEeee teletinu ispod sača  :ok: smiley112 smiley111 volem  :takoje: al nećemo ovde o tome ima tema otvorena već :cheesy:
Odg: Govedina By: igor Date: 30 Maj 2009, 22:32:58
Joooooj crce gladan!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odg: Govedina By: kico Date: 30 Maj 2009, 22:38:01
u ovo stvarno covjeka potera jest smiley114 smiley114
Odg: Govedina By: Hauba Date: 31 Maj 2009, 11:12:46
Drugovi moji, teletina jest krasna stvar, ali pravo govedje meso ima izvanredan ukus i telece
mu ne stigne do koljena. Ako ga spremite tako ko sto sam napisao, onda ga moze jest i baka sas "vestacki" zubi :rlol: :rlol:
Fora je u tome, da mora bit govedje meso jos malko "pederske" boje unutra. Nikad ga ne obradi do kraja. Sas svakom minutom
duze termicke obrade, dobivas sve vishe i vishe ZVAKU :grin: :veryangry:

Nije na odbac, da vam kazem jos jedan vrlo dobar i prost recept za isti komad mesa.
Ovo je jace i vise pikantno, ali legne u boziju mater smiley033 smiley033

-govedje meso
-sol i biber
-sampinjoni
-maslo
-malko ulja-malinovog
-senf
-kapre
-crno vino

Isto ko kod prvog recepta meso posolis, pobiberis i malko ga namazes uljem.
Popeces ga na brzinu na jakoj vatri, skines i stavis na toplo.
U posudi sam istopio maslo i poprzio gljive, kad su pustile vodu sam dodao jedno 2 dcl crnog vina.
Pokuvao, tolko da alkokol ispari, dodao meso, po jednoj strani namazao sas senfom i dodao kasiku kapri.
Poklopio i na laganoj vatri denstao 10 minuta.



Posle 10 minuta sam meso okrenuo i poklopio jos za 5 minuta.........



Na kraju sam dodao jos jednu kasiku kapri i ostavio da odstoji koji minut ili dva.



Meso se isjece na daski, na tanke komade, stavi na tanjir i prelije umakom.
Vrlo dobro pikantno jelo, kombinacija vina, senfa i kapri daje bogat ukus :hi:  :hi:  :hi:
Odg: Govedina By: Bigash Date: 01 Jun 2009, 10:09:02
Uh jes, ja govedinu bez senfa ne jedem  :ok:
Odg: Govedina By: Damir Date: 01 Jun 2009, 21:40:17
ja danas probo ovaj drugi recept  :tongue: :tongue: :tongue: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odg: Govedina By: smuki Date: 01 Jun 2009, 21:49:17
Sad cu nekog gricnem,odo u frizider,bas ste mufljuzi sa hranu
a HAUBICA ako dojde opet ima da zakuvava od saca do paprasa  smiley114 smiley116
Odg: Govedina By: Hauba Date: 02 Jun 2009, 08:41:42
Citat: Damir poslato 01 Jun 2009, 21:40:17
ja danas probo ovaj drugi recept  :tongue: :tongue: :tongue: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Care, nadam se da nisi prekuvao meso, jel bilo jos malo "pederluk" boje unutra.
Oko kosti mora bit obavezno "pederluk" :ok:

Smuki, ako safatam smudgerona pravog, ja ga spremam ispod saca.
Nek se deca malko raduju, dobri su u skoli, pa zasluzuju smiley033 :takoje:
Odg: Govedina By: Damir Date: 02 Jun 2009, 11:50:11
@Hauba meso nije bilo raskuhano :thumbup: