Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910
Riba na roštilju By: kobra Date: 17 April 2009, 14:21:15
Da li neko zna kako treba ispeci ribu na rostilju a da se neraspadne???
Odg: Riba na rostilju By: ribolovac 021 Date: 17 April 2009, 17:13:57
pazljivo :huh:

Spojene poruke: 17 April 2009, 17:18:21

trebalo bi da bude suva okolo i da se ne okrece dok se dobro ne zapece,
zato pazi kada spustas na rostilj jer nema pomeranja .
Odg: Riba na rostilju By: pecaros021 Date: 17 April 2009, 17:30:44
imaš da kupiš žicu na preklop. pravljeva baš za to
Odg: Riba na rostilju By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 17 April 2009, 20:24:01
Žica na preklop u četvrtastom obliku i u obliku ribe u razno-raznim veličinama imaš za kupit gdje hoćeš :ok:
Odg: Riba na rostilju By: jere Date: 17 April 2009, 21:37:34
riba na roštilju je prava stvar pogotovo ako je roštiljaš na lozi :ok:
Odg: Riba na rostilju By: shaggy Date: 17 April 2009, 22:03:49
riba mora biti suva.pa je poslije toga malo poliješ limunom tako se neće raspadat. ali obavezno mora biti suva.
Odg: Riba na rostilju By: bumbar Date: 30 April 2009, 07:57:58
A koliko i u kakvoj marinadi drzite ribu da malo smiley003 i njoj

Odg: Riba na rostilju By: ribolovac 021 Date: 30 April 2009, 08:10:55
soli ,belog luka ,belog vina ,limuna, bosiljka ,ulja .....
prve 4 stvari obavezno ostalo po volji  smiley114
Odg: Riba na rostilju By: jofandeka Date: 26 Maj 2009, 23:10:20
i malo zelen lisca ili persuna
ja je pre rostiljanja stavim malo u zamrzivac da stegne , tako  mi se nikad ne zalepi . i ne okreces je dok nije pecena strana,ako je prerano okrenes hoce da se raspadne  . meni je najukusnija kad je spolja posolim malo pre skidanja sa rostilja
mmmmmmmmm vrhunska klopa  :cheesy:
mada ti najvise zavisi od resetki na rostilju ,
na losem rostilju nema dobre ribe  :rolleyes:
Odg: Riba na rostilju By: slawisa Date: 16 Jul 2009, 23:55:03
Probajte ovako,ociscenu ribu nataknemo na stap duzine oko metra kroz usta pa do repa i onda pored vatre ubodemo stap u zemlju,dobro je nadimimo traje oko 1h pa onda iznad zara se dopece.Jedina mana je sto treba mnogo piva dok se spremi.
Odg: Riba na rostilju By: milos dasovic Date: 12 Januar 2010, 15:51:37
prvo polako ugrej ribu a onda odma na jaku vatru moras tako i ako je riba iz zamrzivaca koja je duze stojala dabe ti  :takoje:
Odg: Riba na rostilju By: ellesar Date: 14 Januar 2010, 11:49:44
Resetka na rostilju mora biti maksimalno ugrejana,maltene usijana i onda kad stavis ribu koza joj se odmah opece i ne zalepi se.
a probaj i ovako,zavij ribu u alu foliju sa belim lukom,biljem i uljem(maslinovim) i malo izbusi cackalicom,pa opet na jaku vatru.
Znaci sto toplije.
Ne ulji je mnogo,to je najcesca greska,ulje kaplje,zapali se i zadimi sve,pokvari ukus.
Odg: Riba na rostilju By: milos dasovic Date: 16 Januar 2010, 20:53:26
onda se riba skuva a ne ispece i raspada se uradi ovako kako sam ja reko pas videti ribu odma na jaku vatru i vala jelo servirano  smiley111 smiley112
Odg: Riba na rostilju By: ellesar Date: 18 Januar 2010, 13:01:21
Nisam napomenuo da ako se riba uvija u foliju onda se nestavlja na resetku,nego direkt na zar i onda nema kuvanja,garant.
Ja nekad znam kuci uviti ribu duplo u foliju i ubaciti je u kaljevu pec,milina jedna :thumbup:
Odg: Riba na rostilju By: milos dasovic Date: 18 Januar 2010, 21:33:15
nisam probo ja kad bi kod mene ubacio u kaljevu nebi ni folija ostala posle par sekundi  smiley092 lepse je bez folije samo treba znati  :ok: