"Buđav lebac" By: Djole Date: 02 Mart 2009, 11:20:56
Da li vam se nekad desilo da ste gladni i da nemate ništa za jelo (mislim ništa što je već spremljeno) pa onda morate da improvizujete od "priručnog materijala"?
Ha, ha ... ja sam jednom davno, kao klinac, ostao sam u kući (sa burazerom) pa smo spremali "klin čorbu" (ako neko zna šta je to). Ha, ha, ha ... i dan danas se sećam tog "ukusa" ha, ha, ha ...
Evo vam malo muzikice da vas inspiriše, a vi se setite svojih "originalnih recepata".
Odg: "Buđav lebac" By: Bigash Date: 02 Mart 2009, 14:18:35
A di je recepat
Odg: "Buđav lebac" By: Damir Date: 02 Mart 2009, 14:19:23
a što ti je to klin čorba
Odg: "Buđav lebac" By: Bigash Date: 02 Mart 2009, 14:20:17
Chorba od nicega
Odg: "Buđav lebac" By: Djole Date: 02 Mart 2009, 16:19:42
"Klin čorba":
Pripovijedaju da je došao soldat babi u kuću i iskao da mu da štogod za jelo, a ona mu kazala da nema ništa u kući za jelo.
Onda soldat reče: "A ti mi daj barem tiganj i malo vode da načinim klin-čorbu".
Baba mu to da, a on uzme tiganj i metne u njega gvozden klin, pa nalije vode i metne na vatru. Kad se voda ugrije, a on zaište od babe malo soli, i baba mu da, te je posoli.
Kad voda uzavri, a on zaište malo brašna, baba mu da i to samo da vidi od čuda kako će to biti klin-čorba, te saspe u onu vodu i zamete. Potom zaište jedno jaje, te i njega razbije u onaj skrob. Onda zaište još malo masti, te ono zamasti, pa onda skine s vatre i klin izvadi napolje, a klin-čorbu izjede. Eto, nije loša ako je "dobro začiniš".
Odg: "Buđav lebac" By: ULJEZ Date: 03 Mart 2009, 17:10:38
ne definitivno ne sva sreča pa ja imam na tavanu nošto bolje
Odg: "Buđav lebac" By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 03 Mart 2009, 18:13:52
Nije ovaj sa spota nikad gladan bio
Odg: "Buđav lebac" By: Djole Date: 03 Mart 2009, 18:50:44
Hajde, da čujemo (vidimo) vaše "
Kulinarske improvizacije i egzibicije".
Lako je kad imaš ... majstorstvo je kad "
nemaš al' umeš da se snađeš".
Odg: "Buđav lebac" By: voja Date: 03 Mart 2009, 19:02:33
Ufatis smudja,napravis mu sarkofag od priobalnog tvrdog blata,zalozis vatru i kad se zar napravi glinenu veknu polozis u isti i zatrpas gi.
Dva sata na oko 250 stepeni
Oliver Mlakar
ps.ovde imas samo materijal i dobru volju,mozda i sibicu
Odg: "Buđav lebac" By: Bigash Date: 04 Mart 2009, 07:16:28
Jes vala , PIkec je majstor za takve djakonije, odemo na Dunav bez icega, a jedemo stuke u zaru
Odg: "Buđav lebac" By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 04 Mart 2009, 17:56:45
Tako sam ija ošo jednom bez rane na Dunav pa me treći dan na imfuziju metali nikad više
Odg: "Buđav lebac" By: pikeman Date: 04 Mart 2009, 18:13:59
Citat: Bigash poslato 04 Mart 2009, 07:16:28
Jes vala , PIkec je majstor za takve djakonije, odemo na Dunav bez icega, a jedemo stuke u zaru
Hvala Bigaš!
Šta je kum Aco rekao kada je probao ovako pečene štuke?
Za štuke je potreban samo dobar žar i jedna obična najlon kesa u koju se štuka ubaci nakon pečenja. Umota se u kesu i sačeka da se napari, nakon toga se meso samo razdvoji od kože i iznutrica - ostanu samo dva komada mesa...
Odg: "Buđav lebac" By: dushann Date: 03 Decembar 2010, 15:59:59
Da ne otvaram novu temu ubaciću u ovu kad je već hleb na tapeti
Za osobe sa zakrčenim krvnim sudovima zabranjena konzumacija
Kad smo kod hleba niko ni ne spominje domaći hleb iz rerne
, kod mene se to još pravi skoro svaki dan i skoro da i ne kupujem "kupovni"
Ja se malopre opet "zasladio"
ja to tako zovem u ovom slučaju
Domaći hleb iz rerne sa močom od pečenja
Moča nije bitna od čega je(bar za mene)- praseća, jagnjeća, pileća
ma samo da je moča
i da se umače
Potrebni sastojci:
1 hleb(po mogućnosti domaći)
Pečenje, bilo kakve vrste samo da se okreće i da kapa
u mom današnjem slučaju pileće
Hleb ubaciti ispod pečenja gde kapa "Moča" i ostaviti da se dobrooo natopi
I na kraju kad izvadite to bi trebalo da izgleda ovako:
Prijatno
Odg: "Buđav lebac" By: apatinac Date: 03 Decembar 2010, 16:11:16
odoh na rucak
Odg: "Buđav lebac" By: darko031 Date: 03 Decembar 2010, 20:45:54
uh , odma sam ogladnio