Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: koleq3 Date: 30 April 2013, 23:18:49
Evo da podelim jednu odlicnu grickalicu jaaaako zaraznu,kad jednom probate postacete veciti rob ovog sjajnog recepta :)
'vako ja to pravim

2-3 velike glavice crvenog ili crnog luka isecete na kolutove iz njega izvadite po red ili dva, ako su tanki
umocite u jaja koja ste prethodno umutili pa u prezle pa u ulje 2-3 min,pa okrenete jos 1m i to je to.
gotove stavljajte na salvet da upije ulje,posluzite uz neki chili,kecap, tartar sos...evo par slikica mojih licno nisu sa neta! :)
prijatno  :cheesy:


take a screenshot
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: ellesar Date: 01 Maj 2013, 10:19:19
E ovo se vec dugo kanim probati. Jeo sam ih vec ali nikad nisam spremao, moracu uskoro.
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: koleq3 Date: 01 Maj 2013, 11:07:28
obavezno i na kraju posolis,to je vazan detalj koji sam zabaravio da napomenem. :)
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: b.jovica Date: 01 Maj 2013, 13:31:53
Bome posle ovog se sigurno ozedni! Luk veoma mnogo trazi vodu..  :thumbup:
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: ellesar Date: 01 Maj 2013, 15:30:46
A ako nema vode bice dobro i pivo :cheesy:
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: Goachild Date: 03 Maj 2013, 09:28:49
U kombinaciji sa pohovonanom šargarepom savršen prilog/grickalica.
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: tomislav34 Date: 04 Maj 2013, 21:51:17
Na ovaj način se skoro svako povrče može lijepo pohati. Meni su i pohane tikvice odlične, a patliđani još bolji.  :ok:
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: koleq3 Date: 04 Maj 2013, 22:19:57
naravno sta god ti padne na pamet,pa cak i sladoled koji sam copao kod kineza u "makao" restoranu,al ipak je rech u crnom luku koji samo sto je sprzen i zavrsio u stomaku :)
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: OLOVO Date: 05 Maj 2013, 04:24:59
Ja probah juče , odlično ...samo što me ubi gorušica sad..i još luk da mi ne prija za žuč pa idem da se besim , ja bez luka ne mogu.
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: acasim75 Date: 05 Maj 2013, 05:35:12
mozda bi ovako mogao i mladi luk,iseckas na 10 cm perca a belo i po duzini jednom...
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: koleq3 Date: 05 Maj 2013, 11:15:18
olovce mozes da iseckas luk na kolutove i ubacis u jogurt da ubijes gorcinu,ostavih jedno 30 ak min i gorusica kao rukom odnesena :))
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: Sax Date: 07 Maj 2013, 13:55:25
Ja sam pravio luk ali u orli masi i vrh je! Jos ga nisam pohovao.Moram i sa jogurtom zbog gorusice da probam.Jednom sam 5 veza mladog pojeo pa sam posle naj...o od gorusice.
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: DakiNS Date: 07 Maj 2013, 21:55:14
Još bolje je sa kefirom. Posebno dobar kefir je za one koji imaju problema sa pritiskom i holesterolom
Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: zex.raseta Date: 04 Jul 2016, 19:58:22
Ja večeras spremio da bude lagano .....uz hladnu prasetinu  :rolleyes:




Odg: Pohovani crni luk, moze i crveni :) By: Slavic.Blood Date: 04 Jul 2016, 20:15:04
Uh, Žex izgledaju odlično. :ok: Nisam ni ja skoro pravio, mogao bih večeras uz utakmicu da zamezim, a taman sam malo pre povadio luk u bašti. :cheesy: