Svadbarski kupus na "apatinski" By: apatinac Date: 07 Januar 2012, 20:51:06
Posle silnog mrsa nešto malo "manje" kalorično za sutra....
Elem idemo redom.Prvo, šta bi drugo do kotlić...
Ređamo na dno kotlića suvu slaninu...
Slaninu prekrijemo krupno sečenim glavicama kiselog kupusa, pospemo sečeni luk, biber, slatku mlevenu papriku i lovorov list...
Slažemo svežu kolenicu, komad junetine, suvih rebara, kobasice i ćuretine...
Ponovo red sečenog kiselog kupusa, luka, bibera, lovora i slatke aleve paprike. Dodamo i malo ljute za šmek...
Opet malo junetine, ćuretine, kobasice i dimljene kolenice....
Nanovo sečeni kiseli kupus, luk, biber, lovor i aleva paprika....
Pokrijemo listovima kiselog kupusa i nalijemo vodu....
Poklopac....
Sutra ide na vatru pa ćemo videti rezultat....
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Goachild Date: 07 Januar 2012, 21:02:37
Ovo mi se više sviđa od punjene štuke :)
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: limovac74 Date: 07 Januar 2012, 21:17:08
Zanimljiv recept.Meni je svadbarski kupus na samom vrhu gastronomija sa ovoga prostora ali sa svežim mesom bez dimljenja (junetina,svinjsko,slanina,ovčje).Više vrsta mesa upravo i daju šmek ovom jelom .
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: ellesar Date: 07 Januar 2012, 22:06:54
Sto bi Homer reko...
ah miline,ja se razmisljam mesecima vec da uzmem jedan glineni lonac,bas za ovakve avanture.
Ima kod ovog naseg loncara za 1200 dindzenjerosa
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Zmaj Strasni Date: 08 Januar 2012, 00:33:12
Dolazim!
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Aleksandar Bunčić Date: 08 Januar 2012, 00:59:19
Kod mene se to zove lički kupus,mnogo dobra stvar pogotovo dimljena rebarca
Ima samo jednu manu ako se ne odradi sve kako treba sa mesom bude jako slano pa posle trazi mnogo tecnosti.
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: smudjoslav Date: 08 Januar 2012, 10:47:11
...uh apatinac....pa ovo ima 56.850 kalorija...
Svaka cast izgleda odlicno a verujem da je i takvog ukusa...
Nisam ovo nikad probao do sad ali prvom prilikom bice poredjano u kotlic...sirovine sve imam sem curetine...
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: tomislav34 Date: 08 Januar 2012, 11:23:39
Bolje da ovo nisam vidio
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Vladimir Date: 08 Januar 2012, 13:49:34
Kolko znam za svadbarski kupus treba zemljani lonac i da se krčka 24h na laganoj vatri, ne znam kako će ispasti u kotliću. Ipak, sa tolkim mesom i kupusom ne može da bude loše.
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: apatinac Date: 08 Januar 2012, 15:34:43
Danas nastavljeno...
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: ellesar Date: 08 Januar 2012, 17:34:07
Jos ukusnije jer je pripremano na vatrici
Jos kad se podgreje bice
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: limovac74 Date: 08 Januar 2012, 18:59:46
Uh sunce ti žarko što ovo lepo izgleda
olizah ceo ekran od kompa
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Bakisan Date: 08 Januar 2012, 19:08:50
Bale su mi krenule.......
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: zex.raseta Date: 08 Januar 2012, 19:19:14
Gledajući šta je složeno u kotlić
i koliko se krčkalo ....... = rapsodija
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: laki22 Date: 08 Januar 2012, 19:47:56
jedva cekam da prodju ova slavlja, ne mogu vise i onda dodjem na forum i naletim na ovu umetnost