Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Svadbarski kupus na "apatinski" By: apatinac Date: 07 Januar 2012, 20:51:06
Posle silnog mrsa nešto malo "manje" kalorično za sutra.... :cheesy:

Elem idemo redom.Prvo, šta bi drugo do kotlić...


Ređamo na dno kotlića suvu slaninu...


Slaninu prekrijemo krupno sečenim glavicama kiselog kupusa, pospemo sečeni luk, biber, slatku mlevenu papriku i lovorov list...



Slažemo svežu kolenicu, komad junetine, suvih rebara, kobasice i ćuretine...



Ponovo red sečenog kiselog kupusa, luka, bibera, lovora i slatke aleve paprike. Dodamo i malo ljute za šmek...



Opet malo junetine, ćuretine, kobasice i dimljene kolenice....



Nanovo sečeni kiseli kupus, luk, biber, lovor i aleva paprika....



Pokrijemo listovima kiselog kupusa i nalijemo vodu....



Poklopac....



Sutra ide na vatru pa ćemo videti rezultat.... smiley033











Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Goachild Date: 07 Januar 2012, 21:02:37
Ovo mi se više sviđa od punjene štuke :)
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: limovac74 Date: 07 Januar 2012, 21:17:08
Zanimljiv recept.Meni je svadbarski kupus na samom vrhu gastronomija sa ovoga prostora ali sa svežim mesom bez dimljenja (junetina,svinjsko,slanina,ovčje).Više vrsta mesa upravo i daju šmek ovom jelom .
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: ellesar Date: 07 Januar 2012, 22:06:54
Sto bi Homer reko...

:lol: :lol: :lol: :lol:
ah miline,ja se razmisljam mesecima vec da uzmem jedan glineni lonac,bas za ovakve avanture.
Ima kod ovog naseg loncara za 1200 dindzenjerosa :ok:
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Zmaj Strasni Date: 08 Januar 2012, 00:33:12
Dolazim! :rolleyes:
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Aleksandar Bunčić Date: 08 Januar 2012, 00:59:19
Kod mene se to zove lički kupus,mnogo dobra stvar pogotovo dimljena rebarca :ok: Ima samo jednu manu ako se ne odradi sve kako treba sa mesom bude jako slano pa posle trazi mnogo tecnosti.
smiley049
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: smudjoslav Date: 08 Januar 2012, 10:47:11
...uh apatinac....pa ovo ima 56.850 kalorija... :rolleyes: :cheesy:

Svaka cast izgleda odlicno a verujem da je i takvog ukusa... :ok:
Nisam ovo nikad probao do sad ali prvom prilikom bice poredjano u kotlic...sirovine sve imam sem curetine... :smiley:
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: tomislav34 Date: 08 Januar 2012, 11:23:39
Bolje da ovo nisam vidio  :rolleyes: smiley116 smiley114
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Vladimir Date: 08 Januar 2012, 13:49:34
Kolko znam za svadbarski kupus treba zemljani lonac i da se krčka 24h na laganoj vatri, ne znam kako će ispasti u kotliću. Ipak, sa tolkim mesom i kupusom ne može da bude loše.
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: apatinac Date: 08 Januar 2012, 15:34:43
Danas nastavljeno...

Lagana vatrica...





I posle 4 sata krčkanja...





Epilog...









Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: ellesar Date: 08 Januar 2012, 17:34:07
Jos ukusnije jer je pripremano na vatrici :ok: Jos kad se podgreje bice  :thumbup:
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: limovac74 Date: 08 Januar 2012, 18:59:46
Uh sunce ti žarko što ovo lepo izgleda :eek:  olizah ceo ekran od kompa smiley038 smiley112 smiley288 smiley287
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: Bakisan Date: 08 Januar 2012, 19:08:50
Bale su mi krenule.......
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: zex.raseta Date: 08 Januar 2012, 19:19:14
Gledajući šta je složeno u kotlić  :tongue: i koliko se krčkalo ....... = rapsodija  smiley315      :wink:
Odg: Svadbarski kupus na "apatinski" By: laki22 Date: 08 Januar 2012, 19:47:56
jedva cekam da prodju ova slavlja, ne mogu vise i onda dodjem na forum i naletim na ovu umetnost  :rolleyes: