Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Šumadijski čaj By: Barjak Date: 12 Decembar 2010, 00:05:40
"Šumadijski čaj je alkoholno piće jačine oko 25%, jer upravo taj postotak osigurava osnovnu aromu i karakteristična svojstva pića. Sastavni dio konzumiranja je i udisanje pare (ipak, ne iz neposredne blizine!).





potrebno

Sastojci za 10 osoba
500 g šećera
500 ml šljivovice
2 kasike livatskog meda

priprema

  1. Šećer isprzite do zlatnožute boje, dodajte šljivovicu, med i zagrievajte tako dugo dok se karamelizirani šećer ne otopi.

Posluživanje

Poslužite vruće u čašama za kuvano vino.

Savet

Kad otopite šećer, ugasite vatru i tek tada zalijte rakijom da se ne zapali.
Odg: Šumadijski čaj By: ctpaba Date: 27 Decembar 2010, 08:14:35
Ja je uvek namerno zapalim i brojim do 5. Posle poklopcem ugasim vatru. Tako garant nikad ne boli glava, mozes da popijes i litar.
Odg: Šumadijski čaj By: BORKO.hr Date: 27 Decembar 2010, 09:25:57
Ovdje u Slavoniji, to se naziva "medena rakija".....  :ok: