Dobri tereni u blizini Novog Sada?

Započeo keinmort, 22 Jun 2010, 11:15:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

denisdezan

Ja cu u nedelju biti na dunavu u sremskim karlovcima tamo gde se uliva onaj potok nize crkve pa ako nabasas javi se , bacam varke...

Sax

Idi kod biga obzirom sa kakvim namerama želiš ići(vreme na vodi,druženje...itd),tu ti je sasvim ok a možda i natrči koja riba.

masinac

Juce sam bio na kanalu kod BIG-a oko12h i nisam video nikoga da peca a i kanal je dosta opao, inace trave nema sve do brane je cisto
Regensburg-Sulina

David_NS

Biće da sam se džabe zaleteo... sad mi se javio čovek iz Mitrovice koji mi šalje Bokor pouzećem, biće dostavljeno "tek" u ponedeljak. E, kao dete sam dok čekam ovaj štap, skoro sramota.

@DenisDezan Ta ponuda dobro zvuči, ali osim ako mi nekim čudom ne stigne sutra oprema... da li bi odložio naš susret za sledeću priliku? U suštini, druga smena sam cele sledeće nedelje, pa su mi jutra slobodna, do nekih 13h, recimo (od 15h radim).

@Masinac Hvala za info.

@Sax Upravo tako... :)

Ništa, ljudi, poziv svima stoji, ako neko bude za druženje i varaličarnje, nek' javi. Može biti i van NS-a, ako možemo da se organizujemo. Valjda nisam jedini koji varaličari pred zimu?

masinac

Poranim jutros posle duzeg vremena i odem iza "DOLINE LOPVA" kod sljunkare,nema nikoga a razlog je sto je voda mala a obala sva u MEKOM blatu,skocim do "RIBARCA" tamo isto stanje i vec u 09h bio sam kod kuce smiley033
Regensburg-Sulina

David_NS

Bezveze... ja ću za vikend probati još par lokacija (NS) pa javljam... onda za sledeći vikend se premeštam u Karlovce. Svi koji su za da zajedno izađemo na vodu, nek' se jave.

Isa

Gde pecas i kako? Ako varalicaris mogao sam se pridruziti. :cheesy:

David_NS

Varaličarim. Amaterski, ali učim. Pecao bih bilo gde, i pošto radim drugu, bukvalno sam svaki dan slobodan do 14h. Ako imaš ideju ili konkretno mesto na koje bismo mogli otići, piši privatnu poruku da "nespamujemo" ovde, pa ćemo se dogovoriti. Lako će nam se javiti članovi koji bi možda da nam se pridruže.

Spojene poruke: 26 Novembar 2015, 18:16:42

Ljudi... Izašao sam nekoliko puta na vodu (NS) tokom protekle nedelje. Nekad od tik pred svitanje, pa po ceo dan, nekad samo predveče pa do mrklog mraka. Od DTD-a (u dva dana sam prošao ceo, od luke do brane), prepešačio Oficirac, malo pod tvrđavom, i komplet gradsku stranu Dunava, Šodroš, i malo Kamenjar. Osim par udaraca (i to jedino na mrtvoj gradskoj strani iza dva usidrena broda) nisam imao ništa osim razočarenja. Pričao sam sa starijim alasima koji jure smuđa i bucova na ribicu, filet ili parče, i niko nije imao priču drugačiju od "grad ne vodi računa o našim vodama" i "kad ni bela ne ide, ne treba ni izlaziti iz kuće". Naravno, bilo je par onih koji su eto "baš juče" imali ulov, ali bi izvadili i pljosku dok su pričali :)

*NAPOMENA - nemam ništa protiv pljoske. Naprotiv :)

Sramota me je da napravim recenziju koju sam obećao (Bokor, http://vukovisadunava.com/varalicarski-stapovi/bokor-spin-2-72-15-40-27427) bez da fotografišem štap pored ribe, ma koje veličine. Neću da je kupim sa tezge, i jednako neću da vam pokažem fotografije ženskih uložaka koje sam kačio kod kanalizacije (ne jednom) ili jedne gumene čizme na kraju kanala kod brane (mada, ta čizmetina je pokazala koliko zapravo kičme ima štap) ...

Ne zamerite dug post, frustraciju i gunđanje. Moje pitanje je - gde otići? Spreman sam da poslušam svaki savet, uletim nekom za gorivo (ne vozim) ili da se klackam busom ,pešačim... svejedno. Ima li zainteresovanih, ili makar neki predlog gde da odem?

skvrl

Kolega, kao da sam ja sam pisao post, žao mi je što ga nisam video ranije jer bih ti tada mogao dati savet. Koliko god uzvodno od grada ( nizvodno ne idem a u gradu eventualno probam sa Petrovaradinske strane koja je čistija ) išao situacija je što se ribljeg fonda ( grabljivica ) tiče slična, gora ili ista a koncentracija mrežaroša, strujaroša i ostalih štetočina raste. Jedino što nema smrada kanalizacije, buke, uložaka i ostalog smeća koje kačiš u gradu a ima šume, relativne tišine i prirodnih lepota pa zato i ne odustajem od ribolova uopšte. Ja sam počeo ciljano da jurim varalicama Bucova na proleće i jesen pa još i imam neke rezultate na svojim određenim lokacijama, ostalo vreme plovkarim jer od varaličarenja sa obale slaba vajda.

Oliverikus

Verovatno se nekome i ne čini tako blizu, ali ipak moram da skrenem pažnju na kanal kod Vilova. Malopre sam se vratio sa sajma u NS preko Titela za Pančevo, i kao i uvek, osmotrim sve vode usput. Vidim da je kanal očišćen, malko proširen i ima puno pecaroša. Na kupalištu i bari preko puta nije bilo nikoga. Na žalost, žurio sam i nisam se zadržavao.

obradmiki

Oliverikus ja sam iz mesta pored tj iz Loka i evo nekih informacija  vezanih za kanale u titelskoj opstini. Sva kanalska mreza je krenula da se cisti jesenas  od trske a sada rade imuljivanje i produbljavanje kanala. Sto se tice pecanja trenutno  u Vilovu radi babuska solidna na plovak,mamci su svi u opticaju. Nadam se da ce nakon ovih radova poceti i na ostalim delovima da se peca,babuska radi i na velikom titeskom kanalu kod pumpe takodje na plovak .

skespa

Obrade, a da li ima nesto da se varalicari tamo? Recimo neki bandari? :)
Radije bih sada pecao drugovi!

obradmiki

Slabo varalica,ali zato je stuka radila celu jesen na kedera i to solidni komadi ,jos se lepo pecao saran i babuska i to skoro cele sezone. Ako neko zeli da peca na plovak skoro uvek ce tu dobro proci,brasnasta hrana nedolazi u obzir zbog puno sice ,kao i crvi i gliste. Peca se na valjak,kukuruz cuk i kuvanu psenicu a i hrani se samo zrnevljem. Ovo pisem za titelski kanal

Goran1098

Kolege, ima li ko ideju gde ici na stuku ovih dana varalicom u Novom Sadu? Uzeo sam prvi varalicarski stap, narucio neke varalice pa kad stignu za par dana hocu da ga oprobam.  :smiley:  smiley033
Rasipam korake k'o pijan dinare...

Sax

Vodio bih klinca u Srbobran da malo peca babuske jer smo u Vrbasu lose prosli.E sad,gdeda pecam tamo a da je pristupačna obala i kako se dolazi do same vode jer nisam tamo pecao?Da li iz pravca NS da predjem most pa onda desno ili negde drugde gde mislite da je bolje.Daleko zabacivati ili svejedno? Da li tu babusku jedete ili je treba izbegavati za jelo kao i drugu belu na tom potezu? Hvala....

Teme sličnog naslova (10)