Dobri tereni u blizini Novog Sada?

Započeo keinmort, 22 Jun 2010, 11:15:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

laki22


Pocetnik123

Sto se tice Novog Sada svakako treba otici na Kasapsku Adu.

Rudnicanin

Postovanje gospodo ribolovci iz Novoga Sada smiley033
Obzirom da cu nekih 15 meseci biti udaljen od svojih brdsko-planinskih krajeva, na specijalizaciji u S. Kamenici, gde mogu da malo varalicarim u tom kraju? Bio bih vam veoma zahvalan na nekoj informaciji :cheesy:

djmisha77

Mos de os, al das nesto uvatit, to tesko.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

milan ns

Sa te strane jedino sto sam čuo je da na plaži ispod samog kameničkog parka hvataju belu na voznju i na fider a gde ima bele nadje se i neki predator :cheesy: pa ti probaj  :wink:
Pecanje mi je opsesija.

NSBucov

Ispod crkve ima kamena i tu su se svojevremeno mogli iščeprkati smuđevi. Na ušću potoka ima bucova.
Bucov Bolen Asp

DakiNS

U pravu si kolega , ali tek kad opadne voda. Na prvom šporu kod okretnice , predveče i noću se lovi smuđ a protfiš tuče malog voblera kao lud. Imao sam komade od preko 2 kg na pače 3 i 4 . Dalje prema mostu isto ima manji šporanj gde dolaze po nižoj vodi manji smuđevi i po  koji vretenar , ali njega treba vraćati jer je zaštićen.smiley033
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

zolja

Jel bio neko ovih dana kod Irmova,  jel se može pecati od drezge?

Zubi

Dobro vece svima!
Nov sam na forumu, iako ga pratim vec neko vreme i skupljam dobre informacije.
Moze se reci da sam vise zaljubljenik u pecanje nego sto baratam tehnikama i sistemima ali ucim.
Uglavnom na pecanje idem s cerkom skoro svaki vikend i do sada smo obisli neke terene oko Novog Sada, pa cu da ih podelim sa vama:
1. Kod Irmova na kanalu (imam i neke slike ali cu ih postovati kasnije). Poslednjih mesec dana se ne moze pecati od drezge.
2. Begecka jama - sjajno mesto za pecanje, bio sam nekoliko puta u poslednja dva meseca, pre dve nedelje se nije dalo pecati zbog vodostaja. Ide uglavnom zlatica i bandar.
3. Dunavac kod Rakovca, neko je na pocetku vec spominjao to mesto, za mene je odlicno jer ide smudj na dubinku.
4. Dunavac kod Beocina - 150-200m od carde ,,Karas" tamo je i vikend naselje, lepa mesta, ima ribe, treba poraniti da se ugrabi mesto
5. Kod Neoplante na kanalu, vise prema zeleznickom mostu, moze se naci po koje mirno mesto.
6. Sangaj kod toplane na Dunavu, ima smudja ali je dno kamenito pa ko ne zna gde i kako treba, neka ponese i makaze za najlon :cheesy:
7. Mnogi idu na kej prema montazno-demontaznom mostu, varalicare ali da se razumemo to se popularno zove i govnara jasno vam je zasto. NE preporucujem.
8. Kucura kod Vrbasa na slajzu (kanal DTD) ide smudj, bude i po koji protfis, bandar...
9. Zatim Srbobran kod hotela Elan, celom duzinom, lepa mesta, lepo pecanje, vikendom je guzva, treba poraniti.
10. Sodros, lepo je ako ste sa decom, blizu grada, da ne kazem mogu peske da odem ali se nesto nisam napecao a ni nagledao ribe  :cheesy:.
Toliko od mene za prvi put.
Bistro!
smiley033

masinac

Sve je kao sto si i rekao, nema se sta dodati, imas jos i Kamenjar,Ekoloski kamp "MACAK"- to je pre Kamenjara i Ribarac- dunavska strana, moze se pecati sad kad nema kupaca i camaca a bude i ribe ponekad.Pozdrav
Regensburg-Sulina

kris84

Pomoć!
Gde u Novom Sadu i okolini može da se peca zimi, a da nije Srbobran? Još kad bi neko znao gde se javlja skobalj... Nisam bio na vodi 3 nedelje, sad moram izaći...
Ako već ne može živeti od pecanja, čovek može da živi za pecanje. I u najmračnijim vremenima čovek koji peca je slobodan čovek.
S pravom da cele zime sanja, a celo proleće, leto i jesen čeka ribu svog života.

NSBucov

Citat: masinac poslato 10 Oktobar 2014, 21:16:49
Sve je kao sto si i rekao, nema se sta dodati, imas jos i Kamenjar,Ekoloski kamp "MACAK"- to je pre Kamenjara i Ribarac- dunavska strana, moze se pecati sad kad nema kupaca i camaca a bude i ribe ponekad.Pozdrav
Ne bih se uopšte složio da se nema šta dodati (ako ćemo distancu do Srbobrana/Vrbasa). Ako se krene prema Kovilju, tu su: Subić, Tonja, Šlajz, Tikvara i Arkanj (da ne idemo dalje ka loku i Gardinovcima). Sa druge strane je Karlovački dunavac, Šveb, Vajsova Bara. Uzvodno a pre Jame je Čerevićka skela (iza Futoga) a u Begeču imamo još i Tatarnicu. DTD je cela priča za sebe.
Pa na treću stranu a blizu je Jegrička (Sirig, Temerin, Žabalj). Ako samo malo proširimo tu su i Tikvara u Bačkoj Palanci i Biserno Ostrvo kod Bačkog Gradišta, ...
I naravno da sam i ja ispustio još puno toga a posebno komercijalne vode.
Bucov Bolen Asp

Milan berkut

Zubi druze dobrodosao na forum . . . a dobrodosao i u Kucuru  :clap2:
Evo ja sam zivim u Kucuri za koju napisa da radi smudj na slajzu . . . i ajd da kazemo da poslednjih mesec dana bar 4 puta nedeljno odem do kanala (500 metara mi je od kuce) . . . i pokusavam da ulovim Smudja . . . i jos nisam uspeo. A Dece od Smudja ima . . . Kucura je poslednjih godina poznata po tome da jedino tu 1cm nije 10mm nego 5mm . . . i ljudi se navadili pa masovno trebe smudjarke muvaju plavuljicama od 3centimetra mksimalno . . . ili 4-5cm silikonom ko varalicari.
E sad ni toga "masovno" nema vise ko prosle godine npr. - nema vise ni tih malih budalica da se pecaju ko sitna bela!
A Smudja u Kucuri su videli "retki" srecnici . . . pade mi paralela na um  - u Kucuri je Smudj postao riba hiljadu zabacaja . . . kako to govore za mladicu . . .
smiley033

bulmil

Citat: kris84 poslato 12 Decembar 2014, 13:33:55
Pomoć!
Gde u Novom Sadu i okolini može da se peca zimi, a da nije Srbobran? Još kad bi neko znao gde se javlja skobalj... Nisam bio na vodi 3 nedelje, sad moram izaći...
ispod tvrdjave,malo uzvodnije od stubova starog mosta sam ga sa ćaletom svojevremeno baš lepo pecao na vožnju plovkom.bilo i lepih protfiša..al otkad sam se preselio u indjiju slabo sam tamo odlazio..
Džamajka

milan ns

Tamo da bi pecao mora da bude odgovarajući vodostaj da bi mogao da pridje vodi. Ja sam gledao prošlo leto kako su hvatali baš lepe protfiše tamo.
Pecanje mi je opsesija.

Teme sličnog naslova (10)