Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

no names

Jedva cekam da se stvore uslovi da budem objektivan :D
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

mihabg

Ja cu sad da zavrsim sa BM mojim misljenjem bez probe..Kasnije se mozda i pokajem, ali ovako ja to kapiram !!!!
Stap je prvenstveno lep, a Shimano je ozbiljna firma i tu zavrsnu obradu mogu samo da gledaju neke manufakrure i  proizvodjaci feeder stapova (pa skoro svi) . Nego, ima i jedan ozbiljan problem!!!
Shimano fider tehniku jos ne razmatra ozbiljno, pa shodno tome u katalozima ce promovisati sve i svasta za  svoje trziste (kao i svi proizvodjaci) a fider je nekako uvek u 8. planu, a nekad ga i ne SPOMENU u katalogu .
Iako volim taj brend , ne bi im kupio stap iz principa!!!!
Mislim da im je tanko iskustvo potrosaca, a fider im nije jos ciljna grupa, i ne trzaju se ako i ne valja nesto za fider ... Pa zakljucujem sam i u svoje ime , da pored lepote  i ovih nalepnica kao: "Bio/dx/cx/ ... BMX" ...moraju i da mi zagolicaju dusu sa tim biciklima

no names

Pre nego sto ga probas uzivaj malo....


Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

mihabg

Tako ste uzivali i sa DG, pa se Gaborovalo do nebesa... nego java je nesto sasvim drugo ;)
Naravno da cu da ti otmem da probam , zato sam se ogradio
Svako novo iskustvo na vodi je plus u svakom kontekstu

sheemcity

Jel imao neko iskustva sa OKUMA CARBONITE SLIM FEEDERom?
Deluje mi zanimljivo (ovako sa slike bar) :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

djmisha77

I meni je zapao za oko. Doduse na akciji je samo onaj od 2,7mt. Po slici mi ne deluje bas mekano, pre bih rekao da je Carp picker. Odoh danas da ga vidim pa cu napisati utiske na suvo.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

djmisha77

Okuma Carbonite Slim feeder 270;
stapic je lagan i fino balansiran. Legla bi mu neka masinka velicine 2500. Blank je izuzetno tanak, malo deblji od cigarete. Dolazi sa dva vrha koja nisu obelezena i koja su realno 2 i 3 oza. Stap je ostar i brz, ciste A akcije. Osim duzine veze nema sa pickerom i feederom, realan 80 gramac koji bez muke izlazi na kraj sa saranima od 5kg. Obzirom da su mu vrhovi prejaki kao i blank, nikako nije za fino pecanje bele ribe.
Onaj duzine 3mt je mnogo meksi i "glindzaviji" ali ima jos jace vrhove.
Po meni ovo su obicni feederi koji su "malo" kraci i sa tanjim blankom, stapovi za revire.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

   
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

srdjanp

Ovih dana se Miši i meni ukrštaju putevi :). Prodrmao sam neko veče ovu Okumu od 2,7m. Mogao bih da je zamislim u akciju na Viru. Jedino se postavlja pitanje kontrole ribe, premda sam zaintrigiran. Kao što Miša kaže vrhovi 2 i 3 oza.

orka

Koristi li možda neko Mivardi feedere? To je Česka firma ribolovnog pribora koja proizvodi skoro sve sto je potrebno za ribolov..Rekao bih da imaju prilično dobar odnos cena-kvalitet..

Zapao mi za oko ovaj feeder..Na postojećim slikama izgleda extra.. :ok:

http://www.mivardi.com/products/rods/feeder-rods/genesis-feeder-3-90-m-ssh-70-150-g/

Ad fines

Pogledao sam sinoc Garbilno Chalanger.  Sasvim ok deluje stap,  kompromis izmedju snage i osetljivosti. Sto znaci da ima snagu ali nije motka. Pravi stap za reku.  Cekam da vidim kakva ce da bude Altima, ako mi se Altima ne svidi, uzecu Chalangera

mihabg

Evo malo Tectra 100g, 3.6 u akciji , za zaljubljenike
Juce slucajno izvrteo tel. i nabodem sa Carp-kupa kako se jedan  od Kojota pretvara u vuka 

precisionFEEDER

Malo listam temu,vratio sam se dosta u nazad i moram malo da se umesam... nije mi jasno zasto pojedinci stalno potenciraju stapove od 150+grama za savu,tisu? Ja tvrdim da moze da se peca mozda cak i na 90% mesta sa 100gramcem...normalno pristojnim a ne sa formaxovim tandarama od 2000din...i izuzetno krupna riba moze da se dobija na mestima gde drzi dno 60-70gr hranilica...dzaba tebi 60m od obale ako riba nije tu,moras da poznajes mesto i da znas ribu da nadjes i ako si uporan naci ces je i na 25m na dubini od 4 do 5 m sa protokom na kojem je dovoljna hranilica od 60gr... nije sve uzeti i zabaciti dokle mozes i tu je krupna riba,nije i to je dokazano milion puta...treba imati stap 150gr,slazem se sa tim,ali ako vec hoces da imas jedan uzmi 100gr,prilagodi ga uslovima a i danas-sutra ces otici na jezero i popizdeces jer pecas sa 150gramcem ribe od 250gr...uvek se riba moze naci blize i u sporijoj vodi,samo izlazenje na istu i istrazivanje i doce rezultat... p.s. tectra je odlicna,gledao sam kad je miha peca kod maksija u sr.mitrovici i dopao mi se stap cim sam ga video :-) bistro!

Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока


bolenbgd

Da se osvrnem na post kolege precisionFEEDER-a,mada smo dosta o tome diskutovali...za Tisu je 150gr sigurno prejak stap,ali na Savi sve zavisi od pozicije.Ako na mom omiljenom mestu hranilica od 100-110 gr jedva stoji,zasto bi se mucio sa 100-gramcem?Em stoji kao kifla,em kako zabaciti takvu hranilicu punu hrane,em baciti tu dzombu bez stresa na 35-40 metara,gde je(mnogima od nas)omiljena mrena.Normalno da ce se blize obali,i u mirnijoj vodi koristiti odgovarajuca oprema,sa kojom je komotnije pecati.Koga zatrese fider groznica,po nekom nepisanom pravilu,uvek ide postepeno od robusnijeg ka finijem stapu,shodno terenu i vrsti ribe  koja se javlja.Dodao bi jos,da je tesko imati jedan univerzalan stap,dok je sa sa dva stapa vec moguce pokriti vecinu pozicija.

mihabg

Da bas tako...
Artiljerija za one nase bezobrazne terene
A ovo ostalo  ..Najcesce 30-100 12" koristim  jer retko pecam ispod 50g hranilicom sa obale ( Sava , Tisa) , a iz camca na Dunavu koristim i 20-75 11", i 30-100 12" i 75-150 13" u zavisnosti od vodostaja i putanjice koju utabavam

@munja: Ma to je kad si odspavao...vidi se po frizuri

bad_wolf

molim za pomoc oko pronalaska feeder stapa,stap je interfis redSICret 3,9m i ima oznaka 200g msm da je tb
https://www.pijanitvor.com/threads/interfish-red-sicret-spin-50.1438/   potpuno isti kao na slici samo je feeder i 3,9 izgled preslikan,za sta bi sluzio najbolje ovaj stap?neko ima iskustva sa njim?koja je stvarna tb ovog stapa?
hvala unapred

Teme sličnog naslova (10)

4293

Odgovora: 2589
Pregleda: 539439

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274470

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217173

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1097202

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132580

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48602