Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

pex

Odlican za to ali za belu ribu definitivno pregrub.

Kupio sam Maver Diamond Feeder i mogu reci posle dva pecanja da sam jako zadovoljan.
Jos koje pecanje pa cu napisati svoje utiske
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Grof1204

Imam trenutno silstar carbodynamic 40-100g,3,6m  dolaze i dva karbonska vrha, na najjacem vrhu  baca hranilicu 80g napunjenu bez poteskoca, indikacija perfektna i na kederu od 150g, stap za svaku preporuku.
Team feeder bi bio za dalje izbacaje, jedino sam se dvoumio da li u duzini 3,6 ili 3,9m, ali mislim da je bolji na kontri duzi stap na preko 50m daljine.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

žex.rašeta

Feeder štap što je duži to dalje i preciznije izbacuje ( kao i svi ostali ) . Do 40m 3,6m završava posao ali preko je 3,9 precizniji. Mnogo pažnje treba obratiti i na teren gde pecamo ( lokal). Ponekad sam teren odn. okolina ne dozvoljava duge štapove zbog zabačaja. SVI bežimo u ladovinku i volimo da se ne 'pečemo' ali to ograničava i dužinu štapa odn. 'manevrisanje' dužim štapovima. Pri kupovini obratite pažnju i na ove segmente ribolova koji nisu zanemarujući. Bistro.
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

nslemi

Ako postoji mogućnost da se peca sa dužim štapom moje iskustvo je bolje uvek sa 3.9 štapom.Precizniji,elasticniji,bolja kontrola ribe prilikom zamaranja većih,i laksi prihvat u meredov.Neko je ispljuvao maver extreme distance..ja imam noviji sa četiri vrha.3.9 100gr..4oz i method od 40g baca preko 50m iz sedećeg položaja i vadi sarane od 17kg..isto tako sa 2oz i 20g method vadi deverike bez spadanja..ja sam sa Lakijem bio i napravio onaj pomor..spalo mi svega tri četiri i to zbog blago ispravljene udice..ocigledno da samo treba se malo prilagoditi i paziti sta radiš..taj stap je daleko od motke ali očekivati da ga riba od 200gr savije je nerealno jer ipak sa njim se moze baciti i po 70metara

ZGODNI28

ja nemam pojma o kojem vi to stapu pricate.stap em je krut em je tezak<pellet feeder dome gabor je laka kategorija u odnosu na njega> em je su mu vrhovi totalno ne primereni gramazi stapa<ja imam 130 gr>,uopste mi nije jasan koncept stapa.....daj boze da su ga toliko poboljsali u novoj varijanti,mada taj vrh od 3 oza sam naknadno kupio i februaru i taj je pukao<usput pri kupovini vrha prodavac mi je napomenuo da su mu vrhovi problematicni>.Bukvlno sam ga malo vise savio pri punjenju hranilice i pukao je kao paucina...bukvalno sam ostao u soku posle toga.SA abyssom na taj nacin punim hranilice svaki put vec godinu i po dana i nikad nista.....ostajem pri svome da je ovo jedan od najvecih promasaja firme maver...a to da si napravio lom sa tim stapom,onda mogu da zamislim kako bi tu tek prosao sa abyssom bio bi to pomor x 100....

nslemi

Imam ja i abyssa dvodelca 3.3 i Skyline isto dvodelni i 3.3 ,sa abisa mi je mnogo vise spadala riba nego sa extrema i skyline-a ,i to melez (babuska) koja ima dosta tvrdja usta od deverike,Neznam kakav je stari model koji ti imas ali porediti mavera sa Gabor linijom je smesno,,pritom imao sam Gabora 3,9 team feeder special  30-90 koji je slicnih karakteristika(po katakogu,ali je ustvari dosta jaci) ali je maver univerzalniji,,i ne znam kako ti stap od 260 gr i 3,9 m moze biti tezak??

pexon

Za kolegu koji se interesuje za Spro team feeder specijal. Imam taj štap u dužini 3,9 m, t.b. 130gr, i kupljen je za pecanje na Savi. Bacao hranilice do 100gr + hrana, pecao u jakom toku, nisam imao potrebe za jacom t.b. stapa. Ako imas potrebe za pecanjem dosta tezim hranilicama, onda je bolja jaca varijanta ovog stapa. Moja najveca zamerka je suvise mekan vrsni sprovodnik, drugih vecih zamerki nemam za to za sta sam ga kupio.

Grof1204

Razmišljao sam i o toj tezini bacanja, ali bio je cest slucaj da olovo 100g nije dovoljno, jer Sava je na tom potezu izuzetno brza, cak i kada uspori opet ne ide ispod 80,90g.
170-ogramac mi se cini najboljim resenjem, jer se peca na vise od 50m od obale, a iskreno ne volim da razmisljam previse da li ce stap izdrzati sve te grube uslove, i da li je na granici same izdržljivosti, vec imam jedan 100g i znam otprilike na cemu sam sa njim.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pecarosdtd

Pozdrav.Nedavno sam kupio dva stapa Formax Altiva Carp Feeder 150g...Planiram da pecam sa njima meleza i sarana na kanalu dtd...ovo su mi prvi feeder stapovi pa ne znam mnogo o njima,do sada sam pecao na DAM-ove teleskope,pa me zanima da li neko moze da mi kaze nesto vise o ovim stapovima,i da li bih moga da pecam i stuku sa njima...Hvala unapred :-)

zolja

Za smuđa mi još i pije vodu priča, ali za štuku mi baš nekako ne ide u istu rečenicu......
Mada u praksi je i fider štap samo jedna vrsta štapa za dubinski ribolov, pa ko voli neka izvoli  smiley033

orka

To su jaki štapovi za meleza i DtD koji je stajaća ili sporotekuća voda i gde se ne koriste teške hranilice,ali dobro, to su "univerzalni" štapovi koje možeš koristi bukvalno svuda i za sve.
Iako nisu predviđeni za pecanje grabljivica,heavy feederi su praktično idealni za dubinsko pecanje smuđa,a zašto da ne i štuke.To što nisu napravljeni za takvo pecanje ne znači da se ne mogu koristiti.Dapače..Takođe na moru se mogu uspešno koristiti, itd..Feederi imaju širok dijapazon upotrebe.Tu pre svega mislim na one sa oznakom heavy i carp.Za pampuranje ih nikada nisam koristio..
Probaj ti pa nam javi kako izgleda.. :ok:

pecarosdtd

Znam da su jaki za meleza ,ali su mi to prvi feeder stapovi pa sam se bojao da uzmem slabije,posto prvenstveno planiram sarana da pecam...Hvala u svakom slucaju,probacu i stuku pa cemo da vidimo :-)

StokaNenormalna

Planiram da uzmem jedan feeder do kraja meseca i smislio da mi to bude klasican dubinac, hranilica, dlaka, boila/kukuruz i to je to, a onda danas cujem: "pa uzmi bolje neki saranski stap onda, ako ces boile..."
Sta fali pecanju sarana na feeder?  :eek: Gledao sam ljude koji pecaju sarana na Becmenu sa po 3 stapa, ne vidim razliku izmedju njihovih stapova i ovog sto sam ja naumio da uzmem http://www.neskoribolov.rs/feeder-stap-maver-diamond-extreme-feeder-14-4-20m-3-dela-a2590/
Ili gresim?

mihabg

Xe, xe Kojote
Kad izbrises rec "Becmen", posveticu ti paznju sa ostatkom bande
Ima da te obucimo univerzalno ko  J. C. Van Damme


Sent from my iPhone using Tapatalk

vladimirv015

Niko nije rekao da se saran ne lovi feederom? Evo ja kao clan pobednicke ekipe vucijeg kupa u saranolovu mogu da ti kazem da feeder-u nista ne fali  :lol: Eh kako je lepo kupovati lepu i skupu opremu za pecanje...  :sad:

Teme sličnog naslova (10)

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64322

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148283

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1305939

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 539668

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217225

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274546

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1097322