Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

trabuko generalno ima parabolicniju i meksu akciju sam po sebi. ni materijal nije isti tako da DG ne moze da pridje trabuku.
ja volim njihove stapove, tako da meni odgovara ta akcija. ali sam jos pre neki dan hteo da ti kazem da trabuko nije za brzu i jaku vodu ali nisam hteo da ti kvarim kupovinu

Ad fines

Laki,  mislis generalno na Trabucco ili bas na ovaj stap?   Sad je spora voda pa nisam mogao da ga testiram bas, ali meni deluje da se bas nece saviti u kiflu, a i iskreno ne nameravam da ga koristim na jacim hranilicama od 90-100g, samim tim u situacijama kada voda i nije jaka puno.

Mislim da ce biti bas ono sto meni treba, fin stap za dodatno uzivanje, za pecanje po maloj vodi, hranilicama od 60-90g

nslemi

Za reku teško da ce te naći bolji i u odnosu cena kvalitet isplativije štapove od Dome Gabor serije.Trabuko ovde je samo dobro izreklamiran od Gice koji ga i prodaje.Realno to je najlošija marka iz Italije. Tubertini,Garbolino,i jos par marki su daleko bolji.Uporedite u istoj klasi samo debljinu blanka i tezinu trabuka sa ostalim pa ce te videti o čemu govorim.Imaju verovatno i oni neki dobro pogodjen stap kao sto ima i energoteam kompetišn ali generalno ono sto se najvise prodaje 50-70 eur ništa posebno čak i lose

Milan berkut

Citat: Ad fines poslato 12 Jul 2016, 23:12:34
Orka, ma nakaci mu jos neko olovo  :rolleyes:

Elem, danas mi stigao Trabucco i naravno morao sam da otrcim do vode da ga probam.  Lepo deluje stapic, lagan, vidi se da ima dusu. Nisam imao ribu (ako ne racunam pesa) ali vidi se da ce tu biti pravog uzivanja...

Jedino sto sam stekao utisak da stap i nije bas 125 gramac...  Bacao sam 70g hranilicu i delovao mi je kao da se muci. Mozda je to samo osecaj koji vara, ne znam, videcemo. Ali, eto ako ga uporedim sa DM pelet feederom koji je 140g, kao samo 15g jaci od Trabucca,  razlika je ogromna, tako da to sto pisu na blankovima i nije bas uvek tako.

Mislim da sa ovim stapom necu pokusavati preko 100g hranilicu da bacam, i to ne preko 30m  :rolleyes:

Druže to su ti samo prvi utisci  :takoje: Navići ćeš brzo na to nešto drugačije što ima taj Trabuko u odnosu na ono iskustvo koje imaš do sada. Štap jeste te tb koja je naznačena ali ga porediš sa štapom koji ima bar duplu tb od naznačene  :lol: DG je ''radni konj'' močuga koja je pravljena za nas ''specijalce'' tako da mu ne možemo ništa brate - krljaj ga vrljaj ga, radi s njim šta hoćeš - on to sve izdržava ''sa smeškom'', po meni, već 120gr od DG je realan ''no limit'' a o jačim tb da i ne govorimo  :smiley: :wink:
Nslemi zna šta piše, ali meni se kod Trabuka (Selektora) svidela njegova akcija, svidela mi se tri karbonska vrha i dobijena ''otpornost'' na vetar tj bolju stabilnost vrhova na vetru, a ribu ''drži'' fenomenalno!

Ad fines

e sad,  ispalo je da sam juce na pecanje isao sa srednjim vrhom, mozda zato osecaj da je 70g puno... Posto su svi karbonski i crveni, lako je doslo do zamene. Stap je veoma lagan (oko 240g) i ostar i mislim da je stvoren za reku. Lepo stoji na drzacu, nije neprirodno savijen. Gledajuci njegove karakteristike pomislio sam da je to ono sto mi treba i mislim da nisam pogresio, ali videcemo kada dodje pravo testiranje.

Odgledao sam par snimaka gde Martin Matak peca na njega i to bas na reci, sa 100g hranilicom, mrene, deverike i ostalu ribu, i sasvim je lepo izgledao.

laki22

veruj mi, ja sam hteo da ga kupim u slabijoj verziji ali sam umesto njega i za tu cenu uzeo 2 komada od 3.6 i 3.3 . sa srecom da ga krstis  :ok:

Dudek

Kupio sam feeder štap Cormoran FM 150 390 cm i ima tri vrha na kojima je oznaka S-M-H, soft-mekan, medium-srednje, hard-teško i zanima me u gramima koliko koji vrh nosi. Jel ima netko taj štap.

Ad fines

pecao sam juce sa Sygniumom par sati. Na zalost, sem sitne deverike nije bilo nista ozbiljnije. Koristio sam hranilice od 70 i 90g, i 90g je neki limit i pitaje je na koju bi daljinu moglo da se izbaci.  Stap je veoma osetjiv i na pocetku sam se iznenadio jacinom trzaja sitne deverike, mogu samo da zamislim kako ce to da izgleda sa pravom ribom! Kada sam vadio tu sitnu deveriku osecao sam njene trzaje, sto kod Sproa nije moguce. Mislim da ce biti pravi stap kada Sava opadne i uspori, za 60-70g hranilice i potpuno uzivanje  pri vadjenju ribe

laki22

ja trubim da grublji stapovi ne daju taj osecaj na ribi kao ni indikaciju pa ispadam babagora  :rolleyes:


lineker

Ja trenutno pecam sa hevi stapom i masinicom koja nije bas za fider, grozno mi da kazem kakvom.Komplet ruka otpada.Masinicu cu lako izabrati za novi, lagani i finiji komplet, da kosta normalne novce.Mislim da ce mi biti problem izabrati stap, laganiji, finiji, da pruza bolji osecaj i indikaciju, ne bude preskup, a da se nosi sa Dunavom.

belosija

Trazio sam ceo forum nigde nisam nasao da se pise za Colmic fidere. Mene konkretno interesuje Colmic Kabal fider stap u varijanti 3.90 m od 50 do 120 grama. Ima li neko iskustvo sa tim stapom? I opsto za Colmic kao brenda za fider stapove vase misljenje.

Evo link za Kabala:

http://www.colmic.it/product/kabal

Pozdrav

Ad fines

Probao sam danas konacno malo ozbiljnije Trabucco sygnium. Voda je bila relativno jaka i bacao sam 90g hranilicu (i to zahvaljujuci nanofilu inace bih morao jacu da sam ostao na 0.20 najlonu - probao i kotrlja 90ku).  Stap je meksi od od Spro stapova, i ne moze se sa njim preterivati. Neki maksimum je po meni 100g + hrana. Osecaj na ribi je odlican, i za razliku od Sproa osecaju se udarci ribe od 200-300g. 

Probao sam i da bacam sto dalje da vidim koliko ce da leti. Najbolje mu lezi hranilica od 60-70g.  Jedva cekam da opadne skroz voda, pa da ga probam na -50-60g

plavivitez

Prvo da pozdravim sve Vukove . Moje postovanje . Dobio sam dva feeder stapa . TRABUCCO ERION XS power FEEDER 3,90M ACTION 230G  I TRABUCCO SYGNUM TXL ADVANCED RIVER 3,90M ACTION 160G . Interesuje me sve o njima . Ako je neko imao iskustva sa njima .

Molio bi za odgovor , zato sto ih nisam jos koristio , cekam da vidim sta cu za masine i koje . Mogu li za jake vode dunav , drina i slicne . Meni licno se cini da mogu ali dobro bi mi dosao profesionalniji odgovor od nekog od vukova .

Hvala unapred .

orka

Dobio si dva dobra heavy feedera koji će odlično poslužiti za svako pecanje na velikim i brzim rekama,pa i ono najteže..Nije akcija već težina bacanja..230g i 160g..Akcija je nešto drugo.

Predstavljanje Sygnnuma od strane Trabucca..

! No longer available

slob

Orka,
U pravu si kada skrećeš pažnju kolegi da pogrešno koristi izraz Akcija 230gr ili slično.

Međutim ni ja više ne znam šta da mislim o tome kada u Trabucco katalogu, baš za pomenute štapove, a i na sajtovima prodavaca, piše: Action MH, H,......, ali takođe i CW 230gr ili slično
Ovo CW je OK, ali Action MH ? Trebalo bi Power MH!
Za štap  naprimer na prethodnoj stranici  piše u tabeli Action 1,75 lb, a na slici se lepo vidi da na samom štapu takođe lepo piše Test Curve 1,75 lb – što je ispravno?! Vidim u istom katalogu i ,,Action Allround" i ko zna šta sve ima još, kod njih a i u drugim publikacijama.
Jer kada u zvaničnom katalogu prave brljotine šta reći onda za prodavce u čijim tabelama se možđe naći svašta.

Ali mislim da treba biti uporan i insistirati na pravilnom izražavanju pri opisu štapova. Zna se, milion puta ponovljeno, šta je Akcija, Snaga, Težina Bacanja ..itd i to nikako ne treba mešati bez obzira na brljotine i proizvođača i prodavaca.  Zato između ostalog i postoji ovaj forum.

"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Teme sličnog naslova (10)

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64699

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217853

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1098402

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49165

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148742

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275156

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1307719