Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

Maranelo i 1 gost pregledaju ovu temu.

StokaNenormalna

Ima li neko iskustva sa Maverovim Diamond Extreme Feeder 4.2m ? Moze da se fiderise, a moze da sluzi i kao mec stap, koliko vidim...
Razmisljao da uzmem jedan univerzalac, za obe namene, pa mi ovaj najvise zapao za oko.
Neko strucno misljenje bi bilo korisno, pre nego sto ga narucim (u ponedeljak).

laki22

nemoj bacati pare i uzmi ET rubin mec fider...

ti neces videti razliku a ista svrha ce ti biti

StokaNenormalna

Laki22  :eek:
Ja necu videti razliku, ili nema razlike u kvalitetu? I po cemu je rubin bolji, ako jeste?

laki22

naravno da ima razlike u kvalitetu, diamond je sam vrh maverove ponude. i sam sam gledao jedan da uzmem ali nisu se kockice poklopile.

za tvoje pocetnicko pecanje ti je dobar cak i super stap Rubin a on i namenski ima deo za mec.... a i 10k je razlika za te pare, kupis stolicu

StokaNenormalna

Stolicu mi kupio zet, tako da mogu da dam sebi oduska  :lol: (fala zmajevski!)
Znaci ovaj Maverov je bolji od Rubina? OK, hvala! To sam pit'o!
A sto se tice pocetnickog pecanja, vise volim da se ucim na "kasvetnoj" opremi, da ne kazem "sexy", zato sam i pitao kakav je ovaj Diamond Extreme, da ne frljnem pare bzvz, ali ako je "vrh Maverove ponude", onda cu uzeti njega.
(osim ako nemas predlog za neki jos bolji, onda mogu razmotrim i tu varijantu, ali necu losiji!)

Troll808

Pre oko dva meseca sam kupio formax altiva carp feeder u duzini od 3.90 i tb 150 grama i stap je ekstra.Nije previse skup a opet je dosta jak i ostar i sa najosetljivijim vrhom (zelenim) se moze pecati deverika bez ikakvog problema na stajacicama dok je crveni za jacu vodu zakon,bas takav mi je i trebao za Dunav.A iako ima propisanu tb od 150 gr,sa njime sam bacao preko 200 grama bez problema i siguran sam da se moze izvaditi veliki saran ili velika mrena sa njime.Dobar stap za ne tako puno para.  :ok:

laki22

a uzivanje na ribi i umor pri cestom zabacivanju?

Ad fines

verovatno tamo gde covek peca nema uzivanja, samo tezak rad  :rolleyes:

znam jer i ja najcesce pecam na takvom terenu, ne moze fin stap jbg,  ja hocu ali ne ide. Otpecam ponekad sa 100 gramcem ali cesto mora 140g, ako naravno hocu nesto da upecam.
Sto se tice umora, jbg to je relativna stvar, covek treba da bude uvek u kondiciji  :lol:
A posto se uvek peca krupna riba, ima i uzivanja. Krupni sljivari, plotice i protfisi ( mrenu i sarana da i ne pominjem)  garantovano pruzaju uzivanje na 140 gramcu. Jedino se deverika vuce kao krpa.

Verujem da postoje stapovi koji mogu da bacaju 150 i nesto grama a da su pritom laki i pruzaju dodatno uzivanje ali verovatno i kostaju...  I da budem iskren voleo bih da imam stap 3.9 koji nije tezi od 260g a da moze da zabaci hranilicu od 120g + hrana na 50ak metara bez problema

laki22

slazem se. vise sam se osvrnuo na prvi deo za pecanje deverike i stajace vode

Troll808

Sa njime pecam ispod Golubca prema starom gradu,takozvana Livadica i ko je pecao tamo zna o kakvom terenu pricam.Za deveriku imam drugi stap,trabucco demon carp feeder 330 mh (i taj je prejak)i sa njime nemam sta da trazim na tom delu Dunava.Mogao sam i saranski parabolik da kupim ali nema tu draz kad vidis izraz lica ostalih ribolovaca kad na 0,22 izvadi krupnu deveriku a niko ne koristi najlon ispod 0,35,imao sam i kidanja ali mojom greskom verovatno od strane mrene.I naravno da sam ga prvo istestirao da tako kazem na jezeru sa deverikom.Samo sam rekao da je dobar stap za ulozeno-dobijeno.
I amur koji je postavljen u galeriji ulova je izvadjen sa tog dela Dunava ispod hranjenog mesta :bye:

mihabg

Troll: Ako pecas ispod Golupca, tu se i ne izlazi bez 150g fidera jer Dunav brije u kanjonu , a nije lose sto ti je bas carp fider zbog vecih sprovodnika .  Sve je to ok za taj potez, i pusti ti deverike, dole ima azdaja od sarana, a i babaje od kilo su normalna pojava na hranjenom mestu
Zavidim ti, obozavam taj potez ka Dobroj

Troll808

Po meni je dobar stap cim je izdrzao mucenje tamo,hranilice sam pravim i teske su oko 80-90 grama plus hrana.Tako da odgovara mojim potrebama jer ne pecam cesto na jezerima ali povremeno i odem.
Ps. I zbog tih azdaja me ne interesuju posebno protfisi i sljivari kapitalci.  :smiley:

masinac

Dobio pre dve godine iz Nemacke, duzina 3.90 i samo pise ovo sto se vidi   "FUTURA FIDER" ima TRI vrha i vise nista neznam o tom stapu. Pecao sam na kanali i bacao hranilicu od 50g sa hranom bez problema???????   Neznam ni tezinu ni brzinu ama bas nista, zna li neko nesto????



Spojene poruke: 25 Jun 2016, 19:47:25



Regensburg-Sulina

StokaNenormalna

Mislim da moze do 120gr. . Cena mu je oko 25-30e, ide u kompletu sa 3 vrha. Video sam negde na oglasima, ali da me ubijes ne znam gde. Mislim da je iz Bosne bio oglas.

Ad fines

Masinac  uzmi olova razna pa zabacuj pa ce ti se kasti koja je tezina bacanja (te brojke inace i na stapovima nisu bas tacne)  a po ponasanju stapa u ruci i kada budes vadio najteze olovo, proceni koje je akcije

Teme sličnog naslova (10)

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49039

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148591

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64556

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1307254

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 540676

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274983

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217653