Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

meda


Pa i meni deluje tako po karakteristikama, tri karbonska vrha, lagan, baca do 150 gr, evo nadjoh ga u Formaxu  http://www.formaxstore.com/product/windcast-feeder-3-60m-150g/5699/ ali nigde nikakav komentar - iskustvo krajnjeg korisnika ribolovca da nadjem

jevta78

Zna li neko razliku izmedju
Spro Dome Gabor Team Feeder Master Carp
Spro Dome Gabor Team Feeder Carp Fighter
Spro Dome Gabor Team Feeder Special

Jedino sto sam uspeo da saznam je da je special serija iz 2013 a ovi su iz ove godine. Ali da li je neko probao ima li tu sustinske razlike ako se uzme ista gramaza npr 40-130g sto nude svi.

laki22

drugar ima 2 iz te serije iz ove godine, bas taj 40-130 grama. ne znam koji tacno , jako su im slicna imena. kupio je jedan, zadovoljan je i kupio je i drugi.

kupio ih je za pecanje sarana na revirima u okolini novog sada , znaci za ribe 15+ kg

žex.rašeta

Ponovio sam se u još jedan feeder štap koji me dugo bacao u rebus da ga nabavim. Svi koji ga poseduju se kunu u njega radi njegove preciznosti ali i upotrebljivosti. Veoma kvalitetan, tanak  carbonski  blank za gotovo sve situacije osim jakog toka velikih reka. Mnogo takmičara ga koristi i hvali  :takoje: . Sva tri vrha su karbon. Isproban i overen  :wink: . Oduševljen sam ovim štapom ali iskreno.


Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

peconi

Pozdrav drugari. Nov sam ovde, nekada sam bio sarandzija i sada sam u nedostatku vremena i volje za pecanjem sarana odlucio da predjem na feeder i vec neko vreme sam u potrazi za pravim priborom. Cilj su mi dunav, sava i ponekad saran na jezerima tako da sam se odlucio za heavy stap duzine 3.9 i neku malo jacu feeder masinicu. Citajuci forume i slusajuci preporuke ljudi odlucio sam se za Dome Gabor pellet feeder 3,9 H jer je proveren stap i danas otisao da kupim 2 komada. Sve sam ja to lepo istestirao u radnji, video da je to to iako sam navikao na drugacije stapove (parabolike), a onda mi je prodavac uleteo sa super ponudom, dva Spro Berti Bovens signature feeder 390 MH do 140g sa 4 vrha za slicnu cenu. Izrada je mnogo bolja, stap je tanji, laksi i prefinjeniji, za klasu iznad, a sa druge strane je jako zilav i ima veliku rezervu snage. A kad sam opet posle njega uzeo u ruku Dome Gabor pellet feeder imao sam osecaj kao da drzim drsku od metle. E sad, posto ja nikad nisam cuo za taj stap niti za necija iskustva sa njim a volim da budem siguran kad uzimam nesto, stapove sam ostavio na cekanju dok ne izguglam neke informacije o njemu. Jedino sto sam uspeo da nadjem je da je taj model iz 2011, i da je to neka mala serija koja se odavno ne proizvodi. Jel ima neko odavde takve stapove ili bar neko iskustvo na pecanju sa njima? Da znam da li da kupujem njih ili da idem na provereno, tj da uzmem pellet feeder.  :smiley:

Блок_64

Пецони,пробај још неке штапове да узмеш у руку,рецимо трабуко,корморан,маршал...има још одиличних штапова који ће ти се свидети предпостављам.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

orka

Za reku,brzi tok i teške hranilice su bolji štapovi sa vršnom akcijom,kakvu recimo ima pellet Dome Gabor. Berti je lakši nekih 40 grama i kako kažeš tanji je u blanku..
Mislim da je Berti,iako ga nisam video,ali na osnovu tvog opisa poluparabolik ili čak parabolik,što za Dunav baš i nije najbolja varijanta..


VladimirR

Ja imam pellet feeder D.G., na 360cm H, i mogu reći da je to ozbiljna motka, sa vršnom akcijom, kakva baš treba za Savu i Dunav. Ove druge nisam imao priliku da držim.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Milan berkut

Mislim da je svaki stap klase H ozbiljna motka, tim lre sto 140gr tb nije

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока


Milan berkut

. . . pisati sa tel nije uvek prosto he he he
140gr tb je vec za ekstremne uslove pecanja bilo da je mocan tok reke i hranilice 60-120gr ili jezero i zabacaj 70+ metara i hranilice 35-50gr.
Ja koristim od prosle godine special pelet DG 3.9H i jos nisa naisao na takav ekstrem koji bi bio maksimum za taj stap, 120gr hranilicu izdrzava i baca bez da se nakaslje . . .
Bovense ima nas kolega Miha i kune se u njih a kakno vidim peca na Dunavu . . .
Protresi jos koju takvu motku . . . ako cenis da ti bas tako jaka treba . . . ni stap od 100gr tb nije slab za 80% recnih i jezerskih pecanja a razlika u rukama ih drzati je  velika

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока


orka

Sve zavisi od uslova na vodi.,dubine,daljine na kojoj se peca i brzine vodenog toka..
Pecajući na Dunavu na mestu gde je voda veoma brza i duboka jedno vreme sam koristio i Daiwu aqualite tb-150g koja je čist parabolik..
Dunav je smota u znak pitanja.,ali to su stvarno ekstremni uslovi..
S druge strane ja generalno više volim štapove sa vršnom akcijom,gde god da pecam..

peconi

Vec nedelju dana obilazim prodavnice po Beogradu, nema stapa do 10000 din koji nije prosao kroz moje ruke. Oni koji su mi se svideli su u rangu sa pellet feeder-om, ali sam sam ipak uzeo Spro Berti Bovens signature feeder 390 MH, jer su po mom nekom osecaju ostali stapovi kao motke u odnosu na njega. Upario sam ih sa dve Spro Team Feeder Special 550M masinice, i iako su malo vece, nekako su bas legle i meni i stapu.  :cheesy:
Isprobao sam stap na tamisu i jako sam zadovoljan, prvo feeder pecanje, imao sam za 3 sata par deverika i krupatica kao saka, i dosta manjih. Na moje veliko iznenadjenje na stapu se oseti i najmanja riba, kao da pecam sa takmicarcem. Stap mi deluje kao poluparabolik, na zabacivanju je ostar i tvrd,  a njegova zilavost dolazi do izrazaja tek prilikom vecih napora. Po meni idealan stap za moje uslove.

dragan2006

Neka te novi pribor lepo služi.
Još jedan u feeder armijii !  :ok:

Milan berkut

Još jedan! Čekamo nove izveštaje . . Bistro

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока


draganintel

Mala pomoc ako moze, interesuje me Trabucco Precision xt pro feeder 110gr. Da li ovak stap neko ima, i kakva su vam iskustva sa istim?

Teme sličnog naslova (10)

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64551

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274967

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148582

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217641

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1307229

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 540640