Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Zoran

Malo mi je neobično da je taj lak dvokomponentan, a da su obe komponente u jednoj tubi.

Isa

Nisam farbar, al u mojoj struci nesto sto je dvokomponentno oznacava da proizvod stize u dve bocice, najcesce u obliku praha i tecnosti. Tako da jedna od tih supstancija sluzi kao sredstvo za polimerizaciju, opet moze biti, a i ne mora. Bitno je da te komponente ne izazivaju polimerizaciju medjusobno, vec da im je potreban neki trdci agens da ih podvrgne reaktivnom procesu. Npr kao kad odes kod stomatologa pa ti postavi belu plombu, ona se ne moze steci dok je ne osvetlis uv lampom. Tako i ovde, verovatno svetlost ili nesto trece polimerizuje taj lak.

simskg

Predpostavljam da ima dve komore u boci,kad se promucka potrebno je da se stisne crveno dugme ,mozda se tad pomesaju komponente,mada ja nisam stiskao to dugme jer mi je drug dao vec ga je koristio ali da zavrsava posao zavrsava.

vradojicic

Pa kad je vec u spreju znaci da je vec spreman za upotrebu, oni su pomesali komponente pre punjenja boce za sprej.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

simskg

Sta bi vi pre uzeli

1.Special Pellet Feeder by Dome Gabor:360cm, MH
2.SPRO Cresta Allround Feeder MH (35-90gr)
3._______________________?

i da li je ok upariti neki od ovih stapova sa spro redarc 940

Hteo bi da se pocastim pa mi treba savet

VladimirR

Osim rukohvata (pluta i eva/pluta) i načina kačenja mašine (o'zgor' i o'zdol'), što bi spadalo u te neke estetske finese, obrati pažnju na:

- ojačanja na blanku na mestu spojeva segmenata (čelični prstenovi ili lakovana zadebljanja)
- sprovodnike na 2. i 3. segmentu (dvostopalni i jednostopalni)
- broj sprovodnika na 2. segmentu, kao i broj sprovodnika na 3. segmentu sa udenutim vrhom.
Odmah je iz pobrojanog jasno da je Spro Pellet feeder  neuoporedivo jači štap, da je daleko krući štap i da bitno drugačije raspoređuje sile.
On dozvoljava upotrebu debljeg najlona (čak i upredenice), s njime se može dalje zabacivati, s njime se mogu zabaciti veći tereti, manje je osetljiv, prilično je brz/oštar i vršno-progresivne je akcije.
Ovaj drugi je bitno mekši štap ali i dalje sasvim solidno "krut" sa dosta manjom težinom (lakši sprovodnici, nema čeličnih prstenova, ima manje "mesnati" blank) drugačije su mu smešteni sprovodnici što ukazuje na to da je drugačije osmišljen raspored sila i da kod njega i 2. segment bitno preuzima na sebe, za razliku od Pellet štapa kojem je potrebno baš veliko opterećenje da bi se 2. segment aktivirao, a većinu posla mu odrađuju vršni deo i 3. segment.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

nemilose

Pozdrav svima!

Spremam se da kupim prvi feeder štap, čitam forume, gledam jutjubove i tako dalje :)
Nekako sam se nameračio na Shimano Aernos Feeder
Dužina 366 cm
Transportna dužina 125 cm
Delova 4
3 vrha
28 sprovodnika
Težina bacanja 90 gr
Težina štapa 238 gr
Cena 85 eura

Za početak, koristio bih ga uglavnom za belu ribu u jezerima i mirnijem toku reka.

Da li neko ima iskustvo sa ovim štapom, pozitivno ili negativno? Takođe bi mi značilo i mišljenje iskusnijeg fideraša na osnovu navedenih karakteristika štapa.
Ili možda preporučujete nešto bolje za slične novce?

orka

Na slikama deluje prelepo..Shimano feederi imaju odlicnu zavrsnu obradu..Nije tezak.,mislim da ce biti dobar za to za sta si ga namenio.
Cenim da su njegov maximum hranilice do 30g plus hrana..,mozda malo vise,ali to zavisi i od kapaciteta i velicine hranilice..,sto je sasvim dovoljno za mirnu vodu ili neki sporiji tok reke..
Jedino mi nije bas jasna ova cifra od 28 provodnika.,gde ih stavise toliko.. :smiley:





bojanljube

Cifra od 28sprovodnika je sa rezervnim vrhovima...

Послато са LG-P880 користећи Тапаток 2

Bolje i los dan na pecanju, nego dobar na poslu.

mihabg

Aernos feeder meni izgleda fantasticno ... mislim da tu nema greske !


Sent from my iPhone using Tapatalk

nemilose

Naručen Aernos. Hvala svima!

ibanezi

 Želja mi je da se ove zime oprobam u pecanju fider tehnikom. Prošle zime je terene ispred moje kuće posećivala ekipa majstora iz daleka i posle upoznavanja i posmatranja jako me je zainteresovala ova tehnika koju bih upražnjavao do proleća kada meni omiljene vrste izađu iz lovostaja, a ko zna ako se naložim....? Pecaću znači na Savi u zimovniku u koji iz Drine svake zime dolazi skobalj, plotica, a i savska babuška i deverika. Voda je duboka 10-12 m zavisno od vodostaja i skoro stajaća bez jakih podvodnih struja. Maksimalna daljina zabačaja 30-35 m. U cilju nabavke fider štapa sam prodao 1 varaličarac iz kolekcije za 70e, što znači da je budžet toliki. Odlučio sam se za štap dužine 3,9m 100gr. Za početak, pa ako se primim...imam mnogo toga viška. Nameravam da kupim Spro pelet feeder Dome gabor, ali pošto ne znam puno o fider štapovima saslušaću predloge, da li ima bolje u okviru cenovne grupe. Na njega će ići jedna od mojih varaličarskih mašinica- Zauber 4000 ili Blu ark 9400, svejedno iste su.

VladimirR

Ibanezi, kao čoveku koji voli da peca i voli vodu, a takođe, živi pored vode, sasvim sam siguran da ćeš se naložiti na feeder (fina tehnika) pecanje.
Kako varaličarenje, tako feeder nosi svoje breme i ima tu dosta materijala koje treba da se prostudira, a njbolje je direkt na vodi, kao i sve ostalo.
Pošto si nam ukratko objasnio teren, na kome želiš da pecaš, želim da ti rečem da u odabiru štapa nisi ni najmanje pogrešio i što se tiče dužine (3,90) i gramaže (100 gr.) MH. Iako sudeći po opisu terena na kome planiraš da pecaš, te da je voda skoro stajaća bez jakih podvodnih struje, navedeni štap sa dužinom i tb. završava ti posao za  smiley167
S tim u vezi, ako se naložiš na feeder, predpostavljam da nećeš isključivo pecati na tom terenu, gde je voda skoro stajaća, smatram da će ti apetiti rasti i da ćeš želeti da menjaš lokacije i da ideš na malo jači tok Save i druge vode, te shodno tome predlažem ti isti štap samo sa malo jačom tb do 140 gr., sa  oznakom H, jer bićeš u prilici da ispaljiješ hranilice od 60+gr,+ hrana, što je oko 100+gr.
Navedeni štap je oko nepunih 70e. prilično je brz/oštar i vršno progresivne akcije, s njim se mogu zabacivati veći tereti, a dozvoljava upotrebu debljeg najlona pa čak i strune.
U svako slučaju, pogledaj još malo i pročitaj savete, a najviše ti može pomoći Žex Rašeta, a predpostavljam i kolega Orka, ali smatram da nećeš pogrešiti ako uzmeš ovaj štap.
Želim ti lep i uspešan shoping  :cheesy: i sa srećom naravno!
Da nezaboravim, dužina od 3,90m je idealna za Savu.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

orka

Pretpostavljam da mislis na teren oko pesackog mosta koji povezuje dve Mitrovice..? Izbor stapa nije los,imam takav samo na 12ft i vecom tezinom bacanja do 140g..
Mozda treba pogledati i neki Maver,imaju veliki izbor modela i dosta veliki broj kolega ih koristi.,mozda ce se javiti neko od njih za eventualni savet..
Kazes da voda nije mnogo brza(jaka),ali to verovatno zavisi i od hidro uslova..Mislim da ces morati koristiti teze hranilice pre svega zbog velike dubine..od min 20-50g.,da ne putuje do dna tri dana.,a i daljina na kojoj se peca je prilicna 30-35m..
Moj savet je da bi mozda trebao uzeti stap sa vecom tezinom bacanja..,pre svega zbog lakseg izbacivanja tezih hranilica i u duzini od 12ft 3.60m.,to je univerzalna duzina,stap je laksi i u boljem balansu.,a i sa dubine od 10-12m treba dici ribu koja moze biti i pristojne velicine.Nijanse su u pitanju.,neces pogresiti ni sa duzim stapom,pogotovo ako se peca na vecim daljinama,sto kod tebe bas i nije slucaj. 30-35m je neka "srednja" daljina..Stap ima vise vrhova,pa tako stavljanjem slabijih vrhova dobijas stap "manje" tezine bacanja i eventualno "bolju" detekciju..,pa mi samim tim izbor jaceg stapa deluje kao univerzalnija varijanta,pogotovo sto ipak pecas na reci..

vradojicic

Ja mislim da ti treba stap od 120gr-140gr, to je velika dubina a Sava iako izgleda da stoji veoma dobro ide, videces kad ti savije feeder u kiflu. Duzinu biraj prema obali, 3.60m je univerzalac a 3.90m ne pravi neke vece smetnje a ne daje ni neke velike prednosti. Mislim da manje hranilice od 50gr neces koristiti.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272774

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 63442

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 131226

3236

Odgovora: 269
Pregleda: 146190

42

Odgovora: 6186
Pregleda: 1298744

4293

Odgovora: 2589
Pregleda: 537071

5817

Odgovora: 804
Pregleda: 214647

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1094078