Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

Taj slabiji bi mogao biti slab, onaj vece tezine bacanja nece sigurno, on je preslikan Daiwa Aqualite Pellet Feeder koji posedujem i koji moze da baci hranilice i od 60, 70gr + hrana...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

žex.rašeta

Ja sa štapom Daiwa Aqualite feeder tb. 150 gr. na Tisi bacam srednjim vrhom hranilice težine 60gr + hrana na 50-60m bez problema  :takoje: . Samo malo osećaja i nikakva prepreka iza mene , jer je 3,9m . Najjači vrh još nisam montirao na štap.  smiley033
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

tomislav34

Najjači vrh dobro dođe za brže tokove, a za jezera ili spore tekučice nije potreban.
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

hawk

Narucaio sam stap na sajtu plovak plus, mada vec dva dana mi ne salju nikakvu potvrdu da su primili narudzbinu, eventualno poslali stap. Sudeci po vasim komentarima bolje i da ne salju  :cheesy: Ovde kod mene po lokalnim radnjama izbor je katastrofa.

zolja

Ja sam od njih naručio svoj štap, jedino što sam odlučio kontaktirat ih telefonom, ali nemam nikakave zamerke.....
Kupio sam Spro DG < 140, + kolegi neki mali Cormoran varaličarac i mašinicu, sve je stiglo u bezprekornom stanju  :ok:

VladimirR

Moje mišljenje, a savetujem i svima Vama. Ja štap ne kupujem on-line, više volim da ga dobro pregledam, izdrmusam, osetim u ruci ... Takođe, isto i sa makinama. On-line, jedino uzimam razne sitnice, gvožđuriju i bravariju... Nekažem da to netrba činiti, ali moj stav je takav. Ipak štap je štap.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Kristijan_

Imas spro special dg kod onog decka ribolovni pribor na fb,decko je sigurno pouzdan i korektan cim je toliko ljudi od njega uzimalo,a ako ti nije frka,sacekaj do ng,bice ispod pancevca(tako mi je rekao radnik koji radi u prodavnici)  smiley033

miloss

Danas sam bio na Dunavu i shvatio da mi je Formax Legacy slab za Dunav kotrlja mi hranilice od 60 gr. (danas jos polomim najjaci vrh pri zabacaju mojom krivicom), tako da sam odlucio da kupim jedan xh stap koji ce mi sluziti za Dunav  i posle razgledanja sam nasao sledece modele pa ako neko moze malo da mi kaze nesto vise o njima ili da mi predlozi nesto bolje

Browning Ambition Power Feeder II
Spro Dome Gabor Team Feeder Master Carp
Spro Dome Gabor Team Feeder Carp Fighter

Svi stapovi 3.9m, oko 180 grama bacanja i cene oko 55-60 eura.
Znaci nisam striktno vezan za ove modele i svaki predlog bi mi dobro dosao, Mislimi da ce hranilice biti minimum 80gr.

orka

Za hranilice od 80-100g plus hrana ti treba bas jak feeder stap..Ne znam kakvi su ovi novi feederi marke spro sa potpisom Dome Gabora,ali dok nose u nazivu ime Carp moraju biti jaki,a tezine bacanja su 170g,180g..Vidim da postoji model master river(reka) koji ima tezinu bacanja 250g,a takodje i fighter..Pogledaj i njih ako mozes.,mozda su oni bolja opcija..

VladimirR

Spro Dome Gabor Big river 100-300gr. težine bacanja  :thumbup:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

miloss

Eto dodjoh do neke cifre do koje sam mislio da necu doci :D a tu sam drzao i drmusao DAM SUMO GT4 METHOD FEEDER 13' 3.90 100-200G koje je po meni na suvo vrh stap. Jel ima neko iskustva sa njim stap je 9500 din

mihabg

Evo naslednika Dome G.

Spro Cresta Berti Bovensov potpis XH ,3.6 140g
Probao danas, jaki ko zemlja , cuce lepo u ruci, a i dovoljno osetljivi   :) Lep dizajn, ima penu i gumu , pa se lako cisti i odrzava. Najvise mi se svidja sto imaju ta rebra (anti-klizni) kod spojeva , pa nema vise mucenja oko rastavljanja kad  .
Siknuo sam u dalj  sa praznom hranilicom koliko mogu...odlicno se ponasa .
Evo Vam malo sa sajta ...

"SPRO Cresta Berti Bovens Feeder XH Kada smo razvijali ove nove,extra heavy fider štapove zajedno sa Berti Bovens-om mi smo iskoristili njegovo veliko iskustvo u takmičarskom ribolovu. Ovi štapovi poseduju ručku u kombinaciji plute i EVA pene koja je laka za čišćenje, tanak držač mašinice i lagane, ali robusne SIC-vodjice. Na spojevima XH fider štap ima poseban anti-klizni deo koji pomaže da se štap lako rastavi i po hladnom i vlažnom vremenu. 5 izmenjivih vrhova su opremljeni sa velikim jednostopalnim vodjicama koje olakšavaju ribolov u većini voda i vremenskih uslova plus omogućavaju upotrebu shockleader-a.Berti Bovens je zahtevao da ova serija ima tri modela u najpopularnijim dužinama, tako da sa njima može da se lovi u praktično svakoj reci u Evropi.

12ft model je dizajniran za zabacivanje hranilica do 140gr na kratke i srednje daljine. 13ft verzija je verovatno jedan od najpopularnijih i najuniverzalnijih fidera za reku sa težinom bacanja do 180gr na srednje i veće daljine. Najduža verzija od 14ft je posebno razvijen za zabacivanj na daljinu sa hranilicama do 230gr. Dizajniran za velike i brze reke u Evropi, gde su potrebni jake i teške montaže i sisteme kako bi mamac zadržale na mestu. Jedinstvena akcija ovog štapa je dizajnirana da imaju odgovarajuću dozu snage u kombinaciji sa dovoljno rezervne snage da se postignu dugi i precizni zabačji."

batarihter

Drug planira da uzme feeder stapove "Okuma Venus Feeder", od 90gr i 120gr.Za krupnu deveriku i krupnog karasa,a mozda udari i saran....jer ima neko iskustvo sa ovim stapovima???bistro...
...Srbija do Bojkota...
...svuda je bolje,gde nas nema...

DUCA COBAN

Imam u planu da upotpunim kolekciju feeder stapovima..treba mi prvenstveno za lov na stajacoj vodi babuska,deverika ali da moze i da posluzi ako udari saran na komercijali..izbor je pao na Spro pellet feeder MH 3.6 do 100gr..sta mislite o ovoj odluci da li bi taj stap bio odgovarajuci?
Saran,stuka,vinjak,som... bice corba kao grom... :)

mihabg

Dobar je to stap, ali pogledaj novu Cresta Berti Bovens Spro seriju , i to slobodno mozes XH jer ima 5 vrhova od O.5 OZ  ,1,2, itd  .Malo je skuplji , ali imas stap za sve uslove , dobro izbalansiran i ostar bruka . Ima  antiklizni sistem , i malo sire sprovodnike za sok lider ako zatreba...a to nije lose i zbog zime kad malo smrzne . Testirao sam ih na maltretiranje (daleko  sa ful tezinom)  , a taj "antiklizni" je najpametnija sitnica koju su smislili ( rebra na spojevima kad rastavljas stapove , da ti ne kliza u ruci kad se spojevi zaglave). Naravno imas i M i H varijantu, ali ladno mozes XH zbog osetljivih vrhova  i ako te "napadne" cora od  15kg na reviru da se komotno i bezbedno osecas.
Prezadovoljan sam sa njima , uzeo sam ih skoro i kao da su mi u ruci godinama

Teme sličnog naslova (10)

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132800

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48859

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148459

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1306906

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 540396

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64460

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217508