Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Stef7ki

Da li bi formax endura feeder M/H bio dobar izbor za pecanje na rekama(Tisa,Dunav)?

Šmula

Takav (namerno nisam rekao taj) možeš da koristiš na Tisi koja ima daleko mirni tok od Dunava. Ako sa takvim štapom izađeš na Dunav ograničen si na mesta sa mirnijim tokom.
"Na kakav ti to feder pecaš?"

genjura

kakva su iskustva sa ovim feeder-om

SPRO Specialist Feeder H Barbel <140gr

Šmula

Ne mogu nigde da pronađem koliko je težak Preston Innovations C-Tech 11ft feeder. Ako neko zna .....
"Na kakav ti to feder pecaš?"

tdeki

Nigde ne piše težina nažalost, ja koristim 3,6m, moja procena je da je težak oko 250gr, taj od 11ft je verovatno nešto lakši, ne bi trebalo da je preko 250gr.

Šmula

Hvala Deki. Na taj (3.6m) sam i mislio, slučajno otkucao 11ft. Jedino te to nisam juče pitao preko telefona a nisam hteo da te cimam bez veze.
"Na kakav ti to feder pecaš?"

zikoni

Pomoc za odabir stapova za stajace I tekuce vode...

Pokusavam napraviti kobinaciju od 2 seta stapova, jedan za jezera a drugi za rijeke sa jakim vodenim tokom koji bi bio upotrebljiv i za one sa manje jakim tokom 
Ono sto mi je bitno je da stapovi nisu motke,da imaju dusu I po mogucnosti parabolicne akcije a ne vrsne, pa koliko god to zamaranje trebalo da traje, u tome mi I jeste cejf I bit kod pecanja.
Riba koju bih ciljano pecao stapovima bi bila bijela riba(skobalj, deverika, plotica), Mrena, Saran I eventualno Smudj
Nacin na koji pecam tj politka kojom se vodim je jedan stap blize, jedan dalje a treci najdalje.
Samim tim I stapove bih tako redao po duzini, 3.6 m, 3.9m I 4.2m
Kolicina novca po stapu koju bih mogao da izdvojim je oko 70 eura(gore - dole) jer je u pitanju slobodan ribolov I mislim da se u to novaca a I po komentarima vidim moze nabaviti I vise nego fin pribor koji bi osigurao uzivanje prilikom zamaranja.
Savjet tj, prijedlog da neki od onih modela koje cete preporuciti moze da se koristi I na rijeci I na  jezeru bi vise nego dobro dosao.
Konkretno  mi se dizajnom svidjaju stapovi Browing, Daiwa, Trabucco I tesko mi je da se od tog veza odvojim mada vidim da je SPRO marka cijenom dosta jeftinija uz isti ili bolji kvalitet od nekih marki gdje se dosta samo IME placa.
Dosta dugo citam i jednostavno donijeti odluku koji stapovi da se kupe nije mi lako i iz toga ralozga i molim za pomoc i prosvjetljenje  smiley033

Unaprijed VELIKO hvala I veliko BISTRO.

no names

Daiwa Procaster Heavy Feeder i Daiwa Acqvalite....kad si vec pomenuo Daiwu.Mislim da bi ti ova dva stapa resila problem.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Nebo

Ovaj Aqualite 3.9, 150 gr. imam i vrsio bi ti posao. Sad bas da je parabolik onako kako si opisao, hm, ali nije motka definitivno.
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

orka

Mislim da za sta god da se odlucis neces mnogo pogresiti.. :takoje: ..Ja najvise pecam na rekama,pa su mi shodno tome i svi feederi heavy ili carp..,za reke moraju jaki feederi koji mogu da nose teske terete tj hranilice..,a upotrebljivi su itekako i na stajacim vodama.,samo se vrhovi stave slabiji.,to je ono i najlepse kod feedera, koliko imas razlicitih vrhova toliko imas razlicitih stapova..Jedino ako ces pecati ciljano "ribice" do 200-300g onda treba ipak neki medium feeder.. :smiley:
Najuniverzalniji od svih heavy feedera koje imam je ovaj..,i za reke i za jezera i za brzu i za sporiju vodu,i za bodorke i za sarane..,sve pohvale za ovaj stap.. :ok:
http://www.sportskiribolov.co.rs/ribolovacki-pribor/stapovi-za-pecanje/feeder-stapovi/SPRO-Pellet-Feeder-H-140gr

Daiwa Aqualite je pravi parabolik.,daleko od motke.,imao sam ga i on mi je bio najslabiji heavy feeder..

bojanljube

Moj savet ti je da ne lupis pare za dva seta po tri stapa. Feeder je malo specifican i pitanje je uopste da li je realno na reci pecati sa tri stapa uz pravilnu prihranu. Moj savet je da uzmes jedan heavy i jedan medium stap i probas. Posle nekog vremena ce ti biti jasno sta zelis i kakvi stapovi ti odgovaraju.
Bolje i los dan na pecanju, nego dobar na poslu.

zikoni

Hvala velika :tongue:

Sve vidim vrti oko oko Daiwe i Spro stapova u ovom cjenovnom rangu i to nije jako loshe :)
Jos jednom sam vec dobio savjet da prvo kupim 2 stapa i vidim sta i kako ce da radi poso pa ... cu da poslusam :)
Kakva je situacija sa nabavkom rezervnih vrhova kad su ove marke u pitanju?
Cini mi se da sam za Daiwu negdje procito da nisu vicni po pitanju nabavke istih.

Sto se masinica tice, imam dvije nove Okuma Avenger ABF Graphite Bait Feeder Reel i mogu reci da su odlicne  :ok:

http://www.amazon.com/gp/product/B000F7UPQW/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Da li su to premale masine za ove stapove koje preporucujete i imate li u preporuci kakvu Long Cast sa bitetunnerom u svakom slucaju?  :help:

Hvala jos jednom na savjetima i Bistro  smiley033

PecaKg

Interesuje me misljenje o ovom feeder-u Cormoran BULL FIGHTER FEEDER. Koristio bi ga za sarana,pa bi molio ako neko ima iskustva ili neki savet o ovom stapicu!?


Isa

Nisam neki iskusni fideras, tj pocetnik sam od ovog leta tako da te ne bih mogao savetovati koji stap da kupis. Jos vidim da bi zeleo da uzivas u pecanju, al nekako izjava da bi da pecas (ako sam dobro razumeo istovremeno) na 3 stapa razlicitih duzina i na reci bas ne deluje da ce pruziti neki uzitak. Mozda lepo zvuci teoretski, al malo je drukcije u praksi, tj smanjiti citanje. Cak i da ne radi riba, tj da na miru mozes da drzis 3 stapa, opet gledati u tri razlicita vrha nije ni malo lako.  Jos cinjenica da se moze desiti da ne upecas nista 2-3 puta za redom, a dati toliko novac za sve te komplete, ume da ubije u pojam.

Блок_64

Citat: PecaKg poslato 09 Avgust 2014, 18:04:40
Interesuje me misljenje o ovom feeder-u Cormoran BULL FIGHTER FEEDER. Koristio bi ga za sarana,pa bi molio ako neko ima iskustva ili neki savet o ovom stapicu!?



Са овим кормораном не можеш да погрешиш посебно када је шаран у питању.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274648

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132731

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217345

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148358

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1097505

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1306220

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 539943

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48737