Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Vaso.S

E kolege jos ovaj post pa onda moram da idem.
Gdje se nalaze ti kodovi,da li moram svaki segment da izvucem da bi vidio taj kod?
Da li se kod nalazi i na onom segmentu gdje je masinica?
Ima li jos nesta na sta treba da obratim paznju?
Ako ima neko fotku tih kodova i njihovog polozaja na segmentu bilo bi dobro da je postavi.
Sutra,ako Bog da,stavljam par fotki od stapova :takoje: :clap2:

vradojicic

Izvuci svaki segment, videces vec, malo duzi slovno cifrovani niz i na kraju broj segmenta. Vrh je npr SULTTRGT7H450 1, pa drugi isto to ali broj 2 i sve tako. Rukohvat to nema. Verovatno imaju i neki trouglici na kojima pise SAS... Ma odmah ces provaliti sta je. Glavno je da na svakom segmentu mora da ima odstampan isti niz slova i cifara, samo se poslednji broj razlikuje u zavisnosti od broja segemnta, 1, 2 ,3, 4... Slikacu popodne na mom Shimanu da vidis u kojoj je to formi.

Spojene poruke: 14 Februar 2017, 13:46:44

https://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/shimano2014_english
Strana 142, tacno ima ovaj model.

195gr, HPC 100+Biofibre, Pac Bay provodnici, 4.5m, 15-25gr...
Mislim da je tacan kod "SULTTRGT7H45 1", i tako dalje sa brojevima, 2, 3, 4...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Vaso.S

Stigli stapovi.Na brzaka par slika napravio sa mob.tel.





















Kolega vradojicic tvoj stap je na slici br.6 tj.onaj sa etiketom SHIMANO,a na svoj sam vec stavio masinicu.
Svaki segment ima svoj kode i "trokutic".Stapovi su 100% novi i izgledaju mrak.Laki ko'pero :takoje:
Drugi put vise utisaka od mene pocetnika ,a sad trk na posao...........

Pozz
Vaso

komša015

Extra ste prošli. Nek' su vam korisni!  :smiley:

vradojicic

E Vaso druze, od Boga ti zdravlje...  :cheesy:
Kad dolazis u Srbiju, nije nista hitno nego cisto pitam?
Moramo otici i na pecanje...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Vodomar

Citat: vradojicic poslato 08 Januar 2017, 14:37:00
Srecni praznici i tebi i hvala.
Znaci gledas stapove duzine 5m, koliko mogu da zakljucim?
Naveo si 2 Mavera koja su po opisu top. E sad, za rebel sam i od dosta njih cuo da je top a za taj Superlithum Green Power sam cuo lose, moj dobar drug ga narucio, stigao mu i vratio ga isti dan Travaru. Kaze stap glibav, stvarne duzine 4.55m itd... E sad da li je zapalo tako ili su svi takvi ne znam. Prvo gledaj stvarnu duzinu i nemoj da je manja od 4.85m, sramota je sto ukradu i tih 15cm. Gledaj precnik blanka i opremu ako vec dajes velike pare a sve preko 200 evra za stap od 5m je ogromna suma, po meni.
Rebel je odlican stapic, licno cu ga kupiti, moze da odradi Drinu negde ali od vise njih proverenih sam cuo a i meni se tako ucinilo da nije za vece plovke od 8gr. To ce da ti pokrije Dunav, Drinu na nekim terenima, npr. od usca u Savu pa uzvodno do malo iznad Ljubovije, a sve uzvodnije do Perucca ce pokriti na nekim mestima i u odredjenim okolnostima, zimi nikako.
Ali otidji probaj, po meni nijedan nije za to sto si naveo, Dunav, Drinu i more zajedno...


Nedavno sam na ovom forumu naišao na kratki tekst u kojem se iznose netačne informacije u vezi bolonjeze štapa MAVER SUPERLITHIUM GREEN POWER 5 metara. Tačna dužina ovog štapa iznosi 4,91 metar. Akcija štapa je vršna sa pravilnim progresivnim savijanjem na prijemu ribe. Ovaj štap je u poslednjih 5-6 meseci dobio odlične recenzije u svim relevantnim evropskim ribolovačkim časopisima. U Maver-u navode da je ovo najbolji bolonjeze štap koji su proizveli u fabrici Reglass u poslednjih 30 godina. Dakle, istine radi niti je Superlithium Green Power "glibav", niti je kratak, niti ga je iko kupio kod nas, pa ga onda vratio. Verujem da je kolega VRadojičić nije bio zlonamjeran, već je dobio pogrešne informacije. Nadam se da će biti prilike da se lično uvjeri u tačnost podataka koje navodim.
Bistro!
Ranko Travar

vradojicic

Postovani gospodine Ranko, pre par dana je drugi moj poznanik pazario taj stap i izneo mi ovo sto vi tvrdite.
Zaista, moj drug Sale iz Valjeva, momak koji je odlican plovkaros je pre nekoliko meseci narucio stap od vas, on meni kaze Green Power 5m a stigao mu je stap koji mu lici kao naknadno motan, dugacak 4.55m i mlitav... Stigao je kaze sa neoriginalnim donjim cepom. To je covek koga znam godinama i verovao sam mu na rec, kaze da je stap vratio. Ocigledno da to nije ovaj Green Power i ja nisam prosto mogao da verujem da je to sto prica tacno.
Sad da li je njemu poslat pogresan stap ili je on narucio pogresan ne znam i nije bitno. Nisam bio nimalo zlonameran, zaista, jer i licno ciljam nekoliko Maver modela, i zato mi je drago sto ste se oglasili i otklonili nedoumice. Izvinjavam se jos jednom, bice da je on uneo neku pometnju a ja sam mu poslao poruku da vidim sta je tacno bilo.
Takodje bih vas zamolio da ako i kada imate vremena prokomentarisete jos poneki model mavera iz vaseg dugogodisnjeg plovkaroskog iskustva, svima bi nam znacilo, pogotovo sto mi iz Valjeva nemamo gde da pogledamo Maver modele.
Jos jednom se izvinjavam i Boze zdravlja vidimo se uskoro u NS na Fising Show-u. Svako dobro.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Vodomar

Pozdravi kolegi V Radojičiću,

Biće prilike da dam detaljnije opise za svaki model Maver bolonjeza, ali i meč štapova. Prva prilika da se sve to vidi uživo i da se ujedno družimo jeste Beogradski Sajam lova, ribolova i nautike koji se održava u zgradi beogradskoj Sajma, hala 4 od 09-13.marta. Biće izložen kompletan asortiman Maver bolonjeza i to zaista vrijedi pogledati. Biće, nadam se prilike da se sretnemo i na našoj Drini i da zajednički otpecamo.


vradojicic

Boze zdravlja, bice...  :cheesy:
Pozdrav.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pexon

Gde sam ja bio pre 10 dana kad se pisalo o ovim Ultegrama?  :huh:
Upravo sam tražio neki dobar telematch za plovke do 10-12 grama, a ovaj mi izgleda rođen za to. Ma nema tu greške, čim ga je Vlada pazario.  :sad:
A cena smešna, za te pare ni najjeftinije serije Shimana ne možeš naći.

LimskiVuk

Molim za malu pomoc...
Stap je "MILO sinfony 6m MS" i nekad krajem ljeta polomio sam vrh...nakon par pokusaja da nabavim orginalni bilo to iz Italije ili preko nekih nasih preprodavaca nije uspio tako da cu trenutno odsustati i zamolio bih kolege da mi preporuce najbolju opciju za tako nesto...stap mi je jako drag i nekako sam naucio pecati na njega tako da ne bih volio da se nesto drasticno promijeni stavljanjem neorginalnog vrha. Uskoro krece nova sezona a ne ide mi se na vodu bez njega. Unaprijed zahvalan  :cheesy:
Sto vise upoznajem ljude to vise volim zivotinje...

StefanKv

Bio danas malo do sajma, samo travar, eurofish i capriolo. U eurofishu nekoliko tubertini modela a kod travara vise maver modela. Sve u svemu nista posebno.

orka

Pogledao i protresao sam na sajmu Maverove bolonjeze u dužini od 5m.. Superlitijum,Rebel,Artemis,Nembo..Nema se šta puno reći sem da su u pitanju vrhunski štapovi..
Najjeftiniji od njih Nembo težak je 220g, ali ima veoma dobar balans pa u ruci deluje lakše..Odličan štap.. :ok:




StefanKv

Jesu stvarno vrhunski. Meni se najvise dopao brutale 5m i arthemis 5m (arthemis mi se nekako najvise svideo, lagan, tanak i nesto kruci bas po mom ukusu). Od 6m najaci utisak svakako ostavlja green power i rebel.

orka

Slažem se..Artemis je od pobrojanih možda i najbolja petica.. :ok:



Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275097

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49140

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217795

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201471

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2345631

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64657

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 133021

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148699

9548

Odgovora: 121
Pregleda: 36018