Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

neske

Techniun EX - moja preporuka. Pecao sam sa tim štapom i to zimi. Plovcima od 5-6g - Odlično se ponaša. Dobar prilikom zabacivanja, brz na kontri, sasvim lepo zamara ribu, više nego korektno vođenje (za ovu težinu bacanja i snagu štapa)... sve u svemu teško da ćeš za te pare naći nešto bolje.
Imaš dve loše stvari:
Prvo teško (čitaj nemoguće) se nalaze rezervni delovi.
Provodnmici su laki, oko je prilično kvalitetno ali su stope prilično mekane tako da postoji mogućnost krivljenja prilikom grubog pakovanja, ali nije strašno jer se lako vraća u prvobitni položaj.
EX serija je najbrži Technium koji sam ja probao... a probao sam sve TE5 verzije... ova meni najviše odgovara.

Od štapova koje si pomenuo ovaj je ubedljivo najbolji i tu nema nikakve dileme ili trileme.

komša015

Znao sam da je skuplji bolji  :smiley: ,samo sam hteo jos neko misljenje cuti..proverio sam i cene. 5405 EX ima za 58€(šverc),spro malo skuplji na popustu po radnjama,a shimano kao sto rece kolega za 80€.
Odvojih 100€ za štap i mašinu..al' izgleda da cu dotati malo preko.  :rolleyes:

vradojicic

Pa dodaj jos 10e, i kupi i Technium a od masina kupi u sportskomribolovu Nexave 2500 FC ili FB i miran si...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

komša015

Štap je porucen,stize u utorak  :cheesy:

Spojene poruke: 28 Jun 2016, 02:11:39

Uzeh na kraju Nexave 3000 SFC i Technium FX(novi model od gore pomenutog) http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en_gb/Home/products0/rods/telescopic/technium-fx-te-5.html
Nemam nekog iskustva sa bolo stapovima ,ali mi se komplet jako svidja na ribi(mrena pogotovu)
Ko dalazi u subotu na takmicenje u Crnu Baru moze i pogledati,probati.(naravno ako ne pobegnete rano sa vode,ja dolazim uglavnom popodne).

zorandusko

poštovane kolege ribolovci

imam molbu za sve prisutne kolege ribolovce koji mogu da mi pomognu da rešim problem.
polomio sam vrh štapa falcon cosmos od 5m, te molim ako neko zna gde može da se kupi original i da mi javi. pitao sam telefonskim putem u užicu gde sam i kupio štap, ali oni nemaju, niti će da dobijaju. ako neko zna da je ostao neki komad u nekoj prodavnici na teritoriji Srbije, neka javi.

hvala unapred, srdačan pozdrav.

Santjago

Onako kao kroz maglu cini mi se da su nekada davno uvozeni rezervni delovi za Falcone pa i za Cosmos...ako me secanje dobro sluzi a mozda sam i pobrkao...ako nema u Free Time-u jedina sansa je da je neko tada kupio rezervni deo za ne daj boze i da ima jos uvek na lageru...

Dva vuka

Zorane ili Duško  :cheesy: teško ćeš  naći originalni vrh , pogotovo ako je model star 5-6 godina . Ali u bilo kojoj bolje snabdevenoj ribolovačkoj prodavnici ima karbonskih vrhova  klase 700-800 dinara, pa kupiš taj i zameniš. :cheesy: Samo ponesi svoj  slomljeni vrh ,pa uporedi pri kupovini  :bye:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

vradojicic

Ti zamenski vrhovi od 500-700 dinara nisu ni za sta, Cosmos je stap koji ima brzu akciju, vrsnu i stavljanjem zamenskog vrha vise nece biti ni priblizno isti. Da ce moci da peca, moci ce ali osecaj nece biti pravi. Imam Cosmos 7, 8 godina vec i imao sam cak i originalni zamneski vrh ali sam ga iskoristio za neki drugi stap.
Druze, provereno znam da je bilo originalnih vrhova i delova za Falcon/Tica stapove u ribolovackoj radnji "TIME" iz pirota, izmedju ostalog tamo sam kupio, zlu ne trebalo drugi segment za Cosmos.
Trazi po internetu broj telefona, zovi ljude, izmeri dimenzije vrha, duzina, gornji i donji precnik pa vidi imaju li. Free Time odavno nema originalne delove...
Takodje, jedina sansa za originalne delove za Falcon i Ticu ti je Bugarska, oni dole dosta uvoze i pecaju na te stapove, videces vec po njihovim sajtovima pa im salji mejlove.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

zorandusko

zvao sam time u pirotu ali ni oni nemaju odavno delove za falkona.da li mozda znas naziv tog sajta u bugarskoj? hvala ti puno. pozdrav

zmajevski

Pecao sam na Maver Grizliju 5 m, dobar stap, al dobra i cena, ima li neki u toj kategoriji sa slicnim perfomansama za manje pare?

Santjago


zmajevski

Pa sta znam, oko 100 evra

Santjago

hm za tu kintu ces tesko naci taj kvalitet kao Maver Grizzly to je sigurno...pretpostavljam da bude jaci stap tipa 30gr....jedino sto mi pada na pamet je Tubertini Level Tech 7700cc ali i on je nesto preko 100 jura...ili nesto od Trabucco Energhia tipa Stx 500 ili Allround...ili nesto od Falcona Cosmos,Amika,Itd...bio je nekad i Tica Standard cini mi se da je bio oko deset soma a nije los stap za tu kintu...od tih jacih stapova ja bi ti preporucio Team Daiwa Italy Advanced Extreme 5m..

vradojicic

Falcon Cosmos ili Tica Standard 5m. Cosmos po mogucstvu starije serije.
Zorandusko, ima vise sajtova pa im salji mejlove, kucaj npr. Tica Powerful 6m pa gde god ti izbaci na bugarskim sajtovima ti ceprkaj.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

zmajevski

Hvala vam puno, potrazicu, nije problem i ako je preko 100 evra, nego sam prijatno iznenadjen lakocom rukovanja maverom, kao da drzim pero u rukama, a cenovno mi odskace od ostalih

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka


Teme sličnog naslova (10)

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 199826

3236

Odgovora: 269
Pregleda: 146275

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 63503

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 47186

5817

Odgovora: 804
Pregleda: 214778

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 131369

1226

Odgovora: 6960
Pregleda: 2335138

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272869

22065

Odgovora: 0
Pregleda: 2535